Εκτύπωση

Αγαπητή Αριστερά

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(24 ψήφοι, μέση τιμή 4.71 από τα 5 αστέρια)

sotiriaΜετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τις παρωδίες των διαδικασιών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, με την παρωδία της προσφυγής στον κυρίαρχο λαό (δημοψήφισμα) την παρωδία ψήφου εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό-παρωδία, την παρωδία κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» που ετοιμάζουνε, δεν έχω πού αλλού ν’ απευθυνθώ…

Στις δημοκρατίες τελικά υπάρχουν αδιέξοδα, από τα οποία αναλαμβάνουν οι χούντες των πολιτικών τζακιών, οι χούντες των αγορών, οι χούντες των μορφωμάτων εθνικής/προσωπικής σωτηρίας να μας βγάλουν. Παρά τις κορώνες που γράψαν στον ΓΑΠ για να διαβάσει στη Βουλή για τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό, είναι πασιφανές ότι όλοι τον έχουνε γραμμένο στα σπουδαρχίδια τους (δεν είναι βρισιά, ρωτήστε τον Καρατζαφέρη…).

Ο πρωθυπουργός με ειδικές ανάγκες θα έβαζε δημοψήφισμα -πριν του τραβήξουν το αυτί η γερμανίδα εταίρα κι ο γάλλος βεζύρης της- γιατί ήταν σίγουρος για το ότι ο λαός συμφωνεί μαζί του (πω-πω δημοκρατία), ο ιζνογκούντ Σαμαράς θέλει να γίνει πρωθυπουργός μόνος (κι έρημος) για να αναστήσει το πολιτικό του πτώμα από τον τάφο. Και μέσα σ’ αυτό το τουρλουμπούκι, τα τανκς της ενημέρωσης, με 48ωρο συνεχή βομβαρδισμό μας επιβάλουν την λύση της συνεργασίας των δύο αποτυχημένων με σκοπό την διασφάλιση της παράδοσης της χώρας στους δανειστές της. Και μάλιστα όσο περισσότεροι συνεργαστούν τόσο πιο εθνική θα είναι η σωτηρία (λεν αυτοί, η παράδοση λέω εγώ), και τόσο πιο χαρούμενος θα είναι ο λαός! Ευχαρίστως ναι, αλλά όχι!

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα λοιπόν αγαπητή Αριστερά. Υπάρχει ένα μπλοκ συνασπισμένων για να υπηρετήσουν το ευρωπαϊκό όνειρο (για ορισμένους, κι εφιάλτης για τους υπόλοιπους) στο οποίο συμμετέχουν τα mainstream αστικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης. Γίνεται προσπάθεια σκληρή να μην μιλήσει ο λαός παρά μόνον δια αντιπροσώπων. Το δημοψήφισμα αποδείχτηκε ένα όνειρο, και οι εκλογές αφού περάσουν τις Ευρωπαϊκές τους συμφωνίες με "συναίνεση", δεν έχουν απολύτως κανένα πραγματικό νόημα. Απέναντι σ’ αυτό το μπλοκ έχετε ευθύνη πολιτική και ιστορική να αντιπαρατάξετε ένα εξίσου μεγάλο κι αξιόμαχο μπλοκ όλων εκείνων των δυνάμεων (από το Κκε μέχρι την Άμεση Δημοκρατία κι από το Επαμ μέχρι την Ανταρσυα κι ακόμα παραπέρα φυσικά) που είναι αντίθετοι στην συγκεκριμένη ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, για να αντιπροσωπεύσει εκείνες τις ομάδες των πολιτών που δεν γουστάρουν να σωθούν από τον ΓΑΠ και τις παραφυάδες αυτού. Ένα μπλοκ που θα εξηγήσει με σαφήνεια τους λόγους (άμεσα συνδεδεμένους με ευρωπαϊκές οδηγίες) για τους οποίους φτάσαμε εδώ, την (όποια) προοπτική και πορεία της χώρας εκτός Ευρώ κι Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αν δεν το κάνετε το βήμα της ένωσης κάτω από τον κοινό σας «οχθρό» ούτε τώρα, χάνετε και τα τελευταία σας ερείσματα στο λαό για τον οποίο κόπτεστε! Δεν μ’ ενδιαφέρουν οι ιδεολογικές σας καθαρότητες και τα πλαίσια διαφωνιών σας. Έχουμε πόλεμο μη το ξεχνάς μωρό μου Αλέκα, μωρό μου Αλέξη, μωρό μου Φώτη, και στον πόλεμο όποιος την κοπανάει χάνει, κι ας έχει 48 σελίδες κειμένου δίκια: δεν θα έχετε σε ποιον να τις διαβάσετε… Αν δεν το κάνετε ούτε τώρα, δεν θα είναι «προδότες» μόνο όσοι παραδώσουν την χώρα στον ξένο οικονομικό ζυγό. Θα είναι κι όσοι δεν αντιστάθηκαν ενώ θα έπρεπε, τυρβάζοντας περί άλλων. Αν δεν το κάνετε τώρα, μην κάνετε κόπο για απαντήσεις και κηρύγματα…

Υστερόγραφο (λίγο μεγάλο ε?)

Από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού με ειδικές ανάγκες:

"Προσωπικά, θεωρώ ότι ήταν σίγουρο το «ναι». Γιατί; Γιατί πιστεύω βαθιά, ότι είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού αυτό το πακέτο αποφάσεων. Και γιατί πιστεύω βαθιά, ότι ο Ελληνικός λαός ξέρει να κρίνει αυτό που είναι καλύτερο για τον ίδιο. Θα ήταν λυτρωτικό και για τον ίδιο να αποφασίσει εκείνος, όχι εμείς, ούτε οι εταίροι μας.
Ένα σχόλιο. Είναι περίεργο που όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, παρά τις πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις, ήταν απέναντι. Μιλούσαν για «τυχοδιωκτισμό». Η προσφυγή στην άμεση Δημοκρατία, λοιπόν, μια συνταγματική πρόβλεψη της Δημοκρατίας μας, θεωρείται από κάποιους τυχοδιωκτισμός.
Τι φοβόντουσαν; Αν φοβόντουσαν ότι θα απέρριπτε ο λαός τη συμφωνία, τότε θα έπρεπε οι ίδιοι να θέλουν να την ψηφίσουν στη Βουλή. Κάτι που δεν δήλωναν, όμως, τουλάχιστον μέχρι χθες. Αν αυτή ήταν η θέση τους, δηλαδή θετική, τότε γιατί να μην στηρίξουμε ακόμα και από κοινού το «ναι», σε μια μεγαλειώδη για την Ελλάδα και την Ευρώπη απόφαση Δημοκρατίας."
Από την άλλη, αν φοβόντουσαν κάποιοι ότι θα υπερψηφιζόταν η συμφωνία από το λαό, τότε φοβόντουσαν, απλά επειδή δεν θα μπορούσαν να εκπροσωπούν τις λαϊκές δυνάμεις, ενάντια σ’ αυτή την «κατοχική συμφωνία» – όπως την χαρακτηρίζουν – γιατί πολύ απλά θα είχε εκφραστεί ο Ελληνικός λαός κυρίαρχα, δημοκρατικά, ελεύθερα.
Πηγή: http://www.primeminister.gov.gr/2011/11/04/6932

Αναρωτιέμαι: Μεγαλειώδη απόφαση Δημοκρατίας την ώρα που ο λαός είναι αντίθετος? (αυτή είναι η εικασία του). Δηλαδή τι άλλο πρέπει να πει κάποιος για να χαρακτηριστεί προδότης? Ή δεν στο γράψαν καλά, ή κάτι δεν κατάλαβα....

Share

Σχόλια  

 
+4 #1 Πλην Λακεδαιμονίων.. . για άλλη μια φορά.Απόστολος Ν. Σοφιανός 07-11-2011 17:59
Μόνο η ¨δογματική¨,¨μο νολιθική¨... -και όποιο άλλο κοσμητικό επίθετο θέλετε να προσθέσετε-πολι τική του ΚΚΕ,αντιπαλεύει χρόνια τώρα την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και άλλους μονοπωλιακούς και στρατιωτικούς σχηματισμούς.Με τέτοια επιμονή μάλιστα, που σε πολλούς γίνεται ¨κουραστική¨... όπως τότε με την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχ (μήτρα που γεννά και τα πρόσφατα φαινόμενα και αυτά που έρχονται) ,την μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους για την ονομασία των Σκοπίων που με την ¨δογματική¨του στάση και ΔΕΝ παρέστη(Πλην Λακεδαιμονίων) και καλούσε την τότε κυβέρνηση και τον Λαό να υιοθετηθεί ως λύση το Πακέτο Πινέϊρο.
Από την άλλη, το κυρίως ρεύμα της Σοσιαλδημοκρατί ας,που αποκαλείται και... Αριστερά, προσπαθεί με ¨ευελιξία¨και ¨ πλουραλισμό ¨ να καταδείξει την ανάγκη της πάλης για μια ...¨Ευρώπη των Λαών¨.
Πως λοιπόν να ¨ενωθούν¨οι συνιστώσες αυτές,όταν οι στοχεύσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.
Κριτική σκέψη υπάρχει, -και ιδιαίτερα στον ιστότοπο αυτό- μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν με γνώμονα την Τάξη και την Ανάγκη του κάθε ενός, να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ¨δογματικό¨και τι ¨ευέλικτο¨ τι ¨μονολιθικό¨και τι ¨πλουραλιστικό¨ και κυρίως... μήπως ¨ήρθε η ώρα που πρέπει να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις...¨
Είναι απολύτως κατανοητό,άνθρω ποι που μπολιάστηκαν με τα ιδανικά της Αριστεράςνα κουραστήκαν και να απογοητεύτηκαν- και επί δικαίω- παλεύοντας χρόνια για την Υπόθεση αυτή.Επέλεξαν- κρατώντας αρκετές από αυτές τις αξίες- την ¨ εφικτή ¨ λύση του εξανθρωπισμού του Καπιταλισμού,μι ας κοινωνίας ¨ Δικαίου¨ κλπ κλπ.
Είναι όμως ακατανόητο και λυπηρό, να χλευάζουν με έπαρση, να απαξιώνουν και να οργίζονται με εκείνους που επιμένουν να παλεύουν από τα ¨τετριμμένα¨ καθημερινά μέχρι τα μεγάλα για την Υπόθεση της ΑΝΑΓΚΗΣ που δεν είναι άλλο από την Εξουσία των Κολασμένων.
Οι Λαοί δειλά-δειλά,όλο και περισσότερο το φωνάζουν και κάνουν συνείδηση και στόχο το σύνθημα...¨το πρόβλημα δεν είναι η κρίση και η διαχείριση της, το πρόβλημα είναι το σύστημα... και λέγεται Καπιταλισμός¨κα ι ο Καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται. ΓΚΡΕΜΊΖΕΤΑΙ._
¨...Λες:Πολύν καιρό έλπιζες.Δε μπορείς άλλο πια
να ελπίζεις.
Έλπιζες τι;
Πως ο αγώνας θάν'εύκολος;
Δεν είναι έτσι.
Η θέση μας είναι χειρότερη απ'όσο νόμιζες.
Είναι τέτοια που:
Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο
Δεν έχουμε ελπίδα.
Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δε μπορεί να μας ζητήσει
Θα χαθούμε.
Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.
Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του.
Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση.
Οι κουρασμένοι χάνουν τη μάχη."
ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
 
 
#2 Προς ΛακεδαιμονίουςΤόλης Βουρβουτσιώτης 08-11-2011 18:58
Αν και τα είπαμε κι από κοντά φίλε μου Απόστολε, Κανένας φαντάζομαι δεν νοειται να αμφισβητήσει για το ΚΚΕ την πάλη και την εμμονή στις αρχές του, άλλωστε δεν ήταν αυτός ο σκοπός του άρθρου. Υπάρχει ένα λεπτό σημείο (αντε καλά, χοντρό) όμως: εκεί που ιδεολογία που συναντιέται με την περιχαράκωση και τις τάσεις απομονωτισμού: Μπορεί να μην αποδέχεται την ιδέα της ένωσης των δυνάμεων της Αριστεράς σ' ένα κοινό μετωπο ενάντια στις λογικές του Μνημονίου για χίλιους δυο δίκαιους ή άδικους λόγους. Αυτό όμως εξασφαλίζει την ΑΝΕΤΗ διακυβέρνηση των δυνάμεων που υπηρετούν το Μνημόνιο. Δυνάμεις που παρά τις επουσιώδεις διαφορές τους και τις οφθαλμοφανείς ομοιότητες τους (με πρώτη την κολασμένη επιθυμία για εξουσία) καταφέρνουν από ώρα σε ώρα να συνεργαστούν για τον κοινό στόχο! Η Αριστερά δηλαδή γιατί δεν μπορεί να ενωθεί για να υπηρετήσει τον δικό της εκπεφρασμένο κοινό στόχο? Κι ας δώσει τις μάχες της σε "ενδοοικογενεια κό επίπεδο" μετά για την περαιτερω προσέγγιση τωνιδεολογικών και συστημικών αποκλίσεων της. Κακά τα ψέμματα: Από ώρα σε ώρα έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας κατ' επιταγήν των ξένων δυνάμεων. Την ίδια επιταγή έχει και το μεγαλύτερο -πλην Λακεδαιμονίων, όπως είπες- μέρος των πολιτών με "αριστερές επιρροές". Το ΚΚΕ ώς η μεγαλύτερη εκλογικά δύναμη της αλλά και με το τεράστιο ιστορικό βάρος που κουβαλά, έχει έναν επιτακτικό ιστορικό ρόλο: να καταργήσει το συγκεκριμένο σαθρό σύστημα, που στο ξεψύχισμά του, με κυβερνήσεις παρωδία, τα αστικά κόμματα, το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, όπως λέει, προσπαθούν να διαιωνίσουν. Αυτόν το ρόλο, συστηματικά -ακόμα και τώρα, την ώρα μηδέν- αρνείται και να τον κατανοήσει και να τον παίξει. Κι ας υποθέσουμε οτι στις εκλογές που έρχονται (άχρηστες κατ εμέ αν γίνουν τον Φλεβάρη αφού όλα θα έχουν "περάσει") εισακουστεί εις τα ώτα του λαού και βγει πρώτο κόμμα (χωρίς αυτοδύναμία, μη τρελαθούμε κιόλας). Τι σκατά θα κάνει δηλαδή? Δεν θα συνεργαστεί με τον "Αλέξανδρο -όχι Φιλίππου, τον άλλον- και τους Έλληνες"? Θα παραδόσει ξανά τη χώρα σε εκλογές γιατί η ιδεολογική του καθαρότητα δεν θα του επιτρέπει συνεργασίες με θιασώτες του εξανθρωπισμένου καπιταλισμού? Κι αν ναι, για ποιο λόγο ζητά εκλογές και με ποιο στόχο?
 
 
+4 #3 Κοινός στόχος...;Απόστολος Ν. Σοφιανός 09-11-2011 19:41
Για να μη χανόμαστε στην...¨ανάλυση¨.
Το ζητούμενο ΔΕΝ είναι η καθαρότητα, η συνέπεια, η τιμιότητα και το ιστορικό βάρος του ΚΚΕ. Αυτά απορρέουν από την ιδεολογική του πλατφόρμα, με τις όποιες κριτικές προσεγγίσεις θελήσει κανείς να κάνει.Αλλού πρέπει να εστιάσουμε.
Καθημερινά καλέσματα σε αγώνες- εμπράκτως- που αρκετοί τα λένε και...¨γραφικά¨ . Για ποια περιχαράκωση και απομονωτισμό λοιπόν γίνεται λόγος.
Πάλη κατά των μονοπωλίων από τη μια... Πάλη κατά του μνημονίου από την άλλη...Τα μονοπώλια γεννούν τα πάσης φύσεως ¨μνημόνια¨. Χαώδης διαφορά λοιπόν και όχι επουσιώδης... Οι στόχοι εκ διαμέτρου αντίθετοι και ως εκ τούτου αυτό δε το λες..¨ενδοοικογ ενοιακή αντίθεση¨.
Το ΚΚΕ τίθεται επικεφαλής της Τάξης του ως πρωτοπορία. Οι εκλογές, οι πορείες κοκ είναι εργαλεία επίτευξης του μοναδικού στόχου:Τη δημιουργία μετώπου αυτών που παράγουν τον Πλούτο,την κατάκτηση της Εξουσίας και τη Διαχείριση της, αναδεικνύοντας μέσα από τα σπλάχνα του τους καταλληλότερους.
Το μαύρο μέτωπο της Τάξης των Αστών που σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί, δεν είναι ¨μαύρο¨ επειδή συνεργάζεται το ¨προοδευτικό¨ΠΑ ΣΟΚ με τη συντηρητική Ν.Δ. και άλλους πρόθυμους, αλλά γιατί ως φορείς της Τάξης που εκπροσωπούν,συν ενώνονται για τα ακόμα ποιο σκληρά μέτρα σε βάρος της Εργατικής Τάξης... και στο τόπο μας και στην ¨Ευρώπη των Λαών¨.
¨Ξύλινες¨¨απεχθείς¨και ¨ τετριμμένες ¨ κουβέντες θα μου πείτε...μπορεί. Κάποια πράγματα όμως, λέγονται μόνο με το όνομά τους.
 

2009©Kavalacity.net