Εκτύπωση

Η "Καβάλα" που μας αξίζει...

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 3.67 από τα 5 αστέρια)
Άντε καλά, είχε κόσμο το συλλαλητήριο χθες. Ας βγάλω το μπακάλη που κρύβω μέσα μου, κι ας κάνω τους υπολογισμούς μου (τρεις πενήντα, ενενήντα...)

anergoi_tavliΚι αν καμια πεντακοσαριά ήταν μαζεμένοι στην πλατεία, (υπάρχουν κι οι απαισιόδοξοι που τους μέτρησαν 200), και με δεδομένη για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια (πολλά απ' ότι θυμάμαι) την παρουσία στην ίδια συγκέντρωση και του ΠΑΜΕ, και των υπόλοιπων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο αριθμός αυτός φαντάζει λίγος. Αν απ' αυτόν αφαιρέσουμε όλους εμάς που πήγαμε για λίγο κλείνοντας το μαγαζί, μιας και έγινε σε ώρα που είναι ανοικτή η αγορά, μείον τους συνταξιούχους που βρήκαν ένα τρόπο να σκοτώσουν την ώρα τους (και θα ήταν εκεί ίσως και σε συγκέντρωση για την προστασία της μεσογειακής μπλε τσούκτρας) , βγάλε δημοσιογράφους, μπλόγκερ, περαστικούς "που αδιάφορα έκατσαν και κοιτούσαν"... Η πορεία είχε σαφώς πολύ λιγότερο κόσμο, αφού όλοι οι προηγούμενοι (μηδέ εμού εξαιρουμένου), ποιώντες την νίσσαν, την κοπα-νίσσαν με ελαφρά... Κι εκτός από τους μόνιμα ενεργούς -και καλά κάνουν- ανθρώπους των δρόμων που ανέφερα πριν, έμεινε ένα ερώτημα να ακολουθεί την πορεία:

Που, στον (μη)....τσο ήταν οι άνεργοι???

Σε μια Καβάλα που σύμφωνα με την κα Ξένια Ντάλη, εκπρόσωπο των απολυμένων του "Δελφίνι" μετρά 14000 επίσημα ανέργους, σε μια Καβάλα που οι μόνοι που έχουν δουλειά είναι όσοι εκτυπώνουν βιογραφικά ανθρώπων που ψάχνουν δουλειά, σε ένα συλλαλητήριο που "το στήριξαν" Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος κι ο εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, οι "άνεργοι" δεν υπήρχαν... Αφήσαν στους "επαγγελματίες" αγωνιστές (το γράφω χωρίς ίχνοςκακεντρέχειας ή κακόπιστης κριτικής, να με συμπαθάτε) την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, και στους επαγγελματίες πολιτικούς την τοπικής τε και μη αυτοδιοίκησης που, βέβαίως βεβαίως, σύσσωμοι παραβρέθηκαν μπροστά στις κάμε... εεε στην συγκέντρωση, για να αποδείξουν οτι, αφού δεν μπορέσαν να κάνουν τίποτα για μην απολυθεί αυτός ο κόσμος, προσπαθούν να τον βολέψουν μετά (που, στο κάτω κάτω, αυτό γεννά "υποχρέωση", κι όχι τα κεκτημμένα...)

Τελικά, ο ανώνυμος άνεργος αποδεικνύει οτι του αξίζει περισσότερο ο καφές στο φρανκος από την σύνταξη του παππού, και η παρτούζα της Τζούλιας ακουσίως πιτσιλιγμένη στο εξώφυλλο, παρά κεκτημμένα με αίμα δικαιώματα (μα, αυτά τα λέν οι κομμουνισταί...αξέχαστη ατάκα του άρχοντα Διαμαντόπουλου, στο 1:14 ). Ο καναπές έχει κολλήσει και ενσωματωθεί όχι (δυστυχώς) στον κ...-στην έδρα μας, αλλά στο μυαλό μας. Τίποτα πια, τίποτα δεν είναι ικανό να μας ξεκουνήσει, ούτε καν η έλλειψη της ίδιας μας της αξιοπρέπειας. Χαμπουργκεροαναθρεμένοι, σχιζοφρενείς! Παρατρεχάμενοι στα γραφεία, και στα εκλογικά κέντρα καφετζήδες. Και γλείφτες! Γλείφτες μέχρι θανάτου (βλέπε facebook Σιμιτσή, και θα τους δεις) αλλά διαδηλωτές ποτέ! Έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Σιγά μην κατέβω στις πορείες: μόλις τελείωσει το επίδομα θα βγώ να διαμαρτυρηθώ στον Παπαδάκη. Μετά θα πάω να κλαφτώ στην Πάνια, θα με ψηφίσουν οι υπόλοιποι κακομοίρηδες ως τον μεγαλύτερο ξεφτιλισμένο και θα πάρω τα 10000 ευρόπουλα! και θ' αλλάξω και ζάντες στο hyundai.

Σταματάω ρε, δεν αξίζει ν' ασχολούμε μαζί τους. Εδώ δεν ασχολούνται αυτοί με τον εαυτό τους. Κι αν τσατίστηκες φίλε/η μ' αυτό που διαβάζεις τώρα, σε διαβεβαιώ οτι είναι γραμμένο για κάποιους άλλους... κι αυτό ισχύει για όλους, ακόμα και για μένα.

Share

2009©Kavalacity.net