Εκτύπωση

Γιάννη μου το καντήλι σου-2...

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ταμπάκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
giannis-kantili

Όχι θέμα! Θέαμα πρέπει κανονικά να γράφουμε στο αντίστοιχο πεδίο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Μπας και αποκτήσει ενδιαφέρων το βαρετό περιεχόμενο.

Γράμμα στον πραγματικό ξενιτεμένο φίλο με φανταστικές αναφορές. Γιατί και μετά τον Καζαντζίδη συνεχίζει να υπάρχει μετανάστευση.

Ρε μπαγάσα το έχεις πιάσει το νόημα. Για διακοπές το έχουν πάρει το τσουνάμι τα Γιαπώνια. Αν δούλευες και εσύ 22 ώρες το 24ωρο, κι εσύ θα καβαλούσες το κύμα, που είναι σταλμένο απ’ το Ταό, με το πληκτρολόγιο για ιστ(ι)οσανίδα, και θα την έκανες για το αρχιπέλαγος Ριου-Κιου. Έτσι για να μαθαίνεις και Ιαπωνική ωκεανογραφία. Γίνανε μαλλιά κουβάρια, γκέισες και παλικάρια. Φοβούνται λέει από τις ψηλές τιμές της ραδιενέργειας. Δεν είναι από τους αντιδραστήρες

τσαχπινογαργαλιάρη οικολόγε . Απλώς άρχισαν να ξεθάβονται τα πτώματα από τις δύο ατομικές βόμβες . Αυτές που τους ρίξαμε στο κεφάλι για την πρόοδο και τη δημοκρατία. Αλλά αυτό έγινε παλιά, που να τα θυμάσαι τώρα..

10.000 αγνοούμενους έχουν στη χώρα του ανατέλλοντος. Εμείς είχαμε λιγότερες ποσοτικά, αλλά αυτή του Ρασούλη ισοφάριζε το ποιοτικό έλλειμμα. Με ανακατεύει η ιδέα ότι θα δω σε κανένα "Στην υγειά τους" μοντέλα να χύνουν μαύρο από την μάσκαρα δάκρυ με ερμηνεία από καμιά βισοβανδή, και σιτεμένους πενηντάρηδες να ρίχνουν εθιμοτυπικές ζεϊμπεκές. Ζωή (λέμε τώρα) σε λόγου μας.

Κατά τα άλλα εδώ στην πατρογονική ξενιτιά, ο αλλοδαπός πρωθυπουργός που το εθιμικό δίκαιο μας επέβαλε, μέσα στην αισιοδοξία είναι για το μέλλον της φανταστικής χώρας που κυβερνά. Να μου το θυμηθείς, αυτός είναι τόσο cool γιατί νομίζει ότι όλο αυτό είναι προσομοίωση, κάτι σαν video game με θέμα την ηγεσία, βγαλμένο από υπολογιστή του Χαρβαρντ. Πως παίζεις εσύ counter strike και νομίζεις ότι μπορείς να πάρεις την Πόλη και την μηλιά που πάντα ξεχνάω το χρώμα της? Κάτι τέτοιο και αυτός: Όλα τα παιδάκια θέλουν να παίξουν.

ΥΓ: Ρε συ είδα την Ντόρα, την κόρη του απέθαντου, στα κόκκινα. Για ένα μυστήριο λόγο της πάει πολύ.

Share

Σχόλια  

 
#1 ΑΠ: Γιάννη μου το καντήλι σου-2...Αντώνης Μαδεμτζίδης 14-03-2011 19:44
Όπως λέει και ο Τζίμης (αν και δεν ήταν αυτό το θέμα του άρθρου...)
ο Γιωργάκης και τα άλλα παιδιάκια έχουν ιδρύσει μία ΜΚΟ και "παίζουν" την κυβέρνηση...
 

2009©Kavalacity.net