Εκτύπωση

Νάιν στα καπώ

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Γιάννης Κανάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

Έχουμε δύο  λυκόσκυλα στο μαγαζί. Τον Ράμπο  και την Ίρμα.

likoskilaΑπό κουτάβια ο  πατέρας μου ήθελε να τα εκπαιδεύσει  και να τα κάνει όπως έλεγε ανθρώπους. Μόλις έγιναν εννέα μηνών προσέλαβε  τον πρώτο εκπαιδευτή. Πέντε μήνες  μετά και αφού τα ζωντανά έχουν ολοκληρώσει το πρώτο κύκλο σπουδών (1200€ έκαστο), δεν εκτελούν ούτε μία εντολή!

Πρέπει να σημειώσω πως ο Ντίνος (ο πατέρας δηλαδή), που ενεπλάκη στην εκπαίδευση -υπό την  έννοια πως επειδή θεωρεί τον εαυτό  του ειδικό επί των σκύλων, αλλά και  επί παντός- βάζει πάντα και την δική του σφραγίδα στα πάντα. Έτσι το πρωί ο εκπαιδευτής έκανε τα δικά του και το απόγευμα ο δικός μου το διάνθιζε…

Μάλιστα διαχώριζε  την εκπαίδευση από τον υπόλοιπο χρόνο αλλάζοντας τον τόνο της  φωνής του. Στην εκπαίδευση συνταγματάρχης στρατόγκαυλος, και μετά ξεφωνημένη του κερατά.

Τι να σου  κάνουνε τα ζωντανά, χαζέψαν τελείως. Μια όταν τα φώναζες γυρνούσαν  τ΄ανάσκελα, μια παίρνανε τα βουνά.

Η δεύτερη φάση εκπαίδευσης προέβλεπε ταχύρρυθμα .Πώς λέμε με μία σταγόνα 100 πιάτα, σ’ένα μήνα πάλι 1200€ έκαστο, αλλά συμπυκνωμένο. Στο μεταξύ τα σκυλιά χειροτερεύουν. Μάλιστα ο αρσενικός έγινε επιθετικός ακόμα και σ’εμάς, και με το δίκιο του, σε σημείο που η κτηνίατρος μας είπε πως αν ήταν δικό της το σκυλί θα του’κανε ευθανασία.Ο μπαμπάς όμως έχει σχέδιο ανατροπής της κατάστασης, και έτσι περνάμε στη φάση Γ!

Μεταπτυχιακό! Ο  Ράμπο κι η Ίρμα εσώκλειστοι σε κολέγιο σκύλων πέριξ των Αθηνών, το οποίο διευθύνει  ένας τύπος που είναι η επιτομή  αυτού που αποκαλούμε με τη γυναίκα μου "ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΑΣ": συνδυασμός γλοιωδίας, αυταρέσκειας, φιλαυτίας, τσάμπα μαγκιάς και γερμανολαζιάς.

Παρόλο που  το τέλος ήταν άδοξο και πάλι ως προς τα αποτελέσματα, ο πατέρας  μου δαπάνησε τη μέγιστη δαπάνη (ντρέπομαι  να πω πόσα). Και έμεινε και ευχαριστημένος αφού οι εντολές (κι αυτό τον έφτιαξε το πατέρα πάνω απ’όλα) δίνονταν στα Γερμανικά παρακαλώ. Πάντως αν ξόδευε  για τις δικές μου σπουδές τόσα λεφτά ,θα’χα τελειώσει το Χάρβαρντ.

Όσο για τον  Ψαρομήλιγκα, ο Ράμπο του επιτέθηκε  πάνω από 100 φορές στο τρίμηνο και ευφράνθηκε  η ψυχούλα μου...

Αυτό ήταν και το μόνο κέρδος της εκπαίδευσης.

Είναι προφανές πως η εντολή αποτροπής-απαγόρευσης  είναι πλέον ΝΑΪΝ. Μονολεκτικά,ορθά, κοφτά και αυστηρά!

Γι’αυτό κι ο  Ντίνος, που του’χουν γεμίσει το αμάξι γρατζουνιές επειδή όπως υποστηρίζει  κυνηγάνε γάτες (!!!!!) συχνά πυκνά και κατά την προσφιλή δημιουργική του μέθοδο τους υπενθυμίζει με στυλ αξιωματικού του Γ Ράϊχ:

Νάιν στα καπώ!


Share

2009©Kavalacity.net