Εκτύπωση

Το καπάκι του ΣΥΡΙΖΑ

Συγγραφέας: Γιάννης Τζανίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Γιάννης Τζανίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

sirizaΌταν ψηφίζουμε ένα κόμμα καλό είναι να ξέρουμε και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο για βιτρίνα.

Ένα πρόσωπο που καταγγέλλει, υπόσχεται, τουμπάρει καταστάσεις, διορθώνει προηγούμενες τοποθετήσεις του. Ένα πρόσωπο που μιλάει απορριπτικά στην Βουλή και αιχμηρά όταν βγαίνει στην Ευρώπη. Ο Α. Τσίπρας δε θα μπορούσε να λειτουργήσει από μόνος του. Υπάρχει πίσω μια δεξαμενή κομμάτων, μικρών κομμάτων που παλιότερα έπιαναν ελάχιστα ποσοστά στις εκλογικές προτιμήσεις.

Μια δεξαμενή κομματικών στελεχών. Οι διαφορετικές απόψεις που ακούγονται στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών δεν είναι τυχαίες. Φανερώνουν τις απόψεις των συνιστωσών. Αν σηκώσουμε το καπάκι του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να δούμε ποιες είναι αυτές και ποιοι τον στηρίζουν.

Τα κόμματα και οργανώσεις (συνιστώσες) που το αποτελούν είναι τα παρακάτω με αλφαβητική σειρά και επισημαίνεται η ιδεολογική τους αναφορά και το έτος ένταξής τους στο σχήμα.

 

 1. Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ) Ευρωκομμουνιστική/ Οικολογική συνιστώσα 2004
 2. Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ) – Σοσιαλιστές/ Σοσιαλδημοκράτες 2007
 3. Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ) – Τροτσκιστές Κομμουνιστές 2004
 4. Ενεργοί Πολίτες – Δημοκρατική Πατριωτική Αριστερά – 2004
 5. Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) – Ενωτικοί Κομμουνιστές/ Αριστεροί – 2004
 6. Κόκκινο – Τροτσκιστές κομμουνιστές – 2004
 7. Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) – Μαοϊκοί Κομμουνιστές - 2007
 8. Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας - Μέλη του Διεθνούς Οικοσοσιαλιστικού Δικτύου (ΕΙΝ) – Πολιτική (Αριστερή) Οικολογία - 2008
 9. Ρόζα – Πολιτική Ομάδα που βασίζεται στο ριζοσπαστικό αριστερό Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα - 2008
 10. Συνασπισμός της Αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας (ΣΥΝ) - πολυτασικό κόμμα που περιλαμβάνει από κλασικούς μαρξιστές έως σοσιαλδημοκράτες - 2004
 11. Ανένταχτοι Αριστεροί του χώρου Διαλόγου
 12. Αντικαπιταλιστική Ομάδα – ΑΠΟ - 2011
 13. Ριζοσπάστες – 2011
Οι ΑΠΟ και Ριζοσπάστες προστέθηκαν στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση της Συνόδου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ περί συμμετοχής τους στη Γραμματεία, τον Σεπτέμβριο του 2011)

Αυτές είναι οι οργανώσεις – Κόμματα που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ονομαζόμενες «συνιστώσες». Μη ξεχάσουμε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) που πρόσφατα κόλλησε και αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή της στις 9 Μάιου ανακοίνωσε τη στήριξή της.

Τα συμπεράσματα θα τα βγάλετε εσείς οι αναγνώστες, δηλαδή ένα κόμμα που το στηρίζουν οι παραπάνω άγνωστες μέχρι σήμερα για πολλούς Έλληνες οργανώσεις «σ υ ν ι σ τ ώ σ ε ς», αυτές οι οργανώσεις που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ είναι ποτέ δυνατόν να εξασφαλίσουν την παραμονή μας στο Ευρώ; Ή θα μας οδηγήσουν κατακόρυφα στην δραχμή, στην πτώχευση της χώρας και την έξοδο μας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια μένοντας έρμαιο κράτος στην βουλιμία των γειτόνων μας που περιμένουν την ευκαιρία να μας κατασπαράξουν.

Share

Σχόλια  

 
+1 #1 Οι συνιστώσες της ΝΔGuest 27-05-2012 08:47
ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΔ
ΝΥΝ Π.Ε.ΚΕ.Μ.
(ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ)
1. Σαμαρικοί (Προερχόμενοι κυρίως από την ΠΟΛ.ΑΝ.)
2. Ντορικοί-Μητσοτακικοί
3. Ακροδεξιοί (προερχόμενοι κυρίως από ΛΑΟΣ/Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης. Βελόπουλος, Αποστολάκης κλπ)
4. Εκλεγμένοι (Που θα θυσιαστούν υπέρ επικεφαλής των...
νέων συνιστωσών)
5. Καραμανλικοί
6. Δίκτυτο 21 (Κρανιδιώτης και λοποί)
7. ΚΕΠ (πάλαι ποτέ Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών) του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
8. Μνημονιακοί-Ενω τικοί (Υπέρ της συνύπαρξης των δύο πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων. Σπηλιωτόπουλος, Χαζηδάκης, Βαρβιτσιώτης, Δένδιας κλπ)
9. Λαϊκοί δεξιοί (Μαζί με τους Καραμανλικούς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της πρώην ΝΔ νυν Π.Ε.ΚΕ.Μ.)
αντιγραφή από Χάρρυ Κλυνν...

ερώτηση: ένα κόμμα που το στηρίζουν οι παραπάνω πασίγνωστες συνιστώσες, πολιτικά δοκιμασμένων και αποτυχημένων, προδοτών, αποστατών, καρεκλολάγνων, έρμαιων των προσωπικών τους φιλοδοξιών που μπροστά τους καθε ιδέα αποδεικνύεται μικρή και λίγη, δίγλωσσων ψευτών, και κοντών στην μνήμη (θα μπορούσα να συνεχισω εις το διεινεκές) είναι ποτέ δυνατόν να οδηγήσουν την χώρα οπουδήποτε αλλού εκτός της καταστροφής (με οποιοδήποτε νόμισμα και είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ) Εδώ όταν η θάλασσα ήταν γιαούρτι δεν κατάφεραν τίποτα θετικό εκτός φυσικά από τον προσωπικό και οικογενειακό τους πλουτισμό. Τώρα, τι?
 
 
+1 #2 Μην το ρισκάρεις...Guest 27-05-2012 16:39
Αν είναι όπως τα λές, μην το ρισκάρεις καθόλου.Ψήφισε ΝΔ ή έστω ΠΑΣΟΚ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ούτε τα ΕΥΡΏ σου θα κιδυνεψουν να γίνουν δραχμές και να φύγουμε από την μεγάλη Ευρωπαική οικογένεια που τόσο μας αγαπάει και μας στηρίζει, ούτε κι οι ανεύθυνες κομουνιστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα σου πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις που με τόσο κόπο απέκτησες.Εξ άλλου όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο προηγούμενος σχολιαστής αυτοί μας είναι πολύ γνωστοί, μέχρι και κολλητοί.Άρα μήν το σκέφτεσαι καθόλου.Αυτοί αλλωστε δεν μας σώσαν τόσες φορές εδώ και 38 χρόνια? Αυτούς ξέρω αυτούς εμπιστεύομαι.
roadrummer
 
 
#3 ΣΥ.ΦΙΛ.ΗΠαράκελσος 28-05-2012 15:35
Όταν αρθρογραφούμε για ένα κόμμα καλό είναι να ξέρουμε και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό.


Επίσης, Πυρά ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ, άρθρο της Ναυτεμπορικής 18 Μαϊ 2012
www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2179849

Τέλος δεν ξέρω αν γνωρίζεις το ΣΥ.ΦΙΛ.Η (καμία σχέση με το βακτήριο Ωχρά Σπειροχαίτη - αγαπημένο συγκρότημα περιπιφτού), αυτοί είναι άρρωστοι χρόνια τωρα. :lol:
 

2009©Kavalacity.net