Εκτύπωση

(Αγ) Eλλαδοκούρεμα

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(6 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
eurohaircut

Για μια ακόμη φορά, την ένατη από πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου του Αρχιανεπαγγέλτου (μεταπτυχιακά στο Χαρβαρτ και στη Στοκχόλμη, βουλευτής από τα 29 του και υπουργός από τα 33 του, για να μη ξεχνιόμαστε) σωθήκαμε!

Το κούρεμα που το ξορκίζαν σαν την επάρατη νόσο στην βουβωνική τους χώρα μετετράπη σε ευλογία την εκ των Γαλλογερμανών εκπορευόμενη, και οι ουρανοί αγάλλονται και χαίρεται ένα μόνο κομμάτι της φύσης, ήτοι τα ανεπάγγελτα χυμώδη παλικάρια που παίζουν την παραφύσιν κυβέρνηση μαζί με τον Γιωργάκη. Μαζί τους χαίρονται και τα αρπακτικά της Φράου Άνχελα μιας και το σχέδιο για μια Ευρωπαική Ένωση Γερμανίας μπήκε στ’ αυλάκι.

Κούρεμα 50-60% είναι η λύση, αναγγέλει με σπαστή υπερηφάνεια και σπαστά Ελληνικά το χαρμόσυνο γεγονός ο Γιώργος. Αφού για 2 κοντά χρόνια

έδωσε την δυνατότητα στους δανειστές μας να απαλλαγούν από μεγάλο μέρος των ομολόγων ανταλλάσοντας τα με διακρατικό χρέος, και στέρησε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού της χώρας, τώρα ανακοινώνει περιχαρής κι ανακουφισμένος το κούρεμα –για τις τεχνικές λεπτομέρειες θα μας ειδοποιήσουν την Τετάρτη- που μόνο κούρεμα δεν είναι:

Καταρχήν, μιας και δεν είναι το σύνολο του χρέους αλλά μόνο το ιδιωτικό (των ομολόγων) είναι σαφώς περιορισμένο. Από το κούρεμα αυτό θα πληγούν οι Ελληνικές τράπεζες και τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία (το ξαναλέω ότι δεν είναι απόφαση δικιά μας αλλά μας επιβάλεται…) σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να αντεπεξέλθουν μόνα τους μιας και βοήθεια από το άφραγκο κράτος δεν μπορούν να περιμένουν, και στην περίπτωση που χαθούν το 50% των αποθεματικών τους -η απώλεια υπολογίζετα ισε 11 δις (θυμίζω ότι με νόμο το κράτος τους υποχρέωνε να επενδύουν τα αποθεματικά τους σε ελληνικά ομόλογα) θα στραφούν αναγκαστικά στον ασφαλισμένο: αύξηση εισφορών, και μείωση αποδοχών και εφάπαξ θα πρέπει να αναμένονται ως δεδομένα ενώ περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης να μην μας ξενίσουν…

Οι τράπεζες, σύμφωνα με δήλωση της Άνχελα πρέπει να αποζητήσουν τα χαμένα λεφτά (υπολογίζονται σε 40-45 δις) με επανακεφαλαιοποίηση από τους μετόχους τους (χαχα), αν δεν τα βρουν εκεί από τα εθνικά κράτη τους (χαχαχαχαχαχα) κι αν πάλι δεν μπορούν να καλυφτούν τότε θα τους καλύψει η Ευρώπη με αντάλλαγμα όμως μετοχές τους (αχα!) που σημαίνει ότι όσα περισσότερα χάσουν οι τράπεζες τόσο μεγαλύτερο ποσοστό θα περάσει στον έλεγχο των Γερμανωωών (μιας και αυτοί χρηματοδοτούν κι ελέγχουν το EFSF). Κι έτσι η Ελλαδίτσα, μετά τη εκχώριση του εθνικού της νομίσματος για χάρη του € και της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος (το ελληνικό κράτος κατέχει μόνο το 8%), του υπουργείου οικονομικών –και των υπολοίπων, βεβαίως-βεβαίως- με την εγκατάσταση κατοχικών επιτρόπων, χάνει και το τελευταίο της εργαλείο σχεδιασμού ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής…

Αλλά γιατί θα πρέπει να ανησυχούμε? Ο γκαουλάιτερ (επί ναζιστικού καθεστώτος, ο επικεφαλής μιας διοικητικής περιφέρειας) κύριος Ράιχενμπαχ, κατά δήλωση του Ντίνου Ρόβλια (σιγά να μην τον πω «κύριο») «αγαπάει την Ελλάδα».starenios2

«Μας αγαπάνε οι Γερμανοί, σαν φίλοι ήρθανε» έλεγε ο Σταρένιος για να μείνει για πάντα στη μνήμη μας… Μόνο που ο Δήμος ο Σταρένιος ποτέ δεν πέταξε από πάνω του το στίγμα του προδότη, παρόλο που αυτός ήταν ηθοποιός ο άνθρωπος, κι έπαιζε τον ρόλο του.

Εσύ, Ρόβλια, κι άλλοι «σταρένιοι» της κυβέρνησης, που κι εσείς παίζετε τον δικό σας ρόλο, γιατί νομίζεις ότι θα το πετάξετε?

ΥΓ: μετά από το κούρεμα το χρέος θα φτάνει το 120% του ΑΕΠ και θα είναι βιώσιμο. Όταν η κυβέρνηση κάλεσε το ΔΝΤ, το "τρομακτικό", "ασήκωτο" χρέος των διεφθαρμένων Ελλήνων, στο 115% δεν ήταν?

Share

2009©Kavalacity.net