Εκτύπωση

Πως ήμουν άνθρωπος…

Συγγραφέας: Ηλίας Γιαρματζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Ηλίας Γιαρματζίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
1395

Δεν είναι  η πρώτη φορά που τον έδιωχναν απ’ το σπίτι. Κι όμως υπήρχε έντονη η μυρωδιά μιας αίσθησης στο χώρο πως δεν θα ξαναγυρνούσε.

Καθώς έκλεινε  η πόρτα πίσω του οι μέρες άρχισαν  και μετρούσαν με έναν αργό και  βασανιστικό ρυθμό. Ο δεκατρία ενενήντα πέντε*, στην έξοδο προς τη ζωή, παράτησε μια οικογένεια που τον παράτησε και βγήκε στην κοινωνία των ανθρώπων… Τον βλέπω  σχεδόν κάθε μέρα από τότε. Βαρύς, και γέρος

πιθανόν, με πολύ αργό περπάτημα γυρίζει όλη την πόλη. Η χάρη του έφτασε στο facebook κερδίζοντας έτσι πόντους στο δρόμο προς την αθανασία. Για τη ζωή εδώ, δύσκολα τα πράγματα.

Σήμερα απ’  το πρωί, παραδομένος στην ακρογιαλιά, σηκώθηκε μόνο όταν του πήγα λίγες κροκέτες. Είναι πολλοί οι άστεγοι φίλοι του στην πόλη αλλά ο δεκατρία ενενήντα πέντε έχει μια συμπεριφορά που με κάνει να τον αντιμετωπίζω σαν ίσος προς ίσο. Περήφανα  καθώς αργοπεθαίνει δίπλα μας τον φαντάζομαι να συμμαζεύει την ξεπεσμένη  σάρκα του πλάι στο κύμα και να ονειρεύεται πως στην επόμενη ζωή του ‘ρχονται όλα αλλιώς.

aisopos“Πως άλλαζαν όλα, λέει, πως ήμουν άνθρωπος…»

*1395 είναι  ο αριθμός του παραστατικού  της τακτοποίησης της συνδρομής  μου για το 2011 στον Αίσωπο. Ο  συγκεκριμένος αριθμός έχει την  ιδιότητα να είναι ιδιαίτερα  ασθενικός όταν τον συναντά  κανείς σε απομόνωση αλλά με θαυματουργά αποτελέσματα όταν τον βρίσκει κανείς μαζί με τον 1396, τον 1397, τον 1398,τον 1940, τον…

Share

2009©Kavalacity.net