Εκτύπωση

Φεστιβάλ Κινημάτων και η απάντηση του λαού.

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Σωτήρης Σωτηριάδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(11 ψήφοι, μέση τιμή 4.64 από τα 5 αστέρια)

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το 2ο διήμερο Φεστιβάλ Κινημάτων 2011(16 και 17 Σεπτεμβρίου) που έλαβε χώρα στο κάστρο της Καβάλας.

photo: akroamafm978.blogspot.com
photo: akroamafm978. blogspot.com

Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με σύνθημα "οι πλατείες δείχνουν τον δρόμο" σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση τους ψέματος και της διαπλοκής βυθίζει τη χώρα και το λαό στη χρεοκοπία, παραδίδει άνευ όρων τη χώρα στους δανειστές της και καταργεί την οποιαδήποτε έννοια της δημοκρατίας. 

Την Παρασκευή το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε συναυλίες και μια θεατρική παράσταση από την οποία

μέρος των εσόδων θα δοθούν στο σύλλογο αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού λαού Intifada. Πιο συγκεκριμένα το φεστιβάλ "άνοιξαν" στις 18:30 τοπικά συγκροτήματα των Nevermind, StromRage και Tabasco fix. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση με τίτλο "Μονόλογοι από τη Γάζα" από την εφηβική σκηνή της θεατρικής μηχανής Καβάλας και την πρώτη μέρα του φεστιβάλ "έκλεισε" το μουσικό συγκρότημα Cabaret Balkan.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα "Κρίση - χρεοκοπία και η απάντηση του λαού" με ομιλητές τους 'Αρη Χατζηστεφάνου(δημοσιογράφος και δημιουργός του ντοκιμαντέρ "Debtocracy"), Σπύρου Μαρκέτου(καθηγητή του Αριστοτελείου και συγγραφέα), Χρήστου Κατσούλα(δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Δρόμος") και Δημήτρη Καζάκη(οικονομολόγου). Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που μας ενημέρωσε, μας προβλημάτισε, μας πρότεινε λύσεις αλλά μας έδωσε και μια ανάσα ελπίδας και ανάτασης μέσα στο μαύρο τοπίο της εποχής που ζούμε και μεγαλώνουμε. Θα έχετε την δυνατότητα παρακάτω να παρακολουθήσετε μεγάλος μέρος της συζήτησης αυτής που ως συμπέρασμα και των 4 ομιλητών είναι ότι όσα μέτρα πάρθηκαν και θα παρθούν είναι αδύνατο να αποτρέψουν την χρεοκοπία της χώρας γιατί τα συγκεκριμένα μέτρα είναι προς λάθος κατεύθυνση και ότι πρέπει ο λαός οργανωμένα να αγωνιστεί και να παλέψει στους δρόμους, στις πλατείες αλλά και στους χώρους δουλειάς του για να πετύχει την ανατροπή και για μια πραγματική δημοκρατία με ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια!!! Μετά το τέλος της συζήτησης το παρευρισκόμενο κοινό "βομβάρδισε" με ερωτήσεις τους ομιλητές κάτι που δείχνει πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο σε αντίσταση όσων θέλουν να παρουσιάζουν τους ανθρώπους αδιάφορους για την κατάσταση της χώρας. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε δηλαδή με τραγούδι από τους Ζακ Στεφάνου και Πάνο Μουζουράκη.

Να αναφέρω επίσης ότι το φεστιβάλ διοργάνωσαν η ομάδα εργαζομένων "δικαίωμα", το ανοιχτό συντονιστικό αγώνα μαθητών, ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων και η επιτροπή ακρίβεια-Διόδια stop.

Videos

Άρης Χατζηστεφάνου

Χρήστος Κατσούλας

Δημήτρης Καζάκης

Σπύρος Μαρκέτος

Share

2009©Kavalacity.net