Εκτύπωση

Ορατότης Μηδέν

Συγγραφέας: Μιχάλης Σωτηρόπουλος.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
Oxi_allo_karvouno
«Τι κάνετε μωρεεέ; Σταματήστε τους φόρους! Όχι άλλους φόρους!».

Θα έλεγε ο Νίκος Κούρκουλος περιγράφοντας κάθιδρος την πορεία της Ελληνικής οικονομίας στην καταστροφή, όπως έκανε και στην ταινία του Φώσκολου «Ορατότης Μηδέν». Τι περιγραφικός τίτλος αλήθεια!

Πολλές φορές πιστεύω ότι η θέση του υπουργού οικονομικών είναι μάλλον εύκολη, ή καλύτερα στην χώρα μας την εκλαμβάνουν ως σαφάρι. Ότι κινείται εκτελείται! Και επειδή σήμερα «κινούνται» πολύ λίγοι στην αγορά, συνέχεια πυροβολούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι! Όποτε δεν βγαίνουν τα νούμερα τραβάν μία αύξηση του ΦΠΑ. Όποτε τους ζητούν να μειώσουν το έλλειμμα επιβάλουν μία έκτακτη εισφορά! «να τα φάνε στα εκλογοδικεία και στα ειδικά δικαστήρια οι άχρηστοι» λέω από μέσα μου και στήνομαι στην ουρά της τράπεζας για να πληρώσω.

Το ρεπερτόριο του κράτους είναι απεριόριστο! Εσχάτως ανακαλύφθηκε και η περαίωση (όπως λένε το νταβατζηλίκι οι επίσημοι)!  Τέλη κυκλοφορίας

πληρώνω πάνω 600 ευρώ παρακαλώ όταν το 75% των χιλιομέτρων του κοντέρ μου τα γράφω στα καλντερίμια του Προφήτη Ηλία! Είναι κρίμα και άδικο. Και το φορολογικό σαφάρι συνεχίζεται!

Ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει φορολογικό συντελεστή 45% , ο ΦΠΑ αυξήθηκε 3 φορές αν δεν κάνω λάθος παρασύροντας όλα τα προϊόντα. Για τα καύσιμα δεν το συζητάμε, ούτε να αυτοπυρποληθείς δεν συμφέρει πλέον.
Δεκαεπτά ολόκληρες αυξήσεις στα τιμολόγια έχει επιβάλλει η ΔΕΗ στους καταναλωτές από το 2006 έως σήμερα. Εννέα εξ αυτών επιβλήθηκαν μετά τις εκλογές του 2009.

Είναι τόσοι πολλοί οι φόροι που πλέον συμφέρει να τους αποφεύγεις όπου μπορείς και να πληρώσεις την περαίωση όταν και αν σου έρθει (έστω και αργά το κατάλαβα ο αφελής αλλά αυτή η γνώση μου είναι άχρηστη δυστυχώς). Αυτό που μέσα στην πρεμούρα τους να ισοσκελίσουν τα έσοδα με τα έξοδα ξεχνούν είναι ότι με το να βάζεις συνεχώς φόρους, στερείς από την αληθινή οικονομία το οξυγόνο της. Για να μειώσεις το έλλειμμα δεν αρκεί να αυξήσεις τα έσοδα (που δεν πρόκειται να γίνει) αλλά να μειώσεις το σπάταλο και αντιπαραγωγικό κράτος.

Θα μου πείτε ότι με τόσα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται αυτό κάποτε θα συμβεί! Αμ δε! Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες (το ποιος τις πιστεύει είναι άλλο θέμα) το 2013 οι δημόσιες δαπάνες θα βρίσκονται στο 47,9% του ΑΕΠ. Δηλαδή ψηλότερες και από τις δαπάνες του 2007!!!  Μας έχουν ξεζουμίσει στους φόρους οι οποίοι πάνε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο! Μετά από τόσα μέτρα που κάποιοι θεωρήσανε ότι διαλύουν κατακτήσεις δεκαετιών και που αυτοί που τα σχεδιάζουν θεωρούν ότι θα οδηγήσουν σε πιο μικρό και οικονομικό κράτος φτάνουμε στην επιστροφή των κρατικών δαπανών στα επίπεδα που είχαν όταν στην εξουσία βρίσκονταν ο δεύτερος πιο σπάταλος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης (μετά τον Ανδρέα), ο Κώστας Καραμανλής!

Συχνά νιώθουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σαν τους ήρωες του ανέκδοτου που φωνάζουν στο τέλος: «να οργανωθούμε ρε παιδιά! Όλο εγώ …πληρώνω!»
Αφού λοιπόν η εξαντλητική φορολογία δεν οδηγεί από μόνη της στην σωτηρία της οικονομίας (το αντίθετο), μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν οι κυβερνώντες να «το πάρουν αλλιώς»;;; Να ορίσουν έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή ας πούμε 20% (η Βουλγαρία έχει 10%) και ένα ΦΠΑ 10%, έτσι για αλλαγή μια φορά, να δούμε μήπως επιταχυνθεί λίγο η οικονομία; Λέω τώρα εγώ! Αλλιώς μας βλέπω να καίμε τα λιγοστά υπάρχοντα μας στην πλατεία υπό τις νότες του μεγάλου Στράτου «η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι μας…».

Share

2009©Kavalacity.net