Εκτύπωση

Όλα είναι Δρόμος

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
cd

Το σινεμά δρόμου συνεχίζει το ταξίδι του στις γειτονιές της περιφέρειας, κι όσοι συμμετέχουμε στην προσπάθεια γινόμαστε δέκτες μοναδικών εμπειριών.

Ένα σωρό πράγματα θα μείνουν χαραγμένα ανεξίτιλα στη μνήμη: η αντιμετώπιση των ντόπιων «συνδιοργανωτών» στο Καζαβίτι, ο εφιάλτης (λόγω αδυναμίας ικανοποιητικής στήριξης του πανιού) του ανέμου στη Μαρώνεια, η μαγευτική βραδυά στη Χώρα, οι φιλόξενοι, Νικόλας και Χάρης, του ορειβατικού συλλόγου στα Θέρμα… Μα πιο πολύ οι άνθρωποι...

...του σινεμά δρόμου: Ο Ζιάντ και ο Κώστας, ο Γιάννης κι η Νατάσσα, ο Γιώργος κι ο Χρήστος... ο Γιώργος, η Μάγδα, ο Στέφανος, η Φωτεινή, η Άννα... Με τις ευχάριστες στιγμές τους, με τις δύσκολες που πάντα υπάρχουν, με τα άγχη τους (ποιος μιλάει…) και τα ξεδώματα τους, δημιουργούν ένα ανθρώπινο κουβάρι που ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα, χωριό με χωριό, μέχρι να φτάσει στο μικρό χαρτονάκι και να λυθεί, στο κέντρο του, στην ψυχή του. Τότε δεν θα έχει τι άλλο να δώσει, για εφέτος. Γιατί, αν όλα πάνε καλά, το μπουλούκι του σινεμά δρόμου, είτε μ’ εμάς, είτε με άλλους -τι σημασία έχει- πρέπει να συνεχίσει το ξετύλιγμα του στις περιφέρειες και να απλωθεί σαν πολιτιστική «μόλυνση» σ’ όλη την ακριτική, την απομακρυσμένη Ελλάδα.

Κι εσείς που επιλέξατε να ζήσετε σε τόπους δύσκολους, μακρυά από την άνεση της πόλης, αλλά ενεργοί και πολιτισμένοι, και περήφανοι ως άνθρωποι, να μας περιμένετε! Γιατί αν όχι σήμερα, αύριο, το μπουλούκι του σινεμά δρόμου θα περάσει από την στράτα σας, κι οι δικές σας κυράδες θα βγούν στα παράθυρα παραξενεμένες από την φωνή του Ναπολέοντα:

Ακούσατε, ακούσατε…

Σιναμά Δρόμου 2011 Σιναμά Δρόμου 2011 Σιναμά Δρόμου 2011 Σιναμά Δρόμου 2011 Σιναμά Δρόμου 2011 Σιναμά Δρόμου 2011 Σιναμά Δρόμου 2011 Σιναμά Δρόμου 2011

ΥΓ: Το σινεμά δρόμου θα βρίσκεται στα Παλιά Άβδυρα στις 26 Αυγούστου και στο Παγονέρι Δράμας στις 27 Αυγούστου… Τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και οι Περιφερειακοί Σταθμοί της Ε.Ρ.Α. (Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας), καθώς επίσης οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι των περιοχών που γίνονται οι προβολές.

Share

2009©Kavalacity.net