Εκτύπωση

Το σύνδρομο του Έλληνα φοιτητή…

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

Οι φοιτητές των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς αμφιβολία έχουν σχεδόν καθολικά μία χαρακτηριστική στάση στις εξετάσεις που υποβάλλονται: Πάντα η επιτυχία τους ανήκει αποκλειστικά, η αποτυχία όμως χρεώνεται πάντα σε κάποιον άλλον!

examination«Πέρασα τις εξετάσεις» σε αντιδιαστολή με το «με έκοψε ο… ο καθηγητής». Ποτέ δεν γίνεται χρήση του ορθού «κόπηκα», «απέτυχα» (δεν υπάρχει άλλωστε στο λεξιλόγιο μας αυτή η λέξη). Πάντα κάποιος άλλος θα ευθύνεται για την αποτυχία και προφανώς θα έχει κάποιους (άγνωστους συνήθως) λόγους που προέβη στην υποχθόνια αυτή πράξη.

Ακριβώς την ίδια στάση έχουμε σαν λαός σε κάθε περίσταση. Καρπωνόμαστε εξολοκλήρου όλες τις επιτυχίες μας ενώ για τις αποτυχίες μας πάντα κάποιος που μας μισεί θα φταίει.

  • Η απελευθέρωση του 1821 οφείλεται αποκλειστικά στη λεβεντιά των Ελλήνων, άλλωστε η ναυμαχία του Ναβαρίνου πάντα διδάσκονταν λίγο πριν τις διακοπές και έτσι ουδέποτε υπήρξε σημαντική.
  • Ο διπλασιασμός των εδαφών μας κατά τους Βαλκανικούς οφείλεται στην πολεμική αρετή των Ελλήνων, η Μικρασιατική καταστροφή όμως οφείλεται στο πούλημα που φάγαμε από τους συμμάχους, λες και οι δύο καταστάσεις δεν ήταν στο σχεδιασμό των Μεγάλων Δυνάμεων!

Με τούτα και με κείνα φτάσαμε στη σημερινή εποχή.

Η οικονομική κρίση προφανώς προκλήθηκε από τους Σιωνιστές τραπεζίτες, τη Μέρκελ (η οποία δεν έπρεπε να μας δανείσει παρά τις ικεσίες μας) και από το Χένρυ Κίσσιγκερ ο οποίος βρισκόταν πάντα πίσω από κάθε ανθελληνικό σχέδιο (όπως μαρτυρούν και οι θρυλικές δηλώσεις του για τον Ελληνικό λαό, τις οποίες βέβαια ποτέ δεν έκανε). Η παγκόσμια συνομωσία αυτή οργανώθηκε για να καταστραφεί μία ορθόδοξη χώρα (έχει τη σημασία άγνωστη όμως) 10 εκατ. ψυχών που για άγνωστο λόγο την έχουν στο μάτι όλοι οι κακοί της υφηλίου. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω που τους έχουμε πάει κόντρα! Μέχρι και τους Ολυμπιακούς διοργανώσαμε, τα προϊόντα τους υπερκαταναλώνουμε, με το Ισραήλ μόνο βέρες δεν περάσαμε. Γιατί να θέλουν την καταστροφή μας δεν μπορώ να φανταστώ.

Την πιθανότητα να φταίμε κυρίως εμείς και σε λιγότερο βαθμό οι δανειστές μας ούτε που περνά από το μυαλό κανενός Έλληνα! Ακόμα και στην περίπτωση που οι υπαίτιοι είναι Ελληνικής καταγωγής αυτοί εξ ορισμού είναι οι ηγέτες μας οι οποίοι έχουν και το ανάθεμα. Λες και κάποιος μας έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο για να τους ψηφίσουμε…

Share

2009©Kavalacity.net