Εκτύπωση

Can't pay, Won't pay*

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
refusal-to-pay

Μέσα στο καταιγισμό σημαντικών αναφορών για "γιούζουαλ παρανόρμαλ ακτίβιτι" (Χριστός Ανέστη! Αληθώς ο Κύριος...) έπεσε στ' αυτιά μου μια ακόμη παρανόρμαλ ακτίβιτι, ανγιούζουαλ:

Τα σπρεντ των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έφτασαν τις 1.325 Μονάδες Βάσης, με τα CDS (τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι αθέτησης πληρωμών) να ενισχύονται νωρίτερα στις 1.300 μονάδες ενώ η απόδοση τους αυξήθηκε στο 19,95%.
Το ανγιούζουαλ βέβαια δεν προέρχεται από την κατάσταση της χώρας μας, κάθε άλλο: αυτή είναι τέτοια,

που εμπνέει σιγουριά (την σιγουριά της αναδιάρθρωσης με τους χείρισστους δυνατούς όρους). Προέρχεται από την εξής διαπίστωση: ότι ακόμα και τώρα που η αναδιάρθρωση και το κούρεμα είναι τόσο κοντά, κάποιοι εξακολουθούν να μας δανείζουν! Με ληστρικά επιτόκια -που προέρχονται από την αβεβαιότητα αποπληρωμής, λένε οι αγορές- αλλά μας δανείζουν! Κι ερώτηση είναι απλή: όταν σου ζητάω δανεικά και με ληστεύεις νόμιμα με τη σκέψη οτι μπορεί να μπορώ να στο πληρώσω, και αποδέχομαι το ληστρικό τόκο σου, γιατί να έχω ηθικό πρόβλημα αν δεν στο πληρώσω? Όχι ρε! δεν θα στο πληρώσω! Αφού οι κυνικές αγορές δεν διακατέχονται από ηθικές, που θεωρούνται ξεπερασμένες, καμιά ντροπή δεν έχω... Κυνή λογική: (δεν είναι ορθογραφικό λάθος)

  • "ες τας ελληνικάς καλένδας εξοφλείν" (όλο) το απεχθές χρέος!
  • Διαπραγματεύομαι ένα κούρεμα 70-75%!
  • Στέλνω στο χρονοντούλαπο της ιστορίες τις πολιτικές (και στη φυλακή τους πολιτικούς) που μας χρέωσαν άλλα 110δις με όρους ιδιαζόντως ειδεχθείς, που θα διδάσκονται στα πανεπιστήμια του ελεύθερου ως η "επιτομή της οσφυοκαμψίας". Αντισυνταγματικοί, δεσποτικοί όροι που δεν επικυρώθηκαν από το κυνοβούλιο (ούτε αυτό είναι ορθογραφικό λάθος) και ούτε συναίνεσε ο λαός στην πολυετή αυτή νεοαποικιακή σκλαβιά.
  • Μαζεύω τα κομμάτια μου, μαζεύω τα μανίκια μου, κι ανασυντάσσομαι!

Και δε χρωστάω σε κανένα κύναιδο (είπαμε, δεν είναι ορθογραφικό λάθος). Κι εχω κρατήσει ότι πολυτιμότερο έχω, αγνό κι άσπιλο: Την αξιοπρέπεια ενός λαού, που μπορεί να έχασε την μπάλα με την παγκοσμιοποίηση αλλά έχει ακόμα την διάθεση, και τους "μυες" να κρατήσει το κεφάλι ψηλά... Μετά τους καλλιτεχνικούς, είναι ώρα να διεθνοποιήσουμε και τους πραγματικούς μας κυνόδοντες, αδέλφια μου αλήτες κύνες!

* Τίτλος από το θεατρικό του Dario Fo, ελλ τίτλοςΔεν πληρώνω δεν πληρώνω

Share

Σχόλια  

 
#11 ναι αλλά...Πέγκυ Παπαδοπούλου 29-04-2011 21:11
Τόλη μου εντάξει, αλλά αν "κουρέψυμε" τα ομόλογα και χάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία τα περιουσιακά τους στοιχεία, ποιος θα πληρώνει συντάξεις και περίθαλψη? Και όταν το κράτος δεν θα μπορεί να δανειστεί ποιος θα πληρώνει τους δημοσίους υπαλήλους?
 

2009©Kavalacity.net