Εκτύπωση

Κλέφτες ή βλάκες;

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

kapnismagirlΔιαβάζω πως το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται σε αλλαγή των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου, αρχίζοντας και πάλι το χορό των ορθάνοιχτων "παραθύρων".

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό πως πλην των καζίνων και των μεγαλοξενυχτάδικων (άνω των 400 μέτρων) με ζωντανή μουσική, σε όλα τα υπόλοιπα μέρη το κάπνισμα απαγορεύεται ρητά. Όπως είναι επίσης διαπιστωμένο πως αυτό έχει εφαρμοστεί κατά ένα μέρος και μόνο χάρη στην αποκλειστική βούληση των καταστηματαρχών.

Η είδηση της ημέρας είναι πως οι Αϊνστάιν του Υπουργείου Υγείας σκέφτονται να τροποποιήσουν το νόμο με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Με άδειες καπνίσματος επί πληρωμή! Η κυβέρνηση κάνει πίσω, ή μήπως ολοκληρώνει το σχέδιο;

Όχι μόνο θα υποκύψει στη θέληση των δεκάδων

καταστηματαρχών της κάθε πόλης (αγνοώντας τους χιλιάδες πελάτες των καταστημάτων) αλλά θα το κάνει με αποκλειστικά εισπραχτικό παρονομαστή, δίνοντας στην ουσία ένα σοβαρό επιχείρημα σε όσους πίστευαν πως ο αντικαπντιστικός νόμος είχε γίνει μόνο για εισπρακτικούς λόγους (μέσω των προστίμων).

Δηλαδή, η (κάθε) κυβέρνηση, δε φτάνει που άργησε να  συντάξει το νόμο κατά  μια δεκαετία, δε φτάνει που ΔΕΝ τον εφαρμόζει (κατά κύριο λόγο γιατί ΔΕ ΘΕΛΕΙ)... τώρα έρχεται να ζητήσει λύτρα για την υγεία των πολιτών. Όποιος καφετεριάρχης πληρώσει, θα πάρει άδεια... αλλιώς.. προέχει η υγεία!

Πραγματικά, ο εγκέφαλός μου ταλανίζεται από επίθετα που μου έρχονται ακούραστα τόση ώρα... τα δύο πρώτα (σχετικώς... ευγενικά) τα τοποθέτησα στον τίτλο...

Share

Σχόλια  

 
#1 Χρήστος 16-01-2011 14:57
Το πράγμα είναι απλό. Οπου δεν είσαι υποχρεωμένος να πας το ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. Οπου πας υποχρεωτικά το ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Εαν το χωνεψουμε ολοι αυτο καπνιστές και μη, ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
 

2009©Kavalacity.net