Εκτύπωση

Πολιτικός λόγος

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Κώστας Δεμερτζίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα πάνω από ένα λεπτό σε εκπομπή πολιτικού διαλόγου. Δεν τις αντέχω. Δεν είναι μόνο ότι οι πολιτικοί που βγαίνουν σε αυτές τις εκπομπές λένε κοινοτοπίες και κλισέ, έχουν ένα "πολιτικό λόγο" που απευθύνεται σε λοβοτομημένους και επαναλαμβάνουν τα ίδια τσιτάτα ξανά και ξανά.

Είναι κυρίως η μανία τους να διακόπτουν ο ένας τον άλλο, να μιλάνε συγχρόνως, να προσπαθούν όχι να πουν κάτι, αλλά να εμποδίσουν τον συνομιλητή τους να πει αυτό που θέλει. Δεν με ενοχλούν οι διαπληκτισμοί, κάθε άλλο, ένας έξυπνος και πραγματικά αυθόρμητος διαπληκτισμός μπορεί να είναι πολύ απολαυστικός, αλλά αυτοί στην τηλεόραση είναι κουτοί και φτιαχτοί.

Πέτυχα λοιπόν στο You Tube το παρακάτω βίντεο...

Δεν πίστευα στα αυτιά μου και τα μάτια μου. Ένας πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας (του Αστέρα Εξαρχείων) μιλάει για πέντε λεπτά μέσα στον λάκκο με τα θηρία και δεν διανοείται κανένας τους να τον διακόψει. Μόνο ο Χατζηνικολάου ακούγεται για ένα δευτερόλεπτο, αλλά και αυτός μοιάζει να ντρέπεται για το θράσος του να διακόψει αυτόν τον λόγο. Όλοι οι υπόλοιποι μοιάζουν να ακούνε αποσβολωμένοι. Ένας απλός λαϊκός άνθρωπος μιλώντας από καρδιάς αναδεικνύει πόσο μικροί είναι οι πολιτικοί μας, πόσο ανεπαρκείς είναι ο πολιτικός τους λόγος, πόσο ανίκανοι είναι να πλησιάσουν και να ακουστούν από τους απλούς πολίτες.

Share

Σχόλια  

 
#1 ΑΠ: Πολιτικός λόγοςΤόλης Βουρβουτσιώτης 05-02-2011 11:51
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ένας απλός πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Ανδρέας Μαζαράκης, ο πολυ περισότερο γνωστός ως "Αποδητηριάκιας " στο Φίλαθλο, "Υπόθετος" ή "Αθέατος" έχει δώσει το στίγμα του πολλά πολλά χρόνια τώρα. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν κι αυτόν στο ποδόσφαιρο... Respect κυρ Ανδρέα! Και σε σένα Κώστα για την επιλογή...
 
 
+2 #2 ΑΠ: Πολιτικός λόγοςΝίκος Σούγελο 05-02-2011 12:26
Ρε φίλε... μπερδεύονται. Αν ακούσουν κάτι άλλο από αυτό που έχουν συνηθίσει...μπε ρδεύονται! Είμαι σίγουρος πως όση ώρα μιλούσε ο τύπος, αυτοί έψαχναν το manual "Πολιτική Συζήτηση" και δε μπορούσαν στη σελίδα "Διακόπτω συνεχώς" να βρουν τις λέξεις-κλειδιά!
Ουστ! Ρομποτοειδή κοπρόσκυλα (ένα μεγάλο sorry προς τα σκυλιά)
 

2009©Kavalacity.net