Εκτύπωση

Σκουριασμένη βιτρίνα

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

parkoΚυριακή πρωί και αποφάσισα να πάμε οικογενειακώς μία βόλτα στο πάρκο (αν και, για κάποιο λόγο, η γυναίκα μου έβλεπε "μαύρους ουρανούς").
Το θέαμα που αντίκρισα δε με παραξένεψε, καθώς δε διέφερε πολύ από τις προηγούμενες φορές. Δε μου αρέσει ούτε να κινδυνολογώ, ούτε να καταστροφολογώ. Όμως, πρέπει να το πάρουμε απόφαση: το πάρκο μας είναι παρατημένο. Δεν είναι στη χείριστη κατάσταση (ακόμη) αλλά, αλήθεια, γιατί πρέπει να φτάσει εκεί; Είναι μία σημαντική "βιτρίνα" της πόλης.
Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες για συσκέψεις επί συσκέψεων για τον "κοιμώμενο γίγαντα" της πόλης, τον τουρισμό. Για τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες, με τα κρουαζιερόπλοια, με τα ταξιδιωτικά γραφεία.
Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι ξεπερνάμε το (εκπληκτικό) γεγονός πως οι επιβαίνοντες, στα κρουαζιερόπλοια,

τουρίστες δεν "αφήνονται" καθόλου να κυκλοφορήσουν στην πόλη και οι πολιτικές του Δήμου και τη Περιφέρειας πιάνουν τόπο; Τί θα δουν λοιπόν αν περπατήσουν στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης;
Όχι, δε θα δουν καταστροφή… αλλά θα δουν παιχνίδια σκουριασμένα που τρίζουν επιδεικτικά, σκουπίδια στην άμμο, φύλλα παντού, σπασμένα καλαθάκια, σκουριασμένα και λειψά κάγκελα.

Τώρα θα μου πεις "αυτό σε πείραξε;". Με πείραξε ΚΑΙ αυτό. Κυρίως γιατί σκέφτομαι πως με ελάχιστο κόστος, εργασία λίγων ημερών, από λίγους εργαζόμενους του Δήμου, όλα θα ήταν πολύ πιο όμορφα (και μη μου πει κανείς πως δεν υπάρχει εργατικό δυναμικό… σε έργα γνωστών επιχειρήσεων του Δήμου, ένας εργάζεται και έξι τον κοιτούν).
Γιατί θα πρέπει  να διαλυθούν όλα για να επέμβει κάποιος;
Και γιατί πρέπει ένας απλός πολίτης να το επισημάνει στους διοικούντες; Δεν το γνωρίζουν; Φυσικά και το γνωρίζουν. Άλλωστε, πριν λίγο καιρό, παραμονές εκλογών, εκεί βολτάριζαν...

Share

2009©Kavalacity.net