Εκτύπωση

Πάρτο απόφαση!

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(6 ψήφοι, μέση τιμή 3.67 από τα 5 αστέρια)

mathites-giannena22022012Δε μπορεί να το έκανε και αυτό!

Διαβάζω πως ο Δήμαρχος Καβάλας συγκάλεσε σύσκεψη με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης για να τους ζητήσει...τι; Την προστασία των "επισήμων"; Την καλή συμπεριφορά; Την "αρμόζουσα" συνέπεια στο σκοπό της παρέλασης;

Και τί μπορεί να τους είπε; Εσείς θα παρελάσετε χωρίς παρατράγουδα (η μούντζα θα έχει την τιμητική της ανά τη χώρα) και οι συγγενείς και φίλοι σας θα χοροπηδάνε χαζοχαρούμενα απέναντι από τους "επισήμους"; Αλλιώς; Τί; "Θα το θυμάμαι"; Θα ακυρώσει την παρέλαση;

Φυσικά, δεν ήμουν παρών (είμαι μικρός ακόμη για εγκεφαλικά). Αλλά ελπίζω να του απάντησαν καταλλήλως. Στον παραλογισμό πρέπει να συμπεριφέρεσαι καταλλήλως (έτσι λέει ο γιατρός).

Θέλει, λέει, να προφυλάξει την "εξέδρα" από τα "ακραία στοιχεία". Μάλιστα, έτσι χαρακτηρίζονται τη σήμερον όσοι διαμαρτύρονται. Εκ των προτέρων! Ασχέτως αν η διαμαρτυρία συμπεριλαμβάνει μόνο μία γιούχα ή ένα γιαούρτι ή μία πέτρα ή ακόμη και μία καρέκλα. Δεν έχει σημασία. Είναι, προ συμβάντος, "ακραία στοιχεία".

Και εσύ αξιότιμε παππού. Εσύ που είσαι στα 75 σου. Και δούλεψες, όσο δούλεψες. Και τώρα

"απολαμβάνεις" τη σύνταξή σου (έλα ρε παππού... δεν έχεις χιούμορ;). Η οποία πλέον φτάνει στο αστρονομικό ποσό των... 300 €. Και παλεύεις να πείσεις το σπιτονοικοκύρη σου να κατεβάσει το ενοίκιο από τα 280 € στα 250 € γιατί δεν τη βγάζεις με ένα 20άρικο το μήνα (για ΔΕΗ, ΟΤΕ, τέλη, χαράτσια, φαγητό, φάρμακα), δε δικαιούσαι να διαμαρτυρηθείς. Ή τουλάχιστον, όχι κοντά στους δημαρχαίους και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Κάπου μακριά. Στο σπίτι σου ίσως.

Γιατί αν πλησιάσεις είσαι "ακραίο, κοινωνικά, στοιχείο". Γι αυτό θα βρεις μπροστά σου τείχος. Μία ασπίδα από αστυνομία, τροχαία, ματ, στρατιωτικούς, πυροσβέστες, (τώρα) και πολιτιστικούς συλλόγους!

Γιατί αυτή η εθνική εορτή δεν είναι του λαού (τί; έτσι νόμιζες;). Είναι των "επισήμων". Και ο "επίσημος", καημένε παππού, δικαιούται να "γεύεται" μόνο τα καλά της εξουσίας! Και να συνωστίζεται στις εξέδρες στις καλές εποχές! Όμως στις άσχημες πρέπει να προστατευτεί. Από εσένα!

Έτσι είναι. Πάρτο απόφαση. Τα Δημοτικά Συμβούλια πλέον θα γίνονται σε μυστικά μέρη και οι παρελάσεις χωρίς την παρουσία κόσμου. Έτσι θα είναι από εδώ και πέρα. Διότι, δε φοβούνται, αλλά "πρέπει να διαφυλάξουν την εθνική μας (τους!) εορτή".

Πάρτο απόφαση: Δημοκρατία έχουμε!

Share

2009©Kavalacity.net