Εκτύπωση

Στο κλίμα κόντρα σε όλα!

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

xmas_hatΕπ' αφορμή της ανακοίνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας (καιρός ήταν!) και τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης δια χειρός Δημάρχου, θα ήθελα απλώς να ευχηθώ καλή δύναμη, γιορτινή φιλάνθρωπη διάθεση και μεγάλα χαμόγελα... σε μένα... στο γείτονά μου... στους περαστικούς... σε όλους.

Με χαμόγελα κόντρα σε όλα αυτά που μας "ρίχνουν".

Με λιγότερα χρήματα στην τσέπη μας, με πιο αβέβαιο από ποτέ το μέλλον μας, με λιγότερα happenings από τις γειτονικές πόλεις μας, με πεσμένη διάθεση... καλούμαστε να περάσουμε υπέροχες γιορτινές μέρες. Και θα το πράξουμε. Γιατί πρώτα από όλα το χρωστάμε στον εαυτό μας.

Ανεβείτε λοιπόν. Όσο μπορεί ο καθένας. Ως εκεί που του επιτρέπουν τα όριά του. Περάστε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Χρόνο δημιουργικό, όχι "υποχρεωτικό".

Βγείτε. Βγείτε για έναν καφέ, για φαγητό, για μία βόλτα στη πόλη. Ξέρω πως οι περισσότεροι από μας θα περάσουμε από την Ονειρούπολη. Και καλά θα κάνουμε. Άλλωστε, είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό στην περιοχή.

Αλλά από την άλλη, στηρίξτε και τις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας. Τί και αν είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος που το πρόγραμμά του εμφανίζεται 4 ημέρες μετά την έναρξη των εκδηλώσεων. Δείτε το χιουμοριστικά.

Συμμετέχετε. Στις ελεύθερες ώρες κάντε μία βόλτα από την Πλατεία Ελευθερίας. Γίνετε παιδιά μαζί με τα παιδιά. Συμμετέχετε στα Χριστουγεννιάτικα φιλανθρωπικά παζάρια χαρίζοντας ένα παιχνιδάκι ή αγοράζοντας ένα για 2... για 5... για 10 ευρώ. Δώστε χαρά στα δικά σας ή σε άλλα παιδιά που ίσως είναι πολύ μακριά... ίσως είναι δίπλα σας. Συμμετέχετε όσο μπορείτε.

Μείνετε σπίτι σας. Αλλά μην κλειστείτε σε αυτό! Φωνάξτε κόσμο. Όχι απαραίτητα με ετοιμασίες. Μόνο για έναν καφέ, για ένα ποτήρι κρασί. Για να πείτε δύο κουβέντες. Για να συζητήσετε πως θα κάνετε καλύτερο το 2011... κόντρα στις καταστάσεις... κόντρα σε όλα!

Βάλτε ένα στόχο και διορθώστε κάτι κακό στη ζωή σας αυτές τις γιορτές. Το νέο έτος να σας βρει με ένα βάρος λιγότερο. Μικρό ή μεγάλο στόχο, δεν έχει σημασία. Κάντε αυτό που φοβόσασταν όλη τη χρονιά. Διορθώστε!

Οι γιορτές είναι ανούσιες χωρίς τους ανθρώπους... τα φιλιά δε σημαίνουν τίποτε χωρίς διάθεση...η στολή του "πρωταγωνιστή" Αγ. Βασίλη δε σημαίνει τίποτε χωρίς το χοντρούλη με το πραγματικό χαμόγελο και πολλά πολλά δώρα...

Αν είμαστε φτωχοί στην τσέπη μπορεί να φταίνε οι άλλοι...αν είμαστε φτωχοί στην καρδιά μόνο εμείς!

Share

2009©Kavalacity.net