Εκτύπωση

Με ένα κλαδί..."καθάρισε";

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

ds 21 Νοεμβρίου, η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της με το όνομα Δημοκρατική Συμμαχία στο θέατρο Μπάτμιντον στην Αθήνα παρουσία 5.000 πιστών οπαδών.

Προσπάθησε να "απαλλαχθεί" από το παρελθόν της λέγοντας πως ναι μεν ψήφισε το μνημόνιο, αλλά διαφωνεί με αρκετά σημεία του. Έκανε την αυτοκριτική της (τη γνωστή αυτοκριτική των πολιτικάντηδων..."αφού έχασα στις εκλογές... τιμωρήθηκα!!!"). Θέλησε να εμπνεύσει και να προσελκύσει τους μέλλοντες ψηφοφόρους με τις γνωστές ατάκες περί Δικαιοσύνης, Ελευθερίας, Σεβασμού και Αξιοκρατίας αλλά και νέες όπως "Κυβερνητικής Συνεργασίας".

Προσωπικά θεωρώ πως θέλει... καρύδια η ίδρυση ενός νέου κόμματος αυτήν την εποχή. Αλλά, βλέπετε, η ματαιοδοξία τα σαρώνει όλα. Το μεγαλύτερο, υποτίθεται, "ταλέντο"

της πολιτικής ζωής δεν κατάφερε να γίνει αρχηγός στην ομάδα της οπότε έφτιαξε νέα ομάδα. Μου θυμίζει κάποιους πρώην αστέρες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ που είναι πια σε πεπερασμένη ηλικία, δε μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν αντέχουν φυσικά τον "πάγκο" κι έτσι... αγοράζουν μία ομάδα και παίζουν! Έχουμε βέβαια και παραδείγματα στο παρελθόν που οι πατεράδες αγοράζουν ομάδες για να παίζουν τα παιδιά τους αλλά ας μη μπλέξουμε με τέτοια ακόμη... :).

Ούτως ή άλλως, έχει ένα βουνό να ανέβει. Σε άλλες εποχές θα ξεκινούσε με το "όταν κυβερνήσουμε τον τόπο". Τώρα ψελλίζει την "ανάγκη συνεργασιών". Δεν είναι κουτή να νομίζει πως θα γίνει πρώτο κόμμα, τουλάχιστον όχι άμεσα. Θα είναι ικανοποιημένη φαντάζομαι αν πάρει τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ. (που και αυτό το βλέπω δύσκολο).

Πρέπει να πείσει τον κόσμο για το φρέσκο. Δύσκολο, αν αναλογιστούμε πως παρευρέθησαν στο θέατρο ο πρώην υφυπουργός τάδε, ο πρώην βουλευτής δείνα, ο πρώην νομάρχης τούτος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ... ο πρώην... ο πρώην... Με τόσους πρώην (ακόμη και αν έχεις δώσει εντολή να μην πάνε επάνω τους οι κάμερες) τί φρέσκο θα φέρεις; Και φυσικά σε τοπικό επίπεδο μια από τα ίδια. Οι Καβαλιώτες που συμμετείχαν γνωστοί και... πρώην. Αλλά ας μην ασχοληθούμε ούτε με αυτό γιατί όλα είναι ακόμη ρευστά.

Ωραίο και το χρωματάκι στο logo... μπλε για τους δεξιούς, πορτοκαλί για τους ημιαριστερούς... και αυτομάτως εντασσόμεθα στον κεντρώο χώρο (...σε μία χώρα που ό,τι δηλώσεις είσαι...) έτσι; Εμπνευσμένο και το κλαδί ελιάς. Δεν ξέρω επισήμως τί σημαίνει. Ανεπισήμως όμως θεωρώ πως σημαίνει συγχώρεση και ειρήνη... το αν θα της τη δώσουν οι πολίτες... είδωμεν...

Share

2009©Kavalacity.net