Εκτύπωση

Γιάννη μου το καντήλι σου 19

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ταμπάκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

giannis-kantili

Τελείωσαν οι ολυμπιακοί αγώνες thank fkg god. Θα είμαι ευθύς, Γιάννη μου: Απεχθάνομαι τους αγώνες ως θέαμα! Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να συμμετέχεις και όχι να παρακολουθείς, να καταναλώνεις δηλαδή με άλλα λόγια. Και όχι ο εθελοντισμός δεν είναι μορφή συμμετοχής. Μορφή άμισθης εργασίας είναι.

Που την καραμελώνουν με διαφημιστικά gadgets για ενθύμια. Δεν με ενδιαφέρει αν κερδίσαμε τόσα μετάλλια, αν πιαστήκαν ντοπέ αθλητές ή αν κατεβήκαν τα ρεκόρ κατά 1-2 νανοδευτερόλεπτα. Δεν θα αλλάξει κάτι στην αυριανή μου ημέρα, ούτε μακροπρόθεσμα θα έχει κάποια επίπτωση στη κοινωνία που ζω. Απλώς θα προβληθεί κάποιος αθλητής, θα χαρούν όσοι εκπροσωπούνται από αυτόν και θα επιτελέσουν το δύσκολο και θεάρεστο έργο τους μερικοί αθλητικογράφοι.   Που έχουν γίνει και πάρα πολλοί μιας και το συζητάμε.

Κατά τα άλλα στην περήφανη και αθλητικότατη Ελλάδα (πρώτη σε ποσοστά % καπνιζόντων και πασχόντων  από καρδιακά νοσήματα στη Ευρώπη και από τις υψηλότερες θέσεις στην παχυσαρκία ενηλίκων-ανηλίκων) ασχολούμαστε με πιο ευγενή σπορ. Κυνηγάμε μετανάστες, διότι σφάζουν βιάζουν κλέβουν, δεν κόβουν αποδείξεις και άλλα τερπνά. Δεν εξολοθρεύουμε όμως, μάλλον από οικολογική συνείδηση. Διότι αν εκλείψει το θήραμα, ο θηρευτής είναι καταδικασμένος σε ασιτία. Άσε που είχαμε και πικρή εμπειρία ως θηράματα. Ίσως για αυτό το λόγο μας βγαίνει τώρα τόσο ψύχραιμα να αλαλιάζουμε πάνω στο σώμα και το πνεύμα κάθε φουκαρά μετανάστη. Πογκρόμ και άγιος ο θεός.

Διότι ας μην ξεχνιόμαστε, η Ελλαδάρα υπήρξε πάντοτε μια υποδειγματική χώρα σε όλους τους τομείς. Μόνο κάτι καθάρματα είχαμε, αλλά με κανά-δυό εμφυλίους το τακτοποιήσαμε και αυτό. Και τα΄τοτε κεφάλια κόβαμε, με σκοπό να στολίσουμε μουσειακές τροπαιοθήκες. Και δεν αναφέρομαι στην φαιδρή ιστορία με τον Βελουχιώτη μόνο. Οι δημόσιες παρουσιάσεις κυρίως προς παραδειγματισμό, αλλά και συλλεκτικής αξίας, υπήρξαν κοινή πρακτική από συστάσεως αυτού του ανεκδοτολογικού κράτους. Παραδόξως κανένας ερευνητής-παραδοσιολόγος δεν αναφέρεται ανοιχτά στο θέμα. Την έχουμε όμως αυτή τη συνήθεια από τα είγματα του πρώτου διδάξαντος- του Νικόλαου Πολίτη- να κρύβουμε κάτω από το χαλί τις ενοχλητικές παραδοσιακές λεπτομέρειες που μας φέρνουν σε αμήχανη θέση. Μας έρχεται πιο βολικό να κάνουμε λογική-και μη άλματα. Από τον χρυσό αιώνα του Περικλέους, στη Βυζαντινή παράδοση και από εκεί βουρ στην εποποιία του ’21, την Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, την σημιτική Ισχυρή Ελλάδα και του παραλίγο νομαρχιακού γαμώτο, του προεδρικού playstation και των στρατηγών ανέμων.  Τώρα που το θυμήθηκα, αυτό το ξετσίπωτο γουρούνι παραδέχτηκε δημόσια τον άνευ δικαιολογητικών διορισμό της κόρης του, αιτιολογώντας των με τα πλούσια τυπικά προσόντα της (χωρίς λεπτομέρειες ή πιστοποιητικά βεβαίως). Καλά να είναι το κορίτσι και μακάρι να τα αξιοποιήσει στο έπακρον στη καινούργια της θέση προς όφελος όλων μας. Και μακάρι όλοι οι ηλίθιοι που ψήφισαν τον σαλτιμπάγκο πατέρα της να πάθουν παράκρουση και να ψηφίσουν Ανταρσύα στις επόμενες εκλογές. Άντε γιατί πήξαμε στις μαλακίες που δεν βγάζουν και γέλιο πανάθεμα.

Α, πέθανε και ο Γκορ Βιντάλ. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το σερί των ανθρώπων που μας άνοιγαν τα μάτια, αυτοί να τα κλείνουν. Τι να κάνεις όμως έρχεται κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου.

Του χρόνου λοιπόν θα προβληθεί  ντοκιμαντέρ με τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Διότι τα ελληνικά ΜΜΕ  βελάζοντας έκαναν γαργάρα την αποικιακού τύπου μπομπολέική επίθεση στο κοινωνικό συμφέρον με την υποστήριξη της ΕΛΑΣ και μια μεικτής καναδικής δύναμης κατοχής. Δεν μπορούν τώρα σοβαροί μεγαλοδημσιογράφοι άνθρωποι να ασχολούνται με τις διεκπαιρεωτικές λεπτομέρειες της κατά Πάχτα μεγαλύτερης επενδυτικής κίνησης των τελευταίων χρόνων. Bonus track θα έχουμε το άνοιγμα των φακέλων για την υπόθεση της Χαλυβουργικής. Που όσο διαβάζω για αυτή τόσο μπερδεύομαι.

Δεκαπενταύγουστος, να σου στείλω την αγάπη μου. Μην  ακούς τους χαχόλους  επαγγελματίες  ρουφιάνους. Ο Αύγουστος και ειδήσεις έχει και γεγονότων βρίθει. Για παράδειγμα, αξέχαστο θα μείνει το άνευ ισχυρής αιτιολόγησης πυροτέχνημα της έκτης Αυγούστου που ανάψαμε πριν από κάτι χρόνια στην χώρα των χρυσανθέμων. Και μιας και αναφέρθηκα σε βόμβες να σου στείλω και την τελευταία ανακάλυψή μου πάνω στο θέμα:

Share

2009©Kavalacity.net