Εκτύπωση

Ο Καζάκης στην πλατεία Καπνεργάτη

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Σωτήρης Σωτηριάδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(11 ψήφοι, μέση τιμή 4.27 από τα 5 αστέρια)
kazakis-kavala

Την Κυριακή το βράδυ, λίγο μετά τις 9, φιλοξενήθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη από τους "αγανακτισμένους" της Καβάλας ο γνωστός, πλέον, οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ώστε να μιλήσει για την οικονομική κατάσταση(και όχι μόνο) που επικρατεί στη χώρα μας,

τι μας οδήγησε μέχρι εδώ αλλά και τι γίνεται από εδώ και πέρα. Ο κύριος Καζάκης, για τον οποίο έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα(υπέρ και κατά), το Σάββατο βρέθηκε στην πόλη της Δράμας για τον ίδιο σκοπό μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, πολύ πριν δημιουργηθεί το κίνημα των πλατειών, ώστε να "οργώσει" την Ελλάδα και να ενημερώσει τον κόσμο για το χρέος, το μνημόνιο κι αν τελικά υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Να υπενθυμίσω πως πριν περίπου ένα χρόνο είχε επισκεφτεί ξανά την Καβάλα και είχε μιλήσει για το ίδιο θέμα αλλά τότε δεν ήταν ακόμα τόσο "διάσημος".

Η πλατεία Καπνεργάτη είναι η αλήθεια πως δε γέμισε, είχε περίπου 300 άτομα, κι αυτό σίγουρα οφείλεται και στο γεγονός ότι δε διαφημίστηκε τόσο πολύ ώστε να το γνωρίζει ο κόσμος και να κατέβει να τον ακούσει. Όσοι βρέθηκαν όμως εκεί πιστεύω πως έφυγαν με περισσότερες γνώσεις αλλά και με προβληματισμούς!!! Ο κύριος Καζάκης άλλωστε είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει πως γνώσεις έχει και ότι λέει το τεκμηριώνει χωρίς να σημαίνει ότι με όσα λέει συμφωνούν ή διαφωνούν όλοι. Άλλωστε το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο τις περισσότερες φορές φαίνεται στο τέλος...στη νεκροψία! Είπε πολλά και ενδιαφέροντα, μίλησε απλά και κατανοητά κάτι που παραδέχτηκαν οι περισσότεροι που τον παρακολούθησαν. Μάλιστα από κάποιους άκουσα πως είπε "εκνευριστικές"(!) αλήθειες κι από άλλους ότι είναι "εκτός τόπου και χρόνου" ως προς τις λύσεις που προτείνει. Όλες οι απόψεις σεβαστές. Μετά το τέλος της ομιλίας του δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ώστε να μην αφήσει καμιά απορία στους "αγανακτισμένους". Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσες και όσοι παραβρέθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και με μεγάλη προσοχή όσα είχε να τους πει και μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που (κατα)χειροκροτήθηκε!!!

Αυτά που κρατάω από τη προχθεσινή ομιλία, μίλησε πάνω από 2 ώρες, είναι ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει την επίσημη πτώχευση της ελληνικής οικονομίας και του κράτους, ότι από τη μεταπολίτευση και μετά έχουμε πληρώσει 4 φορές το υπάρχον δημόσιο χρέος, ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο του χρέους εάν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε παλαιότερα δάνεια, ότι οι πραγματικοί ηγέτες αναδεικνύονται μέσα από τα σπλάχνα του ίδιου του λαού όταν ο λαός τίθεται σε κίνηση και ότι στο δίλημμα "ευρώ ή έθνος" θα απαντήσουμε έθνος!

Υ.Γ. Κανένα κανάλι δεν ήρθε χθες να τραβήξει έστω κι ένα πλάνο από την ομιλία αλλά και κανένας δημοσιογράφος, πλην ενός, να τραβήξει έστω μια φωτογραφία!!! Τυχαίο??? (εκτός κι αν ήρθαν οπότε χρειάζομαι οφθαλμίατρο)

Ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης στην Καβάλα.

Ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης στην Καβάλα .(μέρος 2ο)

Ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης στην Καβάλα. (μέρος 3ο)

Share

2009©Kavalacity.net