Εκτύπωση

Tο Βερούλειο χωρίς ομάδα στην Α'

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Σωτήρης Σωτηριάδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
veroulio

Για πρώτη φορά το Βερούλειο χωρίς ομάδα στην Α' κατηγορία!

Για την ιστορία το δημοτικό στάδιο Καβάλας "Βερούλειο" κατασκευάστηκε το 1993 και πήρε το όνομά του προς τιμήν της πρωταθλήτριας του ακοντισμού Άννας Βερούλη η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου του 1982 που διεξήχθησαν στην Αθήνα με επίδοση 70.02 μέτρα και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 1983 του Ελσίνκι με επίδοση 65.72 μέτρα.

veroulioΤο "Βερούλειο" στέγαζε

4 ομάδες (Φίλιπποι, ΑΕΚ, Βύρων και Ηρακλή) που το χρησιμοποιούσαν ως έδρα τους τόσο για αγώνες όσο και για προπονήσεις μέχρι να έρθει το 1965 η ένωση των ομάδων αυτών (πλην του Βύρωνα) σε έναν αθλητικό σύλλογο, το σημερινό Α.Ο.Καβάλα που έχει ως έδρα το δημ. στάδιο "Ανθή Καραγιάννη".

Αργότερα βέβαια ΑΕΚ και Ηρακλής δημιουργήθηκαν πάλι και είχαν για έδρα τους το Βερούλειο όπως συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Την καινούρια σεζόν όμως το "Βερούλειο", για πρώτη φορά, δε θα φιλοξενήσει αγώνες για την πρώτη κατηγορία της Ε.Π.Σ. Καβάλας αφού Ηρακλής και ΑΕΚ υποβιβάστηκαν στην Α2 όπου θα βρουν εκεί την ομάδα του Βύρωνα.

Share

Σχόλια  

 
-1 #1 Να ανοίξειΚυριάκος 01-06-2011 09:01
Είναι κρίμα ένας τόσο πολύτιμος για την Καβάλα δημόσιος χώρος να παραμένει κλειστός με περιφράξεις και διαθέσιμος για ένα μικρό ποσοστό του κοινού. Αντίθετα μπορεί να μετατραπεί σε ένα ανοικτό αθλητικό πάρκο όπου θα μπορούν οι πιτσιρικάδες αλλά και οι γονείς τους να πηγαίνουν ελεύθερα να γυμνάζονται, να τρέχουν ή να παίζουν μπάλα. Ειδικά τώρα με την κρίση που η λύση να πληρώνεις για γήπεδο (όπως στα 5Χ5) δεν υπάρχει πια.
 
 
#2 Ζωολογικός κήποςΔημήτριοςς 26-08-2011 14:57
Κυριακο υπάρχει και η ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ γι'αυτά που'λες!!!.Επίσ ης ΔΕΝ σου απαγορεύει κανεις να πας για τρέξιμο.Για περαιτέρω υπάρχει και το πάρκο....
Με το ίδιο σκεπτικό μπορει να γίνει και ζωολογικός κήπος μιας και δεν έχει η καβάλα.Εγω λέω να διώξουμε και τις ομάδες τέννις απο την καλάμίτσα και τις υπόλοιπες απο το κλειστό για να μπορει το κοινό να ασχολειται όποια ΩΡΑ θέλει με όποιο σπορ θέλει!!!.
 

2009©Kavalacity.net