Εκτύπωση

AutoStop

Συγγραφέας: Δημήτρης Κεραμεύς - Ντουμπουρίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Δημήτρης Κεραμεύς Ντουμπουρίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

autostop15Σημείωμα Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θεατρικής Μηχανής για το AutoStop της Γιούλης Αποκατανίδου - Δημοτικό Ωδείο (1/12 – 11/12, 9.00μ.μ.)

Όταν η Γιούλη Αποκατανίδου, στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, μου πρότεινε το ανέβασμα του κειμένου της από τη Θεατρική Μηχανή, ένιωσα ιδιαίτερα κολακευμένος. Όχι μόνο διότι η Γιούλη είναι φίλη, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά επειδή, τρία χρόνια πριν, είχα δει το πρώτο της πόνημα επί σκηνής, το «Αυτός, Αυτή & Αυτοί» και είχα μείνει έκπληκτος απ’ τη μαεστρία της γραφής της, απ’ τη μελέτη της στον «έσω» κόσμο των ηρώων της, απ’ τη ρεαλιστική – όσο και σουρεαλιστική – απεικόνιση των, στη φαντασία της, δρώμενων. Όλα εκείνα είχαν αποτυπωθεί επί σκηνής με άριστο τρόπο. Και σ’ αυτό δε συνέβαλλε μόνο η αριστοτεχνική γραφή της Γιούλης αλλά και η ευφάνταστη σκηνοθεσία του Christopher Baka. Τρία χρόνια μετά,

το ίδιο δίδυμο (Αποκατανίδου στο Λόγο και Baka στην Πράξη) είναι πάλι εδώ! Autostop ή αν θέλετε Οτοστόπ!

Ένα έργο βαθύτατα Ελληνικό – Καβαλιώτικο – ένα έργο που εντρυφά στα κατάβαθα της ψυχής του Έλληνα, έτσι όπως εμείς τον ξέρουμε, ένα έργο βαθύτατα ανθρώπινο, κωμικό, τραγικό, ρεαλιστικό. Με υπερρεαλιστικές σκηνές που αντικατοπτρίζουν, μεγιστοποιημένες, το παρόν της σύγχρονης πραγματικότητας και/ή το μέγεθος της ανθρώπινης βλακείας. Ένα έργο που αποτυπώνει πλήρως κενά και αδιέξοδα, δοξασίες και προκαταλήψεις, υπερμεγέθη «Τίποτα» και εύγευστα «Καθημερινά». Ένα «έργο» που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, στην καθεμιά μας. Όταν κλείνουμε τα μάτια, είμαστε εμείς στο τιμόνι, είμαστε εμείς που κάνουμε οτοστόπ, είμαστε εμείς που κρίνουμε και κρινόμαστε.Όχημα όλων μας, οι υπέροχοι ηθοποιοί μας, οι συντελεστές πίσω απ’ αυτούς, το αγαπητό κοινό. Εσείς!

Η Θεατρική Μηχανή, πιστή στο κοινό της εδώ και δώδεκα χρόνια, μ’ αυτήν την 24η παραγωγή της, σας καλωσορίζει στον φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Ωδείου από την 1η μέχρι και την 11η Δεκεμβρίου 2011 και σας εύχεται καλή ψυχαγωγία! Και μην ξεχνάτε:

«Δεν είναι για όλους. Δεν είναι για λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά!»*

*William Shakespeare

Share

2009©Kavalacity.net