Εκτύπωση

Γιάννη μου το καντήλι σου 11

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ταμπάκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

giannis-kantili

Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης τέλος Γιάννη μου. Μπαίνουμε στον Απρίλιο, μήνα αφιερωμένο στο ζώδιο του κριού, και μην ξεχάσεις τα γενέθλιά μου φέτος. Δώρα δέχομαι κυρίως σε μετρητά. Μπορεί να είμαστε μακριά, αλλά οι τράπεζες και οι εταιρίες μεταφοράς χρημάτων λειτουργούν στην εντέλεια, δόξα τον καπιταλισμό.
Ας υποδεχτούμε λοιπόν τον μήνα με ανανεωμένη εκλογική διάθεση όπως του αξίζει. Πια άνοιξη και αηδίες, εδώ έχουμε εκλογές. Και δεν ξέρω για εσένα, εγώ όμως μια λαμπάδα στους τρεις ιεράρχες, του προστάτες της παιδείας θα την ανάψω, για να διατηρηθεί στη θέση του και με το καινούργιο υπουργικό σχήμα, ο τρισμακάριστος Μπαμπινιώτης, όπως και ο ίδιος αυτοπροτάθηκε, ως Δια Βίου υπουργός Παιδείας. Μην πάει ο νους σου στο κακό, οι άνθρωποι του πνεύματος είναι ανώτερα όντα, δεν ερωτεύονται την εξουσία τους. Μόνο που θέλει να ταιριάζει ο τίτλος του με το αντίστοιχο Υπουργείο. Αν, για παράδειγμα, ήταν στο ναυτιλίας, θα άλλαζε το μικρό του σε ναυτίλος. Και μαζί με τη νέα κυβέρνηση, τον κάπτεν – Νέμο και τη Μάγια τη μέλισσα θα έψαχναν την χώρα του πότε – ποτέ. Κάπως σαν την αναζήτηση τι πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Περνάει κρίση το ποδόσφαιρο, αλλά μου είναι αδιάφορη. Για το μοναδικό αγώνα που πραγματικά ενδιαφέρθηκα, έληξε πριν από περίπου 7 χρόνια και δόθηκε κάτω από το μπαλκόνι του (προσωπικού μου) Άγγελου, ώστε να έχουμε και πανοραμική θέα. Αν θυμάμαι καλά κέρδισαν οι πιτσιρικάδες που το τέρμα τους ήταν μπροστά από την πόρτα της παρακείμενης εκκλησίας. Μετά βγήκε κάποιος πιστός για να κατσαδιάσει τα παλιόπαιδα που έκαναν τον οίκο του Θεού γήπεδο, μέρες θλίψης και κατάνυξης σα δε ντρέπονται (ήταν Πάσχα). Ως υγιείς φίλαθλοι απαντήσαμε με ευχές που έμπλεκαν με αρκετά γκροτέσκο τρόπο τη σεξουαλική ζωή του νουθετούντος με τα καντήλια της εκκλησίας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα

Το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός, είναι μια μόνο πτυχή της πολιτισμικής μας ζωής που περνάει γενικώς κρίση. Διάβασες φαντάζομαι για το γιαούρτωμα γνωστού καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια συναυλίας. Και αφού σαν καλός αστός καταδικάσω τη βία από όπου και αν προέρχεται (μην ξεχνάμε και τις πολιτικές μας ρίζες) να προσθέσω ότι βρίσκω την πράξη τόσο επιτυχημένη όσο το να ρίχνεις λάδι σε ινδιάνικο τοτέμ. Από τη μια το προστατεύεις, μιας και το λάδι τρέφει το ξύλο, όπως το γιαούρτι την επιδερμίδα. Από την άλλη αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του (που δεν το κάνει ποτέ για καλό σκοπό) και αρπάξει το ξύλο, όντας ποτισμένο με το λάδι και λαμπαδιάσει περισσότερο, αποκαλύπτοντας την κενότητα του μύθου, αφήνοντας μόνο στάχτες και θλιμμένους πιστούς πίσω του, τότε τι γίνεται; Και άντε, οι πιστοί θα βρουν άλλο τοτέμ να λατρέψουν (τα κάνουν κάτι τέτοια οι μπερμπάντηδες οι πιστοί. Εδώ άλλαξαν το Δία με το Ραβί, πρόλαβαν όμως και τον φόρτωσαν τον νέοπα με ένα πολυθεϊστικό πάνθεον, όπως είχε και ο σχωρεμένος κεραυνοκουβαλητής, μιας που όπως λέγαμε και παλιότερα, έξις δευτέρα φύσις), το καημένο το τοτέμ όμως τι να κάνει; Να κλειστεί στον εαυτό του και να αρχίσει ψυχοθεραπεία; Σιγά, υπάρχει και άλλη λύση. Βγάζεις μια ανακοίνωση που την παίζουν μέχρι και τα πρωϊνάδικα, που είναι και πιο σικ από το να βγεις αυτοπροσώπως και να γίνει το σίστριγγλο.

Κλείνοντας, να σε ενημερώσω ότι το κράτος αποφάσισε να πριμοδοτήσει τα εντός κοινοβουλίου κόμματα (με κονδύλια περίπου 7,7 εκ.€) με σκοπό να καλύψουν ερευνητικές και επιμορφωτικές ανάγκες. Προφανώς για να ανακαλύψουν και να εκπαιδεύσουν dummies (όνομα και πράμα, στα ελληνικά ανδρείκελα) για να τους ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές. Πολιτισμός..

Υγ: Το Μάρτη γύρισε και μου'πε η Μαρία, ότι σε βορειότερους παραλλήλους θα'χει μπει. Μεταναστεύει και αυτή, στη Νορβηγία, τη χώρα των Βικινγκ. Καλή τύχη εύχομαι, στους πρώην βαρβάρους. Θα χρειαστούν αρκετή αν είναι να τα βάλουν με την κόρη του βασιλιά..

Share

2009©Kavalacity.net