Εκτύπωση

Άλλες δυο καταχωρήσεις στο «έργο»

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
zalΠριν από 4,5 μήνες κάποιος λογικός, επιστημονικός νους σκέφτηκε να μονοδρομήσει την οδό Ζαλόγγου, από τη Χρυσοστόμου Σμύρνης (μετά το Φάληρο - δεξιά) ως την πίσω πλευρά του πρώην Πολυκλαδικού, βάζοντας συγχρόνως και πλαστικούς οριοδείκτες (κολωνάκια) στη Χρυσοστόμου Σμύρνης. Έτσι, θα γινόταν αποσυμφόρηση της οδού και θα αποφεύγαμε πια τα τόσα ατυχήματα επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης (όπου πολλοί οδηγοί έκαναν αναστροφή για το κέντρο της Καβάλας).

Κάποιος λοιπόν από την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων πληρώθηκε από τα χρήματά μου για να κάνει μία μελέτη 5 λεπτών… 5 ημερών… 5 μηνών… Ως εδώ καλώς.

Προσωπικά, δεν έχω ιδέα ποια είναι αυτή η Επιτροπή και αν ανήκει στο Δήμο, στην Τροχαία ή κάπου αλλού. Αυτό που ξέρω (λόγω οικίας) είναι πως όταν έγινε η μονοδρόμηση δεν τοποθετήθηκε κάποιος ένστολος για μερικές ημέρες ώστε να ενημερώνει τον κόσμο, αφήνοντάς τον ουσιαστικά έρμαιο σε ατυχήματα. Δεν ξέρω αν προβλέπεται. Νομίζω πως ναι… αλλά και αν δεν προβλέπεται, μήπως θα έπρεπε;

Τέλος πάντων, τις πρώτες ημέρες, ας πούμε, πως δικαιολογούνταν οι οδηγοί που πήγαιναν «ανάποδα». Το θέμα είναι όμως πως

αυτούς τους τέσσερις μήνες, χιλιάδες αυτοκίνητα πήγαν «ανάποδα» στο μονόδρομο. Και φυσικά, οι περισσότεροι εν γνώσει τους (μέσα στην παράνοια του μυαλού μου, τείνω να πιστέψω πως τα αυτοκίνητα, με κάποιο σατανικό τρόπο, αυξήθηκαν προς αυτή τη φορά, σε σχέση με το παρελθόν!). Ουδέποτε εμφανίστηκε κάποιος για μια παρατήρηση έστω (ξέρω ξέρω… εσύ Αρτέμη γιατί δεν πήρες τηλέφωνο…;).

Φτάνουμε λοιπόν στα τέλη Ιουλίου και αίφνης διαπιστώνω πως αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του μονόδρομου. Έτσι ξαφνικά (που έγραψε και ο Βαρδής) η Ζαλόγγου ξανάγινε «διπλός». Χωρίς αιτιολογία, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς ενημέρωση.

Και ρωτάω: τι άλλαξε από το Μάρτη; Ποιος σκέφτηκε (καλώς μάλλον) τη μονοδρόμηση, πόσα λεφτά πήρε για να τη σκεφτεί, ποιος άλλαξε την απόφαση και, αν ήταν ο ίδιος, επέστρεψε τα χρήματα της προηγούμενης «μελέτης»; Ποιος θα είναι υπεύθυνος αν (στην καλύτερη) ταλαιπωρείται ή (στη χειρότερη) σκοτώνεται κόσμος με αυτές τις παιδικές αποφάσεις;

Γνωρίζω φυσικά πως το σχόλιο είναι και πάλι «με τι κάθεσαι και ασχολείσαι»… Ίσως μόνο εγώ να βλέπω (πέραν ταλαιπωρίας, βρισίματος και ατυχημάτων) άλλη μια «χαλαρή κλοπή» των χρημάτων μας.

Βάλε δυο πινακίδες, βγάλε δυο πινακίδες… και άστους να σκοτώνονται…

Υ.Γ.: όπως κάθε Δημοτική Αρχή που δεν έχει με τι (σημαντικά αξιόλογο) να συμπληρώσει το «έργο» της στο τέλος της τετραετίας, έτσι και η παρούσα, βλέπω να γεμίζει ξανά το (από το λαό πληρωμένο) φυλλάδιό της με «περί οδών» έργα… και ήδη έχει άλλες δύο καταχωρήσεις: τη μονοδρόμηση και τη διπλοδρόμηση της οδού Ζαλόγγου… 

Share

2009©Kavalacity.net