Εκτύπωση

Shit Βlue

Συγγραφέας: Ηλίας Γιαρματζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Ηλίας Γιαρματζίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
1

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, γύρω στις 11 το πρωί και καθώς έβγαζα το σκύλο μου βόλτα στην περιοχή του Περιγιαλίου,

εκεί που βρίσκεται το λιμανάκι, ακριβώς μπροστά στο χώρο που επισκευάζουν τα σκάφη τους οι ερασιτέχνες του «Τρίτωνα», μια έντονη και δυσάρεστη οσμή μου κέντρισε το ενδιαφέρον και πλησίασα στο σημείο. Εκεί αντίκρυσα αυτό που μπορείτε να δείτε κι εσείς στις φωτογραφίες.

Από έναν υπόνομο, καλά κρυμμένο μέχρι πρόσφατα από μπάζα και αγριόχορτα, έρρεε λύμα καφε-γκρι και δύσοσμο. Είχε ήδη κατορθώσει να ρυπάνει τη γύρω περιοχή και συνέχιζε

με σταθερή ροή να διαχέει τα μικροσωματίδια που μπορείτε να παρατηρήσετε και μόνοι σας.

Πριν σας εκθέσω σύντομα τις εύλογες απορίες μου (μαζί με την αγανάκτησή μου) να προσθέσω πως η εκβολή του αποχετευτικού αγωγού καθαρίστηκε από τα μπάζα και τα χόρτα από εκσκαφέα πριν από περίπου ένα μήνα.

Το λοιπόν αναρωτιέμαι:

  • Μπορεί η ΔΕΥΑΚ να μας διαφωτίσει για το τι είδους λύματα ρυπαίνουν (και πιθανόν μολύνουν) τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή;
  • Τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό;
  • Την έλλειψη σχετικής σήμανσης και ενημέρωσης των πολιτών;
  • Το αν έχει ενημερωθεί σχετικά η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Καβάλας και αν ναι ποια η θέση της για το θέμα;

Να προσθέσω πως στην περιοχή ψαρεύουν καθημερινά ερασιτέχνες ψαράδες και βρίσκονται ακόμη κάποιοι θαρραλέοι (από πολλές απόψεις πλέον) φθινοπωρινοί κολυμβητές. Κλείνω αναμένοντας ικανοποιητικές και υπεύθυνες απαντήσεις και επιφυλάσσομαι γενικώς.

Share

2009©Kavalacity.net