Εκτύπωση

17 Σεπτέμβρη - Αντίσταση

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
Wall-Street

Φέτος η 17η Σεπτέμβρη έξελίσεται σε μια ημέρα παγκόσμιας αντίστασης! Πολλά events έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την συγκεκριμένη ημέρα.

Τα μέσα εναλλακτικής ενημέρωσης θα είναι γεμάτα ειδήσεις, για τα mainstream ούτε λόγος -τα κλασσικά διλεπτάκια ανάμεσα στην επίδειξη μόδας για φάλαινες και στο ατύχημα του γραμματέα της Βουλής που έσταξε στο βρακί του γιατί δεν την "τίναξε" αρμοδίως...

Η πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για τη παγκόσμια δράση ενάντια στην δικτατορία των αγορών

καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 το μεσιμέρι για πορεία και διαμαρτυρία έξω από την (ιδιωτική και ανεξέλεκτη) Τράπεζα της Ελλάδος!

occufinal_nocapsΧρόνια τώρα τραπεζίτες και πολυεθνικές κερδίζουν εις βάρος μας. Μια οικονομική δικτατορία χτίζεται βήμα βήμα από τις αγορές και τους υπαλλήλους τους. Οι πολιτική εξουσία εφαρμόζει τα σχέδια όλων αυτών εξαθλιώνοντας χώρες και καταπατώντας τα δικαιώματά των λαών τους με σκοπό κι άλλο κέρδος, κι άλλο ματωμένο χρήμα. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έχει δανειστεί με επαχθείς όρους πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία πάνω από 100 έχουν πάει στις τράπεζες ενώ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν αυτό σύστημα με λεφτά που παίρνουν απ' την τσέπη μας.Η πηγή του κακού είναι το χρήμα και αυτοί που το διαχειρίζονται. Ιδιωτικά ιδρύματα, τράπεζες και πολυεθνικές παίζουν μονόπολη στις πλάτες μας.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αρνούμαστε να αφήσουμε τη δικτατορία των αγορών και τη μαφία των τραπεζιτών να καταστρέφει τις ζωές μας, λεηλατώντας τους μισθούς και τις συντάξεις μας και κλέβοντας τα σπίτια μας για να σώσουν τις τράπεζές τους. Συσπειρωνόμαστε και αντιδρούμε χωρίς χρώματα και κόμματα μια που όλοι αυτοί εξυπηρετούν το ίδιο σύστημα. Θέλουμε να τερματίσουμε την οικονομική κατοχή και να γκρεμίσουμε τη δικτατορία των αγορών γκρεμίζοντας το σύστημα που βάζει τα λεφτά πάνω από τους ανθρώπους.

Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τα σύμβολα της παγκόσμιας οικονομικής μαφίας δημιουργώντας μια κοινωνία που δεν θα κυβερνάει το χρήμα. Για αυτό συγκεντρωνόμαστε όλοι το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος στις 12:00 από όπου με πορεία θα φτάσουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Γιατί οι άνθρωποι είναι πάνω από τα λεφτά.
Ισότητα-Δικαιοσύνη-Αξιοπρέπεια
Άμεση Δημοκρατία τώρα.
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος.

Την ίδια στιγμή σε όλο τον κόσμο προγραμματίζονται παρόμοια events. Μπορώ να ξεχωρίσω την κατάληψη της Wall Street ...

OccupyWallStΣτις 17 Σεπτεμβρίου 20.000 άνθρωποι θα κατακλύσουν το κάτω Μανχάταν. Με σκηνές, κουζίνες, ειρηνικά οδοφράγματα θα καταλάβουμε την Wall Street για μερικούς μήνες. Δεν θα φύγουμε από εκεί μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας. Όπως κάνανε τα αδέλφια μας στην Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ισπανία, και την Ισλανδία, χρησιμοποιώντας την επαναστατική τακτική της Αραβικής Άνοιξης, με σκοπό την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Αμερική.

Αποθαρρύνουμε τη χρήση βίας για την επίτευξη του στόχου μας, έτσι θα μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες στην original γλώσσα τους (αγγλικά), μπορείτε να βρείτε στα:

fk11Στην πόλη μας θα διεξάγεται η δευτερη μέρα του φεστιβάλ Κινημάτων 2011, ένα διήμερο μουσικής και λόγου στο φρούριο της Καβάλας για την αφύπνιση των πολιτών, που διοργανώνεται από το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων «Δικαίωμα», ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων και το ανοικτό συντονιστικό αγώνα των μαθητών. Ξεχωρίζει το πάνελ της συζήτησης με θέμα: "Κρίση-Χρεοκοπία και η απάντηση του λαού", στο οποίο συμμετέχουν πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ( εφημερίδα «Το ποντίκι»), ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου (παραγωγός της εκπομπής «Infowar», και εκ των δημιουργών της Χρεοκρατίας), Σπύρο Μαρκέτο (καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ) και Χρήστο Κατσούλα (Εφημερίδα "Δρόμος").

Μουσικά ο Πάνος Μουζουράκης και ο Ζακ Στεφάνου δίνουν μεγάλη ώθηση για να σκαρφαλώσουμε προς το κάστρο για δεύτερη μέρα αφού την προηγούμενη (Παρασκευή 16) οι CABARET BALKAN αλλά και η εφηβική σκηνή της Θεατρικής Μηχανής Καβάλας με τους Μονόλογους από τη Γάζα αλλά και τα συγκροτήματα Nεvεrmind, StromRage, Tabasco fix, θα μας έχουν ήδη φέρει σε επαφή με τον χώρο...

Φεστιβάλ Κινημάτων 2011
16-17 Σεπτεμβρίου, Κάστρο Καβάλας

fk11-posterΤην Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Καβάλας, το Φεστιβάλ Κινημάτων 2011 με σύνθημα «Οι Πλατείες δείχνουν τον Δρόμο».

Η κυβέρνηση του ψέματος και της τρομοκρατίας, υπακούοντας τυφλά τα αφεντικά της, βυθίζει την χώρα στη χρεοκοπία και την παραδίδει άνευ όρων στους ξένους δανειστές. Με την απειλή της οικονομικής κατάρρευσης καταργεί εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα δεκαετιών. Οδηγεί μια ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό σε αργό θάνατο προκειμένου να επιβιώσουν οι τραπεζίτες και οι αγορές. Επιμένει να στηρίζει ένα χρεοκοπημένο οικονομικό και σάπιο πολιτικό σύστημα, ξεπερασμένο στη συνείδηση της κοινωνίας που με τους αγώνες της, τα κινήματα και τις πλατείες παλεύει για δημοκρατία, δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη.

Το φεστιβάλ Κινημάτων 2011 θέλει να συμβάλλει στη δημιουργία μιας ενός μεγάλου μετώπου όλου του λαού που θα διώξει Κυβέρνηση και Τρόικα και θα επιβάλλει μια κοινωνική, πολιτική και οικονομική διέξοδο για τη χώρα. Παράλληλα, θέλει να προσφέρει ένα 2ημερο συζήτησης, προβληματισμού και πολιτισμού, οξυγόνο ανάτασης μέσα στο μαύρο τοπίο της εποχής μας.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 16/9

 • 18.30: Συναυλία με τους: Nεvεrmind, StromRage, Tabasco fix.
 • 20.00: Θεατρική παράσταση: «Μονόλογοι από την Γάζα» - εφηβική σκηνή (Θεατρική Mηχανή Καβάλας)
 • 21.00: Συναυλία με τους CABARET BALKAN

Οικονομική ενίσχυση 2€

Σάββατο 17/9

 • 19.00: Συζήτηση: «Κρίση - χρεοκοπία και η απάντηση του λαού»
  • Με ομιλητές τους: Χρήστο Κατσούλα (Εφημερίδα "Δρόμος")
  • Δημήτρη Καζάκη (Οικονομολόγος, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Το ποντίκι»)
  • Άρη Χατζηστεφάνου (Δημοσιογράφος, παραγωγός της εκπομπής «Infowar» και βασικός συντελεστής του πρώτου ελληνικού ντοκιμαντέρ για την κρίση «DEPTOCRACY-Χρεοκρατία»)
  • Σπύρο Μαρκέτο (Καθηγητής Ιστορίας και συγγραφέας)
 • 21.00: Συναυλία με τους: ΠΑΝΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ και ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Οικονομική ενίσχυση 5€

Μέρος των εσόδων της 1ης μέρας θα δοθούν στον Σύλλογο Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό «ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ»

Πληροφορίες:

 • blog: festivalkinimatwn.blogspot.com
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 • Τηλ: 6974911519

Διοργάνωση:

 • Σύλλογος Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων,
 • Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων "dikaioma.gr"
 • Ανοιχτό Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους...

Share

2009©Kavalacity.net