Εκτύπωση

Τιμή στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης.

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Σωτήρης Σωτηριάδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(10 ψήφοι, μέση τιμή 4.60 από τα 5 αστέρια)

1Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πανελλήνια Οργάνωση Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 (Π.Ο.Α.Ε.Α) Παράρτημα Καβάλας τίμησε την Κυριακή 24 Ιουλίου όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους ενάντια στους φασίστες κατακτητές. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 2 νεκρών αγωνιστών της αντίστασης στις 29 Ιουλίου 1944, Εμμανουηλίδη και Μορφίνη. Στεφάνι κατατέθηκε από το μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Α.Ε.Α. κύριο Θόδωρο Μυλωνίδη στο μνημείο που υπάρχει στον Πλαταμώνα

(Δήμος Νέστου) Καβάλας ενώ ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ε.Α. κύριος Άγγελος Θεοδοσίου είπε λίγα λόγια για τις δύσκολες εκείνες στιγμές ενάντια στους Βούλγαρους. Από τους τοπικούς φορείς το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Αρχέλαος Γρανάς, οι αντιδήμαρχοι Νέστου κυρία Μυρσίνογλου και κύριος Καλογερίδης, ο εκπρόσωπος της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κύριος Ανέστης Δημητριάδης, η πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας κυρία Νίκη Θεοδοσίου και ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και επικεφαλής της Συμπαρατάξης Πολιτών κύριος Άρης Βέρρος.

Νωρίτερα κατάθεση στεφάνου έγινε και στο μνημείο του Παπαφλέσσα(στη διασταύρωση του Αμυγδαλεώνα) στη μνήμη του παπά του 26ου συντάγματος του Ε.Λ.Α.Σ. Παντελή Σαρατσίδη που ήταν από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των αγωνιστών εκείνης της εποχής.

Αιωνία σας η μνήμη!!!

Ημέρα τιμής για την εθνική αντίσταση (1)

Ημέρα τιμής για την εθνική αντίσταση (2)

Εθνικός Ύμνος Π.Ο.Α.Ε.Α. Καβάλας

Share

2009©Kavalacity.net