Εκτύπωση

25 χρόνια για 200 δένδρα

Συγγραφέας: Γιάννης Τζανίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Γιάννης Τζανίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 3.86 από τα 5 αστέρια)

dentraΕικοσιπέντε χρόνια περιμένουμε την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού. Ενός δρόμου που θα συνδέει το Ανατολικό με το Δυτικό άκρο της πόλης. Και ενώ τα 2 χιλ. του δρόμου έγιναν πριν εικοσιπέντε χρόνια, μείναμε να περιμένουμε την ολοκλήρωσή της μέχρι σήμερα.

Αιτία τα 200 δένδρα που πρέπει να κοπούν σε μια έκταση 10 στρεμμάτων ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Αιτία η διαφωνία αν πρέπει να γίνει σήραγγα 1000 μ. ή σήραγγα 500 μ. ώστε να αποφευχθεί η κοπή 200 δένδρων. Κανείς δεν θα ισχυρισθεί ότι πρέπει να κόβονται αλόγιστα τα δένδρα. Δένδρα, ανάσα ζωής, για μια πόλη. Κανείς όμως δεν μπορεί να μειώνει την (εκτός των άλλων) περιβαλλοντολογική αξία της περιμετρικής που πρέπει να κατασκευαστεί. Σε μια πόλη με στενούς δρόμους, άσχημη ρυμοτομία, όπου πνίγονται οι κάτοικοι από το καυσαέριο των ρυπογόνων αστικών και λοιπών αυτοκινήτων. Σήμερα είναι αδύνατον να περάσεις από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο χωρίς να περάσεις υποχρεωτικά από το βεβαρυμμένο κέντρο της πόλης.   Με την καθυστέρηση τον εκνευρισμό και το καυσαέριο που μας «προσφέρει» απλόχερα.

Η περιμετρική πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί. Χωρίς παλινωδίες και οικολογικούς προβληματισμούς για τα 200 δένδρα που θα κοπούν. Ας κοπούν. Υπάρχουν εκτάσεις τεράστιες στο περιαστικό δάσος όπου μπορούν να φυτευτούν χιλιάδες δένδρα σε αντικατάσταση όσων κοπούν. Μήπως και στα πρανή της περιμετρικής δεν θα μπορούσαν να φυτευτούν χιλιάδες δένδρα κατά μήκος της;  Ακόμη και εκεί όπου υπάρχει το άσχημο θέαμα με τους κομμένους γρανίτες, θα μπορούσαν να φυτευτούν κισσοί ώστε να μη χάνεται η εικόνα του πράσινου. Σε κράτη με μεγαλύτερη οικολογική ευαισθησία έχουν κατασκευαστεί αυτοκινητόδρομοι που περνούν μέσα από δάση. Εκεί γιατί; Τους περίσσεψαν τα δένδρα ή μήπως είναι αναίσθητοι περιβαλλοντολογικά;

Κάποιοι μπέρδεψαν τον κλειστό αυτοκινητόδρομο με τον περιμετρικό δρόμο. Σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους μπορούν να κατασκευαστούν μεγάλα τούνελ. Στις περιμετρικές πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα επικοινωνίας με τις συνοικίες της πόλης. Γι’αυτό κατασκευάζονται οι περιμετρικές. Για να επικοινωνούν οι πολίτες με τις συνοικίες και τα σπίτια τους. Ένα τούνελ 1000μ. (αντί των 500μ.) ανεβάζει το κόστος από τα 27 εκατομμύρια στα 52 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ απλά. Για να μη κοπούν τα 200 δένδρα θα πληρώσουμε 25 εκατομμύρια ευρώ! Και θα επιβαρυνθούμε με το κόστος λειτουργίας του τούνελ με άλλες 300 χιλ ευρώ ετησίως! Σαν πολύ ακριβά δεν θα μας κοστίσουν 200 δένδρα;

Το έργο με τις αναβολές κατασκευής της περιμετρικής στη Καβάλα, πρέπει να τελειώνει. Η πόλη το έχει ανάγκη το έργο αυτό. Είναι έργο που πρέπει να συνεχιστεί από το ξενοδοχείο ‘’Εγνατία’’ όπου τελειώνει σήμερα και να επεκταθεί προς το Παλιό, αν θέλουμε να βλέπουμε λίγο μακριά στο χρόνο. Τα 200 δένδρα δίνουν λιγότερο οξυγόνο από όσο καυσαέριο αναπνέουμε εξαιτίας της έλλειψης της περιμετρικής. Το λόγο τον έχουν οι αιρετοί της πόλης που λογοδοτούν και κρίνονται και όχι διορισμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Καλημέρα σας.

Share

Σχόλια  

 
#1 ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙroadrummer 28-04-2012 09:10
Δεν γνωρίζω ποια συμφέροντα ακριβώς εξυπηρετεί το πιο πάνω άρθρο, αλλά νάναι σίγουροι αυτοί που βρίσκονται από πίσω ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να κόψουν ούτε ένα δένδρο ούτε και στα επόμενα 125 χρόνια.

Καληνύχτα σας
 
 
#2 ΑΠ: 25 χρόνια για 200 δένδραΓιάννης Τζανίδης 28-04-2012 10:35
Πίσω από το άρθρο αυτό κρύβεται η κοινή λογική.
Κρύβεται η διάθεση να μην αναπνέουμε καυσαέριο από τα αυτοκίνητα που κινούνται στους στενούς δρόμους της πόλης.
Mε παρόμοιες σκέψεις δε θα είχαν κατασκευαστεί οι Καμάρες της πόλης. Ούτε το Φρούριο.
Δε ξέρω ποιά τα συμφέροντά σου από τη μη κατασκευή αυτού του δρόμου.
Να έχεις μια όμορφη συνέχεια αγαπητέ φίλε.
 
 
#3 ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙdrumplus 28-04-2012 11:35
Aν η κοινή λογική που επικαλείσαι είναι να φτιάξουμε κι άλλους δρόμους και να κόψουμε δέντρα για να μην αναπνέουμε καυσαέρια απλά υποκλίνομαι.....
Υ.Γ.Τον καιρό που φτιάχτηκαν το Υδραγωγείο και το Κάστρο από τους Τούρκους κατακτητές, τα μόνα καυσαέρια έβγαιναν από το πίσω μέρος των γαιδουριών
 
 
#4 ΑΠ: 25 χρόνια για 200 δένδραDaskaloudis Thanasis 01-05-2012 17:34
Κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Η συνέχεια της περιμετρικής δεν είναι από το Εγνατία προς το Παλιό αλλά από το Σανατόριο προς το Περιγιάλι. Στα Δυτικά δεν υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου δρόμου. Όλη η φασαρία γίνεται για την ανατολική πλευρά, και πολύ σωστά γιατί θέλουν να περάσουν μέσα από την μοναδική νησίδα δάσους στην Χωράφα που έχει απομείνει από την μεγάλη πυρκαγιά της Καβάλας. Σε προκαλώ να πας μέχρι τον Κουλέ (αν ξέρεις κατά που πέφτει) και να δεις την έκταση προς τα ανατολικά. Κρανίου τόπος όλη η περιοχή γύρω από το περιγιάλι με μοναδική εξαίρεση το δασάκι της Χωράφας.
 
 
#5 25 χρόνια για 200 δένδραΓιάννης Τζανίδης 02-05-2012 09:37
Αγαπητέ Θανάση μάλλον εσύ δε διάβασες σωστά. Η Περιμετρική που λεμε θα γινει απο το Σανατόριο προς το Περιγιάλι. (ανατολικά) Πουθενά δε γράφω οτι θα γίνει Δυτικά. Το "δυτικά" το ανέφερα ως μελλοντικό σχεδιασμό αφού η πόλη επεκτεινεται δυτικά.
Ο "κρανίου τόπος" που αναφέρεις προς το Κουλέ είναι που προτείνω να δενδροφυτευτεί. Με ένα πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ή ένα πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας κρατουμένων, μπορεί να δενδροφυτευτεί με προτεργάτη τον Δήμο Καβάλας. Είναι έγκλημα που τόσα χρόνια μένει κρανιου τόπος.
Το Φυτώριο Καβάλας μπορεί να διαθέσει μέχρι και 150 000 δενδρύλια ετησίως με ίδια παραγωγή. Έχει τη δυναμική της παραγωγής τους. Ο Δασάρχης το ξέρει το θέμα. Κάθε χρόνο (κάτι που ίσως δε γνωρίζεις) γίνονται δενδροφυτεύσεις από το Δασαρχείο. Αν ρωτήσεις θα σου πουν και τις περιοχές που τις κάνουν.
Τέτοιοι περιμετρικοί δρόμοι κατασκευάζονται συνεχώς για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι πόλεων. Η περιμετρική Υμηττού, Θεσσαλονίκης, Πάτρας αλλά και στο εξωτερικό όπου έγιναν, είχαν ένα κόστος σε δένδρα.
Δεν μιλας με άνθρωπο που δεν γνωρίζει την αξία του πράσινου. Έχω και γνώση αναπαραγωγής του πράσινου και ο ίδιος προσωπικά έχω κάνει παραγωγή κονοφόρων δένδρων και γνωρίζω.
Γνωρίζω όμως και το καυσαέριο που αναπνέουμε στις ανατολικές περιοχές εξαιτίας αυτού του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Και το άρθρο που δημοσίευσα ακριβώς αυτή την αντιδιαστολή επεσήμανε. Τα 200 δένδρα που θα κοπούν (τελικά είναι λιγότερα από 200) πρότεινα να ανανεωθούν με αναδασώσεις των καμμένων εκτάσεων. Μπορούν να φυτευτούν για κάθε δένδρο που κόβεται, χίλια.
Όμως το πρόβλημα όσων αντιδρούν δεν είναι η προστασία του πράσινου, αλλά το να μη περάσει από τη περιοχή τους αυτός ο δρόμος. Τα ίδια έλεγαν και οι κάτοικοι της ΔΕΠΟΣ όταν κατασκευαζόταν η Εγνατία.
Ακόμη και όταν άνοιξε η Κωνσταντινίδου Ποιητού, στο ύψος του Αρρένων πάλι και εκεί αντιπαραθέσεις υπήρξαν.
Συνεπώς από αλλού ξεκινούν οι αντιδράσεις.

ΥΓ Το Κουλέ το γνωρίζω αφού κατοικοεδρεύω σχεδόν 6 δεκαετίες στη πόλη μου.
 
 
#6 ΑΠ: 25 χρόνια για 200 δένδραDaskaloudis Thanasis 02-05-2012 20:01
Γιάννη η "παρεξήγηση" έγινε ακριβώς επειδή αναφέρεις την επέκταση της προς το Παλιό. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα σχέδια και σωστά αφού μέσω ΔΕΠΟΣ και Κηπούπολης υπάρχει επαρκής πρόσβαση, με τον μίνι περιφερειακό πάνω από τα ΤΕΙ, αλλά και τον έτοιμο κόμβο που διαθέτει η Εγνατία στο Παλιό και που περιμένει την σύνδεση του. Άλλωστε το σχέδιο είναι η επέκταση της πόλης προς τα ανατολικά, στο Περιγιάλι.
Ούτε και εγώ είμαι φανατικός οικολόγος με παρωπίδες αν και αναγνωρίζω στον εαυτό μου αρκετές οικολογικές ευαισθησίες. Ποτέ δεν θα αντιδρούσα στην κοπή δένδρων προκειμένου η Εγνατία να περάσει από τον Αγ.Σίλλα, όπως δεν αντέδρασα όταν η Εγνατία πέρασε από την καρδιά της Πίνδου, και ας είμαι χρόνια τώρα ορειβάτης. Ούτε καν στην περίπτωση που εξετάζουμε θα είχα κάποια αντίρρηση αν η φωτιά δεν είχε αφανίζει όλο σχεδόν το περιαστικό δάσος της Καβάλας.
Όμως θα πρέπει να αναγνωρίσεις και εσύ ότι η περίπτωση της Χωράφας έχει πολλές ιδιαιτερότητες και γιαυτό πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί. Ουσιαστικά λειτουργεί σαν αστικό πάρκο για όλη την περιοχή. Είναι το μόνο δάσος, μαζί με αυτό της Παναγούδας που εφάπτεται των σπιτιών της πόλης.
Όσο για την δενδροφύτευση που αναφέρεις, δυστυχώς η ιστορία δείχνει ότι το εγχείρημα δεν έχει πετύχει. Το ξανακούσαμε στην περίπτωση της Αθήνας με τους Ολυμπιακούς αλλά τα δένδρα κόπηκαν και μετά η δενδροφύτευση ξεχάστηκε. Αλλά και να γίνει η δενδροφύτευση που λες τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Δες το περιαστικό δάσος της Καβάλας. 25 χρόνια πέρασαν από την μεγάλη πυρκαγιά και παρά τις εντατικές αναδασώσεις δεν θυμίζει σε τίποτα το πανέμορφο παλιό δάσος.
Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι μόνο θέμα ισοζυγίου οξυγόνου αλλά και θέμα αισθητικής. Μιας αισθητικής που σταμάτησε να υπάρχει στην χώρα μας από την δεκαετία του 50 και που στο όνομα της ανάπτυξης και των σύγχρονων αναγκών κατέστρεψε ότι όμορφο υπήρχε.

(συνεχίζω στο επόμενο σχόλιο...)
 
 
#7 ΑΠ: 25 χρόνια για 200 δένδραDaskaloudis Thanasis 02-05-2012 20:02
Γιαυτό αν πρέπει να γίνει ο δρόμος (που ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ αφού έχει δοθεί και το Περιγιάλι στο σχέδιο πόλης) θα πρέπει να βρεθεί η πιο συμφέρουσα λύση για το δάσος και όχι η πιο οικονομική για το κράτος. Εγώ δεν ξέρω πόσο και με ποιον τρόπο κοστολογούνται τα 200 δέντρα (αν κοστολογούνται και αν είναι 200) όπως δεν κατάλαβα και πως κοστολόγησαν οι Αυστραλοί τα βατράχια!!! μιας περιοχής από όπου θα περνούσε δρόμος για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών αγώνων και διπλασίασαν το κόστος του προκειμένου να τα προστατέψουν, μια που ανέφερες το τι κάνουν άλλες χώρες.
Και κάτι ακόμα. Αν κάποιοι μπέρδεψαν τον κλειστό αυτοκινητόδρομο με τον περιμετρικό δρόμο εσύ κάνεις το λάθος και μπερδεύεις τον περιμετρικό δρόμο με τους απλούς δρόμους της πόλης. Οι περιμετρικές κατασκευάζονται για να διευκολύνουν την κίνηση από την μία πλευρά της πόλης στην άλλη ώστε να αποσυμφωρηθεί το κέντρο, όχι να εξυπηρετείται το κάθε στενάκι της συνοικίας από όπου περνάει. Γιαυτό και οι περιμετρικές έχουν συγκεκριμένες εισόδους και εξόδους με φανάρια ή κόμβους, όπως γίνεται στην περιμετρική της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας κλπ αλλά και όλων των Ευρωπαϊκών πόλεων τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών.
Θα συμφωνήσω πάντως μαζί σου ότι πολλοί χρησιμοποιούν την προστασία του πρασίνου ως άλλοθι ενώ τα κίνητρα τους είναι ουσιαστικά άλλα.
Πάντοτε σεβόμενος τις απόψεις σου, και ζητώντας συγνώμη αν το προηγούμενο σχόλιο μου σου φάνηκε κάπως επιθετικό. Ειλικρινά δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Θανάσης Δασκαλούδης
 
 
#8 ΑΠ: 25 χρόνια για 200 δένδραΓιάννης Τζανίδης 03-05-2012 09:44
Πάντα υπάρχει η μέση λύση. Ούτε να θιγεί έντονα το πράσινο (που το θέλουμε όλοι) ούτε να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι μέ τα καυσαέρια.
Βάλαμε λοιπόν το θέμα σε μια σωστή βάση. και όπως προτείνεις και εσύ μπορει να κατασκευαστεί ο περιβόητος αυτός δρόμος για να ανασάνουμε.
Το τμήμα της Εγνατίας από Αγ.Σίλα μέχρι Πέραμο σήμερα χρησιμοποιείται και ως περιμετρικός δρόμος. Όμως δε κατασκευάστηκε ως περιμετρική της πόλης. κατασκευάστηκε ως κλειστος αυτοκινητόδρομο ς για να εξυπηρετούνται οι πολίτες απο Ανατολή προς Δύση και τούμπαλιν.
Άρα κάποια στιγμή (μοιραίως) θα φτάσουμε και στη κατασκευή της περιμετρικής από Αγ.Σίλα προς Παλιό και ίσως μέχρι Πέραμο (αν ζούμε ως τότε) αφου η πόλη τείνει να ενωθεί με το Παλιό και το Παλιό με την Ηρακλείτσα.
Στο θέμα της αβελτηρίας του κράτους να πρασινίσει και πάλι το περιαστικό δάσος, ήταν μια ενέργεια που πράγματι σταμάτησε λίγα χρόνια μετά τις φωτιές. Έβαλε και η φύση το χέρι της και φύτρωσαν πουρνάρια και επαναπαύθηκαν (επαναπαυθήκαμε ) όλοι.
Όμως μπορεί να γίνει επαναφορά του πράσινου. Υπάρχουν τεχνικές λύσεις. Ακόμη και οι κομμένοι βράχοι μπορούν να πρασινίσουν με ειδικό ριντό που έχει μικρά σακουλάκια με χώμα και σπόρους φυτών και έτσι να μεγαλώσουν απλώνοντας τις ρίζες τους πάνω στους βράχους. Τέτοιο ριντό τοποθετήθηκε από την Εγνατία ΑΕ και είναι εμφανή τα αποτελέσματά του αν προσέξεις, 1 χιλ μετά το Παλιό προς Ηρακλείτσα, στη μεγάλη κοιλαδογέφυρα δεξιά μας.όπως πάμε από τον παλιό δρόμο Παλιό - Ηρακλείτσα.
Στο θέμα του κόστους... Όλα είναι συνάρτηση του πόσα έχουμε να πληρώσουμε και πόσο το θέλουμε το έργο. Μη πληρώνουμε τον κούκο για αηδόνι όπως λέει και ο λαός για να προστατεύσουμε 100 ή 200 δένδρα. Ας μη ξεχνάμε ότι τα χρήματα του Δημοσίου είναι δικά μας χρήματα.
Ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να αναπτύξω περισσότερο τις σκέψεις μου.
Καλή σου μέρα
Φιλικά
Γ.Τ.
 

2009©Kavalacity.net