Εκτύπωση

Άστα λα βίστα φόρεϊν μπέιμπιζ!

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

Εδώ camping Δαίδαλος, εδώ camping Δαίδαλος!

dedalosΣας ομιλεί ο μοναδικός Έλλην εργαζόμενος που κάνει διακοπές ανάμεσα στα στίφη των Βουλγαροπολονορουμάνων κατασκηνωτών, που αντιστέκεται στις ορδές των νεοβίκιγνς από την Δανία που έχουν καταλάβει τις παραλίες του Σωτήρα Θάσου!

Όπου και να γυρίσω το μάτι μου, όλα έχουν καταληφθεί! Στο ψηλότερο μέρος των σκηνών ανεμίζουν κόκκινες Δανέζικες σημαίες, μικρά ασπριδερά ξανθά παιδάκια τρέχουν αλαλάζοντας προς την θάλασσα, ενώ κοιλαράδες μουστακαλήδες... 

απομυζούν τα εγχώρια  αποθέματα παγωμένης μπύρας γελώντας και κοροϊδεύοντας με την χοντρή φωνή τους και την χοντροκομμένη γλώσσα τους. Μέχρι και τα decks στο bar έχουν καταληφθεί από βουλγάρικα hits με ακορντεόν και ζίλιες εκτοπίζοντας την υπερήφανη Πέγκυ και τον ελληνόψυχο George (Sado)Mazo.

Στο εστιατόριο σβήσαν πια οι σούβλες και τα κάρβουνα που κάποτε, ολημερίς κι ολονυχτίς, έψηναν κρέατα ψάρια και πάλι κρέατα και τούμπαλιν, κι η τσίκνα από τα λίπη ανέβαινε στον ουρανό κι ευφραινόταν οι Αγγέλοι… Τώρα στιφές κοκαλιάρες κυρίες και βλογιοκομμένες δεσποινίδες διοπτροφόρες, παραγγέλνουν αγγουροντομάτα σαπουνισμένη με μια πρέζα βασιλικό, ψωμί πολύσπορο, και βιολογικά μούσμουλα για επιδόρπιο!

Εγώ κρυμμένος στην τελευταία γωνία του camping, έχω καμουφλαριστεί σε τουρίστα από το Ελ Σαλβαδόρ –που δεν ξέρουν αν υπάρχει ή που βρίσκεται- δασκαλεύω τα παιδιά μου να επιβιώνουν και να μπερδεύονται ανάμεσα στα άλλα τουριστάκια, κι οργανώνω επι χάρτου την Ελληνική αντεπίθεση, περιμένοντας τις ενισχύσεις από το ελάχιστο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που επεβίωσε οικονομικά από την μεσοπροθεσμιακή λαίλαπα και τον εφαρμοστικό κατατρεγμό -για τους υπόλοιπους ούτε συζήτηση, αιωνία η μνήμη τους-.

Ξεσηκωθείτε Έλληνες! Τούτη τη γη που την ποτίσαμε με ιδρώτα καλοκαιρινό και Coppertone, τούτη τη γη που φύλαξε στα σωθικά της, τις μπύρες που πέφταν απ’ τα χέρια μας στις σούρες μας, τούτη τη γη, που πετούσαμε ότι είχαμε, από αποτσίγαρα και μπυρόκουτα μέχρι  σακούλες και προφυλακτικά, τούτη τη γη μας την παίρνουν! Άλλοι την χαίρονται και την βρωμίζουν τώρα, όμως οι μέρες του Αυγούστου έφτασαν! Η αντεπίθεση μας θα είναι σκληρή, λυσσαλέα, κι η νίκη μας γλυκιά σαν φραπόγαλο και παγωμένη σαν γρανίτα...

Άστα λα βίστα φόρεϊν μπέιμπιζ!

Share

2009©Kavalacity.net