Εκτύπωση

Alexis εδώ... Alexis εκεί...

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(4 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

alexisΚαι έτσι ξαφνικά το δεύτερο (!) κόμμα είναι το βασικό πρόβλημα της χώρας. Και, προπαντός, ο πρόεδρός του.

Αυτός φταίει που δε γίνεται κυβέρνηση. Αυτός φταίει που δεν αλλάζει άρδην τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί απεμπόλησης του μνημονίου (αν και τελευταία έχει αρχίσει κι αυτός την... κυβίστηση).

Να διευκρινιστεί πως ο υπογράφων δεν ψήφισε τον Τσίπρα, δε θα ψηφίσει Τσίπρα στις επερχόμενες εκλογές και απέχει παρασάγγας από τις απόψεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα περισσότερα θέματα. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σχέση για τη συμπεριφορά των υπολοίπων στην οποία αναφέρεται αυτό το κείμενο.

Ο Σαμαράς βρέθηκε προ εκπλήξεως και εκεί που

σχεδίαζε καρέκλες του ήρθε Τσίπρας στο κεφάλι. Και όχι αυτός καθ'αυτός ο Τσίπρας. Αλλά όλα αυτά που, υποτίθεται, πως "αντιπροσωπεύει" αυτήν τη στιγμή. Αντίθεση στις πολιτικές του μνημονίου, νέο πολιτικό σύστημα κλπ. Και τώρα θέλει να τον βάλει μπροστά για να τον φθείρει (καθότι, είναι φανερά πρώτο κόμμα πλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις). Θέλει να τον βάλει σε μία κυβέρνηση για "να έχει κάτι κι αυτός να παίζει" χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να πάρει πίσω την υπογραφή του. Χωρίς, σε καμία περίπτωση, να απεμπλακεί από τα μνημόνια. Αυτά τα περί "ρύθμισης" και "έντονης διαπραγμάτευσης" είναι για τα παιδάκια... Οι διαπραγματεύσεις δε γίνονται με το "απαιτώ" του δανειζόμενου αλλά βρίσκονται στη διακριτική (και αδιάκριτη πολλές φορές...) ευχέρεια του δανειστή. Κατ' εμέ, είναι ολοφάνερη η "εντολή" άνωθεν: "Τάξτε του διαπραγμάτευση... βάλτε τον στο κόλπο... και αφήστε τα άλλα σε μας...".

Ο δε Βενιζέλος δεν είναι και για πολλά λόγια. Είχα να δω τόσο χαρούμενο άνθρωπο που "έχασε", από τον (σκυθρωπό στη συνέντευξη αλλά λυτρωμένο στην πορεία) Καραμανλή του '09 και τον "χορευτή" Παπουτσή του '02 (όταν τον "βίασε" η Μπακογιάννη στις εκλογές του Δήμου Αθηναίων). Χαμογελαστός, ευδιάθετος, απελευθερωμένος, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις γρήγορα-γρήγορα μετά τις εκλογές, απλώς για να μείνει στο παιχνίδι "δίνοντας τις πρώτες οδηγίες", ή μη πιστεύοντας ίσως πως τα κανάλια δε θα δείχνουν πια μόνον αυτόν!

Οι λοιποί (Κουβέληδες, Καμμένοι και Σία) απλώς διαχωρίζουν τη θέση τους από τις νέες εκλογές δηλώνοντας καθημερινά δύο πράγματα: "Εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν να υπάρξει κυβέρνηση" και "δεν κάνουμε κυβέρνηση χωρίς το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.".
Ωμός εκβιασμός δηλαδή... ή αλλάζεις τις προεκλογικές σου δεσμεύσεις (άρα γίνεσαι ρόμπα) ή δεν τις αλλάζεις αλλά φταις αποκλειστικά εσύ που δεν έγινε κυβέρνηση εθνικής ενότητας (άρα γίνεσαι ρόμπα)! Κατά τα άλλα, ο γενικόλογος κ.Κουβέλης δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια...

Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτόν τον "σεβασμό" προς το ΚΚΕ. Με όλο το (δικό μου) σεβασμό, δεν τον καταλαβαίνω. Περιέργως, όλοι (οι πανελίστες) αναγνωρίζουν πως είναι ένα έντιμο κόμμα, που δεν αλλάζει απόψεις από τη μια μέρα στην άλλη (ή από τον έναν αιώνα στον άλλον...) που καλά κάνει και δεν διαπραγματεύεται, που (εκ των πραγμάτων) δε συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας (γιατί πιστεύει σε συγκεκριμένα πράγματα) αλλά συγχρόνως, όλα αυτά δεν ισχύουν για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!

Και μη μου πείτε πως η διαφορά τους έγκειται στην κοινοβουλευτική δύναμη... γιατί τότε θα πρέπει να εξηγήσετε το λόγο που οι 248 έδρες της βουλής κατηγορούν τις 52 έδρες για ακυβερνησία... στην κρίση του καθενός...

Share

Σχόλια  

 
#1 Ε, όχι λοιπόν!Τόλης Βουρβουτσιώτης 15-05-2012 07:20
Δεν μπορείτε κύριε Μαδεμτζίδη, να μας χαλάτε παλιές αγαπημένες συνήθειες! Δεν είναι δυνατόν να γράφετε ένα κείμενο και
  • 1ον: να μην σχολιάσω στα πρώτα πέντε λεπτά
πράγμα που ευτυχώς το ξεπερνώ δια του παρόντος, και
  • 2ον: να συμφωνώ μαζί σας!
Η υπεράσπιση Τσίπρα, από τη θέση ενός μη ψηφοφόρου του, μου ανήκε δικαιωματικά και καταγγέλω την όποια προσπάθεια ιδιοποίησης της. Δεν μπορεί, κύριε, να έρχεστε εσείς και να μας αναταράσετε τις συνήθειές μας. Παρακαλώ να ανακαλέσετε πάραυτα ώστε να μπορώ να διαφωνήσω συντεταγμένα και κατά την "πεπατημένην".. .
Παραδεχτείτε το! Δεν το γράψατε για να υπερασπιστείτε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Alexis, αλλα για να με σύρετε με δόλον εις νοσηράς καταστάσεις, να μην μπορώ να διαφωνώ μαζί σας! Αισχρόν!!!!
:lol: :lol: :lol:
 

2009©Kavalacity.net