Εκτύπωση

Καλή Χρονιά!!! Καλή ανατροπή!!!

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Σωτήρης Σωτηριάδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(14 ψήφοι, μέση τιμή 4.14 από τα 5 αστέρια)

revolutionΝαι, το 2012 ήρθε!!!! Ένας αριθμός που μπορεί τελικά να μη λέει κάτι επί της ουσίας εάν εμείς δεν πάρουμε (θέμα θέλησης είναι) τις ζωές στα χέρια μας για να γίνουμε ενεργοί πολίτες

κι όχι άβουλα και βουβά "στρατιωτάκια". Να σταματήσουμε τους φιλοτομαρισμούς και τους ωχαδελφισμούς.

Δε θα κάνω ούτε θα δώσω ευχές. Θα εκφράσω απλά τις, από καρδιάς, επιθυμίες μου λίγες ώρες από τον ερχομό του νέου έτους. Ας γίνει το 2012 η αρχή μιας εποχής που θα σταματήσει επιτέλους σε παγκόσμιο επίπεδο να χύνεται άδικα αίμα, που θα σταματήσουν οι βιαιοπραγίες και οι άνθρωποι θα ζουν ειρηνικά - αξιοπρεπώς - μεταξύ τους.

Θέλω να είμαστε γεμάτοι από υγεία και ανθρωπιά. Να συνεχίσουμε και μετά τις γιορτές να σκεφτόμαστε, να αγωνιζόμαστε και να βοηθάμε, ανιδιοτελώς, αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Άλλωστε η αλληλεγγύη είναι το "όπλο" των λαών απέναντι στους λίγους που προσπαθούν να ελέγχουν και να κερδίζουν εις βάρος των πολλών.

Ας σταματήσει, επιτέλους, η υποκρισία της "φιλανθρωπίας" των καλοντυμένων κυριών με τα κατάλευκο χαμόγελο μπροστά στα φώτα και στις κάμερες όταν πίσω από αυτές πατούν επί πτωμάτων για να φτάσουν στην "κορυφή".

Ας σπάσουμε, επιτέλους, τον τρόμο - φόβο που μας έχουν καλλιεργήσει. Δεν είμαστε όμηροι κανενός. Έχουμε και μυαλό και μάτια και αυτιά και στόμα. Ας τα βάλουμε ξανά σε λειτουργία.

Επιθυμώ και κάτι ακόμη... εξίσου σημαντικό...: Να ξαναβρούμε εμείς οι άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε γειτονιάς το χαμόγελο και να κοιτάξουμε μπροστά δημιουργικά και με στοχοπροσήλωση ο καθένας στο δικό του όνειρο - και όλοι ΜΑΖΙ σ' ένα κοινό.

Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή όσο δύσκολη κι αν είναι... άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! ;-)

Share

2009©Kavalacity.net