Εκτύπωση

ΔΕΝ πληρώνω το χαράτσι της Δ.Ε.Η.

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Σωτήρης Σωτηριάδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(11 ψήφοι, μέση τιμή 4.27 από τα 5 αστέρια)

denplirono

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον πολυχώρο "Σήματα Καπνού" (Βότση 10, πίσω από το ξενοδοχείο "Εσπέρια") η εκδήλωση - συζήτηση που είχε ως θέμα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ" με ομιλήτριες την αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας κυρία Όλγα Κατημερτζή και της δικηγόρου και γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας κυρία Ευγενία Παπαναστασίου. Να σημειώσω πως ο Δήμος Νέας Ιωνίας είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που είπε όχι στο χαράτσι. Τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα, διοργάνωσαν ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Καβάλας και οι "αγανακτισμένοι" της πλατείας Καπνεργάτη.

Η αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας εξήγησε τι ακριβώς έπραξε ο δικός τους Δήμος ώστε να πει ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στο χαράτσι της Δ.Ε.Η. Ανέφερε πως ξέρουν ότι είναι ρίσκο η πρωτοβουλία που έχουν πάρει

και ότι η προσπάθεια που κάνουν μπορεί προσωρινά να μην έχει τα θετικά αποτελέσματα που αποσκοπούν αλλά όπως τόνισε "χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται" για αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια και την ποιότητα της ζωής μας.

Η δικηγόρος κυρία Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο της υπόθεσης και στα δικαιώματα που έχουμε ως πολίτες βάση του συντάγματος. Χαρακτήρισε το χαράτσι ως έναν παράνομο φόρο αφού δεν έχει ανταποδοτικότητα και ότι στις 4 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση στο ευρωπαϊκό δικαστήριο περί της νομιμότητας του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση από την οποία συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή που θα παραστεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την Τετάρτη(16/11) στις 6.30 το απόγευμα στην είσοδο της πρώην Νομαρχίας και θα ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει παρόμοια απόφαση με άλλους Δήμους στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό απευθύνει κάλεσμα προς όλους και όλες όπως θα δείτε και παρακάτω.

Το κάλεσμα της επιτροπής "Κίνηση ενάντια στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ"

Δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα αποφασίζουν και στηρίζουν Νομικά και Τεχνικά τους δημότες τους που δεν θέλουν να πληρώσουν το παράνομο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.  

ΟΛΟΙ Στη Νομαρχία, την Τετάρτη 16 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ, για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ τη λήψη παρόμοιας απόφασης από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΚΑΒΑΛΑΣ.
 
Η Συντονιστική Επιτροπή

Share

2009©Kavalacity.net