Εκτύπωση

Πρώτα ο Πολίτης (μετά εσείς...)

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

Παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας οι ταξιτζήδες (από την Αθήνα) που είχαν την ατυχία να μεταφέρουν αυτούς που αποδείχτηκαν παράνομοι μετανάστες. Σαφώς δεν κινδυνεύουν οι άνθρωποι από τον νόμο! Η ταλαιπωρία τους όμως θα είναι απίστευτη!!!

(αντιγραφή από k-tipos.gr) Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Κ.Τ.», ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Καβάλας, «Η Πρόοδος», Σοφοκλής Μοσχοκάρφης, οι αυτοκινητιστές επιστρέφοντας στην Αθήνα, δε θα έχουν το δικαίωμα να παραλάβουν τα ταξί τους, που είναι δεσμευμένα στην Λάρισα. «Για να πάρουν πίσω τα αυτοκίνητα, που αποτελούν και τις επιχειρήσεις τους, θα πρέπει να ακολουθήσουν μία διαφορετική διαδικασία, η απόφαση της οποίας όταν ολοκληρωθεί, μπορεί να μην επιτρέψει την επιστροφή των οχημάτων πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως τους επιτραπεί να πάρουν τις άδειες τους και να εργάζονται με άλλα ταξί», δήλωσε ο Σοφοκλής Μοσχοκάρφης.

Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι, κάνοντας το αυτονόητο, και βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια απίστευτη ταλαιπωρία με δικηγόρους, ταξίδια, δικαστές, και δεν έχουν την δυνατότητα να βγάζουν τα "προς το ζειν" λόγω "διαδικασιών". Κι ελπίζω οτι το "καθ' οικονομίαν"

που ισχύει για το "νόμο του Θεού", γι' αυτές τις εξόφθαλμες περιπτώσεις θα ισχύσει και για το "νόμο των ανθρώπων" (αν δεν πέσουν στα χέρια κανενός άτεγκτου τηρητή του γράμματος)

Πάντως για τις επόμενες παρόμοιες περιπτώσεις που μπορεί να τύχουν στους συμπαθείς ταξιτζήδες το Υπουργείο προειδοποιεί:

Φίλε οδηγέ!

  Κάθε φορά που θα μπαίνει μέσα στο ΤΑΞΙ σου κάποιος μαύρος, σκούρος, μελανής κίτρινος, εμπριμέ, με λίγα λόγια διαφορετικός από σένα: 

Επειδή δεν είμαστε και ρατσιστές, -υπάρχουν και Έλληνες, κίτρινοι- θα του ζητάς να απαγγείλει το εθνικοπατριωτικόν ποίημα "Η Ελληνοπούλα"! Αν δεν το ξέρει (η δεν το προφέρει σωστά -ιδιαίτερη προσοχή στα Θ και στα Ρ- από εκεί φαίνεται) τότε:

  • θα του ζητάς χαρτιά (άδεια παραμονής, ΑΦΜ, αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ για απόδειξη μόνιμης κατοικίας και βιβλιάριο ΙΚΑ) τα οποία υποχρεούται να τα έχει πάνω του σε επικυρωμένα αντίτυπα, αλλιώς να πάει με τα πόδια!
  • θα ειδοποιείς το τμήμα δίωξης παράνομων ανθρώπων (θα γίνει, αν δεν υπάρχει!) για να παίρνεις άδεια για το δρομολόγιο.
  • Θα ενεργοποιείς ειδικό μηχανισμό που θα μετατρέπει την ζώνη αυτοκινήτου σε αλυσίδες.
  • θα πληρώνεσαι προκαταβολικά, όχι μόνο για το δρομολόγιο αλλά τουλάχιστον τα διπλά αφού θα ενεργοποιείται ειδική ταρίφα που θα περιλαμβάνει την ενδεχόμενη ταλαιπωρία με τις αρχές.

Για να μην είσαι εσύ ο επόμενος κακομοίρης που θα δεθείς στα γρανάζια της γραφειοκρατείας!

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Πρώτα ο Πολίτης
(μετά εσείς...)

Share

Σχόλια  

 
#1 Αντώνης Μαδεμτζίδης 13-01-2011 10:47
Δε θα τον πετύχω πουθενά αυτόν τον... Πολίτη; Θα το σαπίσω στο ξύλο τον άτιμο... ακούς εκεί να έχει δικό του Υπουργείο Προστασίας. Κι εμείς; Τίποτα!
Μέχρι και δικό του, προσωπικό, συνήγορο έχει. Και μάλιστα έχει τέτοιες άκρες που αυτός που είναι συνήγορός του μπορεί να γίνει ως και Δήμαρχος Αθηναίων...
 

2009©Kavalacity.net