Εκτύπωση

Graffiti μετά "πατριωτικού" ξύλου

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(16 ψήφοι, μέση τιμή 4.75 από τα 5 αστέρια)

konstandio2Ήμουν έτοιμος να γράψω δυο σκέψεις για το περιστατικό το οποίο το άκουσα κι εγώ από την πλευρά των παιδιών (για 17-18 χρονών παιδιά πρόκειται), αλλά με πρόλαβε το κείμενο του φίλου Μπάμπη Γαμβρέλη στην χθεσινή (21-7-2011) Νέα Εγνατία. Το παραθέτω αυτούσιο...

Η πολιτική των ανθρώπων (21-7-2011)

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

Με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός, ότι ένας συμπολίτης μου, επέλεξε εμένα για να δημοσιοποιήσω την τραυματική (και συνάμα συγκλονιστική) εμπειρία, που βίωσαν πριν από δεκαπέντε ημέρες στην περιοχή του Πουλίδειου Γηροκομείου, δύο νέοι άνθρωποι. Το «συμβάν», αν και καταγράφηκε στο αστυνομικό τμήμα, δεν είδε ποτέ το «φως της δημοσιότητας». Προφανώς, για τον κύριο Μαλελίδη, γεγονότα σαν και αυτά, είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση

(παραδείγματος χάρη) με την σύλληψη ενός μετανάστη πιτσιρικά που πουλάει «κατεβασμένα» CD. Πέραν αυτού (και όπως θα διαπιστώσετε και στην συνέχεια), η στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο συγκεκριμένο γεγονός, εκτός από ύποπτη, είναι και πολιτικά επικίνδυνη.

Θεώρησα σκόπιμο να «δώσω» στην δημοσιότητα το γεγονός (και με βάση αυτά που μου εξιστόρησε ο ίδιος ο συμπολίτης μας), για έναν και μοναδικό λόγο. Μήπως τελικά κάποιοι συνετιστούν και αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες απέναντι στην κοινωνία και (κυρίως) απέναντι στο ίδιο το πολίτευμα. Τα υπόλοιπα, επαφίενται στην κρίση του κάθε (νοήμονα) αναγνώστη.

Το όλο ιστορικό, εξελίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Ιουλίου, όταν οι δύο νεαροί που ασχολούνται εδώ και καιρό με την τέχνη του γκράφιτι, επέλεξαν να ζωγραφίσουν στον τοίχο που βρίσκεται ακριβώς στην γωνία που ενώνει τον δρόμο του Αγίου Σίλα με την περιμετρική. Επιτρέψτε μου να κάνω μία παρένθεση για να πω ότι, στο σημείο αυτό, εδώ και πολύ καιρό, «ατενίζει» μία ζωγραφιστή σημαία, έργο (όπως αποδεικνύεται) των μελών της «Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας».

Προτού καν προλάβουν να ξεκινήσουν το σχέδιο τους (και με καμία διάθεση από την πλευρά τους να «πειράξουν» ή να «αλλοιώσουν» την σημαία των «πατριωτών»), δέχονται την απρόκλητη και βάναυση επίθεση δύο μελών της (λέγεται ότι ο ένας είναι ο πρόεδρος της «Κίνησης» και ο άλλος γνωστός μπράβος – μποξέρ), οι οποίοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν πτυσσόμενο γκλοπ και μαχαίρι.

Το «περίεργο» στην υπόθεση είναι πως, όταν έφτασαν τα δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας (ειδοποιημένα από ποιους άραγε;), οι άντρες που επέβαιναν σε αυτά, θεώρησαν ένοχους τους δύο νεαρούς, και (παρότι αιμόφυρτοι από τις «περιποιήσεις» των «πατριωτών») τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν (ξεχωριστά) στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί, κατέφθασαν (οικειοθελώς) τα δύο μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης», έχοντας «προλάβει» να απαλλαγούν από τα «πολεμοφόδια της νύχτας».

Η συνέχεια είναι γνωστή στην Αστυνομία και δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Όμως, επειδή το γεγονός δεν ανήκει στην κατηγορία των «μεμονωμένων περιστατικών», θα αναμένω (με υπομονή) τις παρεμβάσεις των αρμοδίων. Ήγουν, των πολιτικών, των δικαστικών και των διοικητικών αρχών. Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αδιαφορία, θα υποκρύπτει κάλυψη και ανοχή. Με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης.

* * *

konstandio1Καταρχήν, μια μικρή διόρθωση: δεν είναι στο Πουλίδειο,όπως εκ παραδρομής έγραψε ο Μπάμπης. αλλά στο Κωνστάντιο Γηροκομείο, πάνω σ 'ένα τοιχίο στήριξης της αυλής, σημείο που είναι ορατό από μεγάλο μέρος του δρόμου, κι ως τέτοιο επιλέγεται πολύ καιρό από τους γκραφιτάδες για την τέχνη τους. Το συγκεκριμένο σημείο λοιπόν επέλεξαν "άγνωστοι" να φιλοτεχνήσουν μια ευμεγέθη Ελληνική σημαία. Καλώς καμωμένη, και το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Αυτό το γκράφιτι ανέλαβαν "άγνωστοι" (μιας και ούτε η αστυνομία ούτε ο τοπικός τύπος -πλην ενός μικρού σχολίου στα "Πρωινά" του κου Γενικόπουλου- δεν μας ενημέρωσαν για το παραπάνω συμβάν) να το προστατέψουν σπάζοντας στο ξύλο τους πιτσσιρικάδες που διανοήθηκαν να το "βάψουν" (ή κατα μια άλλη εκδοχή, να "βάψουν" δίπλα του). Κι αυτό δεν θα με ενοχλούσε πολύ αν ήταν ενταγμένο απλά σε μια διαμάχη των ανθρώπων του γκράφιτι που θέλησαν να προστατέψουν το δημιούργημά τους. Άλλωστε ο χώρος αυτός έχει κανόνες άγραφους που οι εμπλεκόμενοι τους σέβονται και τις περισσότερες φορές τα προβλήματα λύνονται χωρίς "ίχνη". Όταν όμως οι άγνωστοι αρχίζουν και ταυτοποιούνται, κι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν θυμίζουν αυτά που είδαμε πρόσφατα (αλλά και που "οι ρίζες τους το σύστημα αγκαλιάζουν, και χάνονται βαθιά στα περασμένα..."), στην Αθήνα, τότε αρχίζω κι ενοχλούμαι!

Η light εκδοχή που μεταφέρει στο κείμενο του ο Μπάμπης, εμπλέκει ηθικά την αστυνομία, σε βαθμό κακουργήματος. Γιατί μια άλλη εκδοχή, λέει οτι περιπολικό της αστυνομίας ειδοποίησε τα δύο φερόμενα ως μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών, και αφού "προστατέψαν" το ζωτικό τους σύμβολο με τις παραπάνω αναφερόμενες υποκοσμικές μεθόδους, εμφανίστηκε μετά για να "επιβάλλει την τάξη" ως όφειλε... Κι επειδή όλα είναι θέμα αντίληψης, "επέβαλλαν την τάξη" περνώντας χειροπέδες στους αιμόφυρτους πιτσιρικάδες κι αφήνοντας να διαφύγουν τους θύτες μαζί με τα "όπλα" τους... Αυτή η εκδοχή μήπως είναι χειρότερη?

Στην ουσία της ιστορίας έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, διαβλέπω, όπως και σε κεντρικό επίπεδο, έτσι κι εδώ, την αγαστή συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων εθνικιστικών αποκκλίσεων. Μια συνεργασία που στην τελική όποτε δεν γίνεται για τέλεση παραβατικών πράξεων που δεν θα μπορούσε να κάνει νόμιμα ο "προστάτης του πολίτη", γίνεται για την κάλυψη και αποσιώπηση τέτοιων συμβάντων. Μια ουσιαστική αναβίωση του παρακράτους του παρελθόντος με τις ίδιες αντιλήψεις, τις ίδιες επιρροές, και -πιθανώς- άλλα χαρακτηριστικά.

Δεν μ' ενδιαφέρει πραγματικά (το λέω ειλικρινά) η άποψη των "θυτών". Αυτοί θα έχουν ντύσει το γεγονός μ' ένα πέπλο ηρωισμού για την προστασία του εθνικού μας συμβόλου -όταν άλλοι χύνουν το αίμα τους, εμείς θα κολώσουμε στις φάπες?-, θα έχουν προσάψει εχθρικά ιδεολογικά χαρακτηριστικά στους αντιπάλους τους - ή αναρχικοί θα είναι ή προδότες-, ή απλά θα έχουν πατήσει πάνω στην προστασία του "δημιουργήματος" τους, αποφεύγοντας τις όποιες ιδεολογικές προεκτάσεις (λες κι οι δημιουργοί δεν "βάψαν" πάνω σε άλλα γκράφιτι -βλέπε φωτο-). Το επίσημο, συντεταγμένο κράτος και οι θεσμοί του όμως μ' ενδιαφέρουν, και περιμένω, όπως και πολλοί άλλοι, απαντήσεις, τις οποίες ποτέ δεν θα λάβουμε, έτσι δεν είναι?

Θα ήθελα να δώ και την άποψη της Πατριωτικής Κίνησης (αν αποδεχτούν τη συμμετοχή στο γεγονός ) δημοσιευμένη κάπου (το kavalacity θα χαρεί να την φιλοξενήσει -αρκεί να μην αντιτίθεται στις "ιερές γραφές" του-). Πάντως αν αληθεύει η παραπάνω ιστορία ένα είναι σίγουρο: υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας όχι μόνο στην Ελλ. αστυνομία (χέζουν οι αρκούδες στο δάσος?) αλλά και σε οργανώσεις, τα μέλη των οποίων επαίρονται για την ελληνική καταγωγή τους και την ιστορική τους συνέχεια με την Αρχαία Ελλάδα. Και μπορεί, φίλοι μου, οι πιτσιρικάδες να μην είναι τόσο "Έλληνες" όσο εσείς, κανένας όμως δεν δικαιούται να χρίσει εαυτόν προστάτη της τιμής του Έλληνα και μάλιστα με τέτοιους κατάπτυστους τρόπους. Με λίγα λόγια: (και παραφράζοντας μια φράση που είχα διαβάσει από ένα στρατιώτη στο πόλεμο του Ιράκ)

δεν υπάρχει καμιά σημαία τόσο μεγάλη που να μπορεί σκεπάσει την ντροπή των τραμπούκων (σας).

Share

Σχόλια  

 
#1 ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣΗΡΑΚΛΗΣ 31-07-2011 22:32
Σήμερα στο ανθελληνικό και νέο οθωμανικό κράτος που βιώνουμε δεν επιτρέπεται στους εναπομείναντες Ελληνόψυχους να αγωνίζονται για την πατρίδα τους (για τα ήθη και τα έθιμα τους) σε αντίθεση με τους δήθεν προοδευτικούς και αντιρατσιστές στους οποίους επιτρέπεται να βεβηλώνουν και να ξηλώνουν περήφανες Ελληνικές σημαίες από εκκλησίες, μνημεία, δημόσια κτήρια, μαγαζιά και σπίτια διαπράττοντας ύβρη προς όλους τους Έλληνες που έδωσαν την ζωή τους ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να ζουν, να καλλιεργούν, να εργάζονται και να γεύονται όλα τα αγαθά της μάνας Πατρίδος .

Κάποιοι άνθρωποι άλλοι ανίδεοι και άλλοι επίτηδες
διαστρεβλώνουν τα δημιουργήματα της φύση
και προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα πολίτη
ότι είναι το ίδιο ένα πεκινουά με ένα ροτβάιλερ
Ναι κύριοι, είναι και τα δυο σκυλιά
αλλά διαφορετικές ράτσες μεταξύ τους.
Έτσι με την ίδια λογική και ένας Αιγύπτιος με έναν Έλληνα
είναι και οι δυο Άνθρωποι αλλά διαφορετική ράτσα (φυλή) μεταξύ τους.
Οι μεγαλύτεροι φασίστες και δήθεν αντιρατσιστές
είναι αυτοί που δεν θέλουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα

Δεν είναι ότι τιμούμε απλά ένα Έθνος...
Είναι ότι εμείς τιμούμε το Φώς που εσείς οι πολλοί το κάνατε Σκοτάδι...
Είναι ότι εμείς θυμόμαστε ακόμα τους Ήρωες που εσείς ξεχάσατε...
Eίναι ότι εμείς βλεπουμε τη Σημαία και δακρύζουμε,ενώ εσείς ντρέπεστε...
Είναι ότι εμείς δίνουμε δύναμη να σηκωθεί η χώρα κ εσείς τη γροθοκοπάτε να πέσει κι άλλο...
είναι ότι παραμείναμε ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ κι εσείς προσκυνημένοι.
 
 
#2 ΑΠ: Graffiti μετά "πατριωτικού" ξύλουAdministrator 02-08-2011 07:33
Κανένας δεν έχει πρόβλημα αντίληψης φίλε Ηρακλή, όλοι αντιλαμβάνονται τα διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ των φυλών, αλλά Ρατσιστής είναι αυτός που αντιλαμβάνεται την δικιά του φυλή ως ανώτερη από τις άλλες, κι εσύ δεν δείχνεις να το ξεκαθαρίζεις στην τοποθέτηση σου αυτό. Τελικά δεν έχετε τίποτα καινούργιο να πείτε: Το μόνο που βλέπω είναι ακόμα μια κίνηση να επαίρεται οτι κατέχει την υπέρτατη αλήθεια (όποια κι αν είναι αυτή) και να χωρίζει τον κόσμο στα δύο: "εμείς" κι "εσείς". Ευχαριστώ, τέτοιο έχουμε, και δεν με βλέπω να παίρνω... Τέλος, ποσοτικά χαρακτηριστικά στη λέξη "φασίστας" δεν υπάρχουν: Ή είσαι ή δεν είσαι...
 
 
#3 ΑΠ: Graffiti μετά "πατριωτικού" ξύλουΗΡΑΚΛΗΣ 04-08-2011 21:17
Είπα εγώ στο κείμενο μου ότι είμαι ανώτερος από κάποιον άλλο???
Όχι βεβαία!!! Απλά αυτή η τσίχλα μασάτε εδώ και χρόνια
για να δημιουργούν ρήγματα στο γνήσιο πατριωτικό κομμάτι όχι μόνο από τους ανθέλληνες αλλά και από κάποιους δήθεν Έλληνες που διαστρεβλώνουν την έννοια του Πατριωτισμού και του Εθνικισμού. Όσο για το τελευταίο σκέλος του μηνύματος σου πράγματι ή είναι κάποιος φασίστας ή όχι, αυτός όμως αποδεικνύεται από τις πράξεις του!
 
 
#4 Σχεσεις φιλιας και αγαπηςPacman 05-08-2011 09:29
Τι να πεις γνωστες απο παλια οι αρμονικες σχεσεις της αστυνομιας με τους ακροδεξιους. Δεν ειναι πρωτη φορα.
 
 
#5 ΑΠ: Graffiti μετάAdministrator 05-08-2011 09:54
Παραθέτοντας ΗΡΑΚΛΗΣ:
Είπα εγώ στο κείμενο μου ότι είμαι ανώτερος από κάποιον άλλο???
Όχι βεβαία!!!


Ωραία! Γιατί κι εγώ αυτό είπα -οτι δεν το ξεκαθάρισες-. Να λοιπόν που κάπου συμφωνούμε! :-)
 

2009©Kavalacity.net