Εκτύπωση

Για 1000 ευρώ δεν πάω σπίτι μου!

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
psomiadis

Θα πας κε Ψωμιάδη! Θα πας! Μόνο αν είχε «κάκαλα» η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να κόψει και το «με αναστολή», δεν θα πήγαινες όντως σπίτι σου.

Η υποκρισία και ο φαφλαταδισμός έχουν κυριεύσει την χώρα και περισσεύουν στους ανθρώπους της. Ο άνθρωπος είναι ανεκδιήγητος: Με το έτσι θέλω, σβήνει τις 80000 ευρώ από ένα πρόστιμο σ’ έναν απατεώνα βενζινοπώλη ο οποίος ουτε μία ούτε δύο, αλλά ΠΕΝΤΕ φορές πιάστηκε να νοθεύει καύσιμα, κλέβοντας το κράτος, κλέβοντας τους πολίτες, και -ανάλογα το είδος της νοθείας, το οποίο δεν γνωρίζω- βάζοντας

τους σε κίνδυνο, αυτούς και την περιουσία τους. Μα αν πχ πουλούσε πετρέλαιο θέρμανσης για κίνησης αυτές τις 80000€ τις «έβγαλε» σε μια εβδομάδα ο τύπος. Κι όλες τις υπόλοιπες συνέχιζε να κλέβει από την τσέπη μας ζεστό χρήμα! Και δεν ήταν ο Ρομπέν των Δασών για να τα δώσει στους φτωχούς: ένας κοινός απατεώνας ήταν που θησαύριζε και τα έβαζε στην τσέπη του ήταν, mister! Και το ότι ήταν άρρωστος δεν τον απενοχοποιεί απέναντι στο νόμο! Κι ο πελάτης του που έβαζε νοθευμένη βενζίνη κι έτρεχε στα συνεργεία για βλάβες μπορεί να ήταν...

Η γελοιότητα βέβαια δεν σταματάει εκεί! Τα κανάλια, ξεπληρώνοντας τις χιλιάδες ώρες γέλιου και γραφικότητας που τους πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια, τον περιέφεραν από εκπομπή σε εκπομπή για να επιτεθεί στα ξένα και σκοτεινά κέντρα που θέλουν να τον φιμώσουν γιατί μιλάει για την Μακεδονία (και εχέσθησαν οι ανά τον κόσμο Φατμέδες): Χαρακτηριστικά αναφέρω φράσεις του ακατάσχετης φλυαρίας και μηδαμινής ουσίας:

  • Κάποια βρωμοσκούλικα (ου να μου χαθείς, παοκτσή) κάποιοι αρουραίοι, κάποια αδελφάτα να ξέρουν ότι η φωνής της Μακεδονίας δεν θα σωπάσει…
  • Γνωρίζω το τι γίνεται μέσα κι έξω από τη χώρα, κάποιοι θέλουν να με φιμώσουν για την Μακεδονία, δεν πρόκειται να φιμωθώ, ΤΕΛΟΣ.
  • Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν. Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση (στην επίσημη ανακοίνωση).
  • Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε. Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας.Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό. Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι «καλά του κάνουν».
Η κατρακύλα συνεχίστηκε με τις δηλώσεις συμπαράστασης από «πολιτικό κόσμο» της χώρας μιλώντας για πολιτική δίωξη!

Κλαψ! Λύγμ! Συγκινήθηκα! Όπως τότε, στις Μακρόνησους και στους Αη στράτηδες!

Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά! Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ως προσωπικότητα κι ως πολιτικός, μου είναι αδιάφορος! Τυπικό δείγμα λαϊκιστή, που βγάζει προς τα έξω ένα προφίλ ανάμεσα σε Ξανθόπουλο και Φούντα, κι αυτό το στυλάκι πουλάει στις μάζες της λαικής κεντροδεξιάς. Δεν είναι ο τυπικός κλέφτης που διαλύει τον κρατικό μηχανισμό και χτίζει βιλάρες και γεμίζει λογαριασμούς με μιζάτα ευρώ. Τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί και πιο χαρακτηριστικοί από τον Ψωμιάδη. Μέχρι εδώ καλά.

Ο Ψωμιάδης, κατα την γνώμη του γράφοντα, έπεσε της πολιτικής έπαρσης που απέκτησε από την «αποδοχή» του όχι τόσο στο εκλογικό σώμα, αλλά στο τηλεοπτικό κοινό! Στο πίσω μέρος του μυαλού μου αποδέχομαι κι εγώ ότι δεν εξυπηρέτησε τελικά ούτε φίλο ούτε τον ίδιο: έπεσε θύμα στην προσπάθεια να συντηρήσει την εικόνα του λαϊκού ήρωα, του μοντέρνου προστάτη των αδύνατων, το λαϊκίστικο αυτό προφίλ του ζορρό. Κι αυτό, ναι, το έκανε για το συμφέρον του!

Το να προσπαθείς εκ των υστέρων να ξυπνήσεις το συναίσθημα των ψηφοφόρων σου με δακρύβρεχτες ανακοινώσεις και εκρήξεις θυμού, μόνο ζημιά κάνεις στο ήδη ζημιωμένο από τα καραγκιοζιλίκια στα τηλεοπτικά παράθυρα προφίλ σου. Αν είσαι ανθρωπιστής, και πονούσες τον συνάνθρωπό σου, να έβγαζες 80 χιλιάρικα από τη τσέπη σου και να του τα έδινες. Λεφτά που έβγαλες με την δουλειά σου κι όχι από ξένες τσέπες! Ως δημόσιο πρόσωπο είσαι υποχρεωμένος να εφαρμόζεις τους νόμους κι όχι να τους ερμηνεύεις. Έπαιξες, έχασες και τώρα πρέπει να πληρώσεις. Κι άλλοι παρανόμησαν, η ατιμωρησία τους όμως δεν μπορεί να είναι κεντρικό επιχείρημα στην δική σου υπεράσπιση. Εσύ θα έπρεπε μόνος σου να πας σπίτι σου, όχι τώρα που θα σε στείλει η δικαιοσύνη αλλά πριν, όταν ένοιωθες οτι διαφωνούσες με τους νόμους που εκλέχτηκες για να εφαρμόσεις. Η ερμηνία τους και η επιβολή τιμωρίας δεν είναι δικιά σου δουλειά, στην δημοκρατία υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Μόνο ως  ζορό θα είχες αυτή την δυνατότητα και της ερμηνίας και της εκτέλεσης, οπότε αν θέλεις, κατέβα απ΄ το καλάμι και πάρε ξανά το άλογο και τη μάσκα! Μακριά όμως από την δημόσια διοίκηση.

Εξήγησε μου κάτι: λές στην ανακοίνωση σου οτι έχεις εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και γι' αυτό προσφεύγεις στο ανώτερο δικαστήριο προσδοκώντας την αθώωση σου. Ποια απ' όλες έχεις επμιστοσύνη? αυτή που θα σε αθωώσει? Γιατί την άλλη, που καταδίκασε τον βενζινοπώλη δεν δείχνεις να την εμπιστεύεσαι, μιας κι έγραψες την απόφαση της στα παλαιότερα των υποδημάτων σου...

Και τέλος, πάρε ένα μάθημα αξιοπρέπειας, κι εσύ κι όλοι του σιναφιού σας, από τους συναδέλφους σας του εξωτερικού. Από την Γερμανία ή  την Αγγλία οι οποίοι αποδέχτηκαν με σκυμένο κεφάλι το λάθος τους και παρέθεσαν εαυτόν στην κρίση και κριτική των υπολοίπων: ούτε για σκοτεινά κέντρα μιλήσαν ούτε για διεθνείς συνομωσίες, ούτε για σκουλίκια! Κι αυτό τους κάνει τελικά συμπαθείς. Σε αντίθεση με την δικιά σου έπαρση που θυμίζει την έπαρση των Τσοχατζόπουλων, των Βουλγαράκηδων, των Ρουσόπουλων, των Μαντέληδων αλλά και των Πάγκαλων… Αυτοί (μέχρι στιγμής) την έχουν γλιτώσει. Πρόσεχε, μην πληρώσεις εσύ, και την δική τους…

Share

Σχόλια  

 
#1 Φρέσκα κουλούρια...Τόλης Βουρβουτσιώτης 18-04-2011 18:41
Ρεπορτάζ του Χρίστου Τελίδη από το "Έθνος". Δεν είναι μάλλον τόσο ψυχοπονιάρης όσο λέει τελικά...
www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62268950
 

2009©Kavalacity.net