Εκτύπωση

Που να φανταστώ...

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

glashpassingtimeΌταν, πριν 10 χρόνια, άλλαζε η χιλιετία, θεωρούσα τον εαυτό μου "προνομιούχο" που έτυχε να ζω εκείνες τις στιγμές. Αυτό ισχύει βέβαια, αν δεις την εποχή μας από μακριά… ίσως μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα (είμαι λίγο αισιόδοξος ή μου φαίνεται;).
Δέκα χρόνια αργότερα, "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν". Άλλαξαν τόσα πολλά αλλά και τόσα λίγα…
Τότε… στην αυγή της δεκαετίας… που να φανταστώ… ζούσα σε, σχεδόν, άλλη εποχή.

Που να φανταστώ ότι τότε, εκείνη την πρωτοχρονιά, που ξεκινούσα με πανηγυρισμούς

καθώς η κινεζοχαμογελόφατσα του Σημίτη έκανε ανάληψη το πρώτο Euro και είχα και την αγωνία για το νικητή του Big Brother, δέκα χρόνια αργότερα θα αγχώνομαι για το νικητή του Master Chef και θα ανησυχώ μήπως την πρωτοχρονιά κάνω την τελευταία κατάθεση σε Euro.

pyrΠου να φανταστώ πως στη "δεξιά" Αμερική του Bush θα πέσουν δύο πύργοι με χιλιάδες νεκρούς από έναν τύπο που εκπαίδευσε η ίδια η Αμερική.

Που να φανταστώ πως στην ίδια χώρα θα αναδειχθεί μαύρος ηγέτης Κενυατικής καταγωγής με το όνομα Χουσεΐν και θα είναι και η ελπίδα ενός ολόκληρου πλανήτη.

Που να φανταστώ πως η Ελλαδίτσα μας, που τότε ήταν στις top εμφανίσιμες χώρες παγκοσμίως (με πλαστή αφίσα), μετά από λίγα χρόνια θα κερδίσει ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκό (ξανά) στο μπάσκετ, τη Dream Team, τη Eurovision, θα διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ακουστεί θετικά παγκοσμίως ως τουριστικός προορισμός και παρόλα αυτά θα είναι το μαύρο πρόβατο της παγκόσμιας οικονομίας;

Που να φανταστώ πως η Καβαλίτσα μας κάνει άλματα... προς τα πίσω. Το 1/3 των καταστημάτων έχουν κλείσει και αυτά που δεν έκλεισαν ακόμη είναι στο... πακετάρισμα...

Που να φανταστώ πως ακόμη οι Έλληνες θα παρακαλάνε για μία θέση στο υπερπρονομιούχο δημόσιο. Όχι όμως πλέον για τα φράγκα, τα επιδόματα, το αραλίκι, τη μονιμότητα, τη διπλοεργασία… αλλά για να έχουν δουλειά!

Που να φανταστώ πως απειροελάχιστα μόρια νεαρών ανθρωπίνων εγκεφάλων θα σκεφτούν σε μια στιγμή το facebook, το ipod, το youtube, θα γιγαντώσουν την Google. (αν το φανταζόμουν θα τα είχα αγοράσει!)

Δεν ήμουν παρών σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Αλλά, αλήθεια, ήταν ποτέ οι άνθρωποι τόσο κοντά επικοινωνιακά ο ένας με τον άλλον, όμως και τόσο πολύ μόνοι;

Υπήρξαν κι άλλες δεκαετίες που άλλαξαν την ανθρωπότητα. Αλλά, όπως διάβασα κάπου, ίσως ήταν η δεκαετία που άλλαξε περισσότερο τους ανθρώπους.

Share

2009©Kavalacity.net