Εκτύπωση

Χωρίς καπέλο

Συγγραφέας: Γιάννης Τζανίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Γιάννης Τζανίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 2.71 από τα 5 αστέρια)
kapelo

Είμαι και είσαι αγανακτισμένος. Όλοι είναι αγανακτισμένοι. Διαμαρτυρόμαστε για τις αδικίες που εισπράττουμε καθημερινά ακούγοντας για νέους φόρους, νέες περικοπές, νέες αυξήσεις.

Δικαίωμά μας είναι να διαμαρτυρόμαστε. Δεν το κάνουμε από κομματική επιλογή. Το κάνουμε γιατί είμαστε ενεργοί πολίτες. Γιατί θέλουμε να λειτουργεί σωστή δημοκρατία σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας. Με ισονομία και ισοπολιτεία. Το κάνουμε ως αυτοπροστασία μας.

Άκουσαν για αγανάκτηση τα αριστερά και λοιπών συγγενών κόμματα και έτρεξαν με τους βουλευτές και οπαδούς τους...

...να καπελώσουν αυτή την αγανάκτηση. Τα συμπαθή γιαούρτια και οι σκληρές πέτρες σε πρώτο πλάνο. Άκομψη επιθετικότητα.

Είδαν ότι φουντώνει η αγανάκτηση και έτρεξαν πίσω από τους αγανακτισμένους. Να τους οργανώσουν και να τους οδηγήσουν. Μόνο που αυτή τη φορά δε πείθουν. Γιατί απλά όλα τα κόμματα είναι μέρος του προβλήματος που μας ταλανίζει. Αυτόκλητοι υπερασπιστές των αγανακτισμένων τρέχουν ξωπίσω τους, να τους φορέσουν το κομματικό καπέλο.

Τόσα χρόνια μοιράζονται αυξήσεις μέσα στη Βουλή. Ακούσατε κάποια διαμαρτυρία τους; Παραιτήθηκαν από την είσπραξή τους; Οι 16 μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζουν να υπάρχουν. Ακούσατε ποτέ να γίνεται διαγωνισμός για την πρόσληψη υπαλλήλων στη Βουλή; Όμως αυτοί οι υπάλληλοι δεν εργάζονται επιλεκτικά μόνο για τα δυο μεγάλα κόμματα. Άρα;

Η αποχή στις τελευταίες εκλογές έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα. Και οι απέχοντες δεν ανήκαν στα «προοδευτικά» κόμματα της Αριστεράς. Αν ανήκαν θα πήγαιναν να τα ψηφίσουν. Απείχαν γιατί δεν τα έκριναν κατάλληλα. Γιατί δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε μια εκλογική διαδικασία εκλογής ανικάνων διαχειριστών. Προοδευτισμός με ξύλινη γλώσσα… λίγο χλωμό ακούγεται. Με την ιστορία παράγεις γνώση. Η ιστορία δε παράγει νεοτερισμό.

Σπεύδει η κ. Παπαρήγα να χαρακτηρίσει όσους αγανακτισμένους δεν ανήκουν στο κόμμα της, σαν «αστική αντίδραση». Δε με ενοχλεί. Όσοι ανήκουν στην αστική τάξη δεν έχουν δικαίωμα στη μούντζα;

Επειδή όλοι έχουμε δικαίωμα στο φασκέλωμα, μη σπεύδετε να μας φορέσετε καπέλο. Πείτε ένα καλό λόγο για τις αντιδράσεις μας! Τα φάσκελα έχουν πολλούς παραλήπτες. Όταν υπήρχαν βανδαλισμοί και καταστροφές τρέχατε να προσφέρετε κάλυψη. Σήμερα που υπάρχει ειρηνική διαμαρτυρία σωπαίνετε. Περιμένετε να κοπάσει για να ξεκινήσει η δική σας. Με τους γνωστούς τρόπους έκφρασης.

Η πολύχρωμη διαμαρτυρία μας δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αυτό είναι βέβαιο. Θα βάλει το πρόβλημα μπροστά απαιτώντας λύσεις. Λύσεις που θα προέλθουν από το κοινοβούλιο. Όταν αυτό συνέλθει και δει τις πραγματικές διαστάσεις όσων προβλημάτων δημιούργησε.

Προσπαθείτε να εισπράξετε ψήφους από τη διαμαρτυρία μας. Γνώριμη τακτική, αρκετά αναποτελεσματική. Γιατί; Γιατί απλά δεν θέλουμε το καπέλο σας.

Καλημέρα σας.

Share

Σχόλια  

 
#1 Μήπως και εμπαθής... η αδιάβαστοςΑπόστολος Ν. Σοφιανός 06-06-2011 21:51
Επειδή γενικώς έχω πρόβλημα με αυθαίρετες "τοποθετήσεις", παρακαλώ διαβάστε μια πρόσφατη συνέντευξη της Παπαρήγα στον παρακάτω σύνδεσμο... και βγάλτε συμπεράσματα.
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/6/2011&id=13571&pageNo=3&direction=1
 
 
#2 ΑΠ: Χωρίς καπέλοΤάκης 07-06-2011 06:26
Η συνέντευξη είναι μεταγενέστερη των δηλώσεων που γράφει ο αρθρογράφος και μάλιστα σηματοδοτεί μια μεγάλη στροφή του ΚΚΕ προς τους αγανακτισμένους . Η πρώτη αντιδραση του "ρίζου" ήταν:
4.bp.blogspot.com/-kFK0dq-ZgG0/Td5qY5NVcqI/AAAAAAAACc8/Ye1D8n6_g68/s1600/RIZOSPASTIS.jpg
ενώ η κ. Παπαρήγα είχε πριν την μεταστροφή δηλώσει(στο ραδιο της ΝΕΤ):
"το κίνημα υπονομεύεται από τα συνθήματα που λένε "έξω από τα κόμματα.... το κάθε αυθόρμητο κίνημα έχει ένα σκοπό, αλλά ο τρόπος εξέλιξης των συγκεντρώσεων στην Πλατεία Συντάγματος και το ερώτημα που θέτουν οι "καθοδηγητές της πλατείας" "ή έρχεστε στην πλατεία με τις δικές μας ιδεολογικοπολιτ ικές αντιλήψεις, αφήνοντας τις δικές σας έξω από το κίνημα, ή μην έρχεστε, φύγετε μακριά από τις πλατείες", κρύβουν τους βαθύτερους στόχους των διοργανωτών.... Ολοι όσοι κρύβονται έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό που κρύβονται. Τον οποίο προσπαθούν να συγκαλύψουν. Εμφανίζονται ως λαϊκοί ηγέτες, αλλά δεν καταδεικνύουν τον πραγματικό αντίπαλο του λαού.... το απόγευμα πάνε και κάνουν τους ακομμάτιστους και διευθύνουν τους υπόλοιπους.... είναι αυταπάτη να πιστεύουν οι εργαζόμενοι ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι έξω από τα κόμματα ή και εναντίον όλων..... μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και μέσα από το ταξικό κίνημα θα υπάρχει στρατηγική ενάντια στα μονοπώλια." (πηγή: ΕΘΝΟΣ)

Αυτά...
 
 
#3 ΑΠ. στον ΤάκηςΑπόστολος Ν. Σοφιανός 07-06-2011 13:54
Αλλάζει κάτι...; Μάλλον επιβεβαιώνεται και τη..."νεότερη" διατύπωση των θέσεων -όχι μόνο του ΚΚΕ- αλλά και κάθε αντικειμενικά σκεπτόμενου πολίτη.
Το ερώτημα, είτε το θέλουμε είτε όχι, πάντα θα μπαίνει με ταξικό κριτήριο..."δημ οκρατία για ποιους...και από ποιους..."
Η περιβόητη κόκκινη γραμμή είναι δεδομένη όχι από κάποια κομματική γραμμή,αλλά από την ίδια την Ανάγκη...Με τα συμφέροντα των Κολασμένων η με τις CORPORATIONS COMPANIES...; Ακόμα και αν δεν αναγνωρίζει κάποιος την πρωτοπορία του ΚΚΕ.... -και καλά κάνει- το ερώτημα συνεχίζει να θέλει απάντηση.
Η PUERTA DEL SOL πάντως, το έχει βάλει από τις πρώτες μέρες."ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ"... και λέγεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.
 

2009©Kavalacity.net