Εκτύπωση

Το Πολυτεχνείο συΖεί

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(15 ψήφοι, μέση τιμή 4.73 από τα 5 αστέρια)

trapeziki-xountaΕυτυχώς ποτέ δεν πίστεψα ότι εσείς ενσαρκώνατε τη γενιά του Πολυτεχνείου.

Ευτυχώς που οι Δαμανακολαλιώτηδες μου προκαλούσαν μια μικρής έκτασης αλλεργία, συνδυασμένη με τον προβλεπόμενο κνησμό, από την εφηβεία μου σχεδόν, και πάντα στις πορείες έπαιρνα τις πίσω σειρές, μακρυά από τους «Παπουτσήδες»

Τριανταοκτώ χρόνια μετά, περήφανη σοσιαλιστική γενιά του πολυτεχνείου, συγκυβερνάτε με τα απολειφάδια της χούντας, τους τιμητές των εντολέων των τανκς. Χαριεντίζεστε

σαν κοριτσόπουλα κι ανταλλάσετε ευγένειες και ρεβεράντζες, λες και δεν ξέρετε ποιον έχετε απέναντί σας! Τριανταοκτώ χρόνια μετά το πολυτεχνείο που σας άνδρωσε πολιτικά (τους μισούς, αλλά και τους άλλους μισούς τους έδωσε το δικαίωμα να είναι κοινωνοί του πολιτεύματος σήμερα) δεν έχει μείνει σε κανέναν σας μια σταλιά ευθιξία, μια σταλιά φιλότιμο, μια σταλιά ανδρισμός: Αντιμετωπίστε λοιπόν την αλήθεια: Είστε ένα μάτσο πολιτικές αδερφές, με νταβατζή την τρόικα. Ότι σας διατάξει το κάνετε, με όποιον να σας στείλει στο κρεβάτι της εξουσίας, πηγαίνετε! Από λεφτά μπορεί να την βολεύετε, από τιμή όμως δεκάρα!

Εμπρός λοιπόν! Ορίστε τον Βορίδη εκπρόσωπο της ενότητας σας, να απαγγείλει τον υποκριτικό σας λόγο αύριο. Βάλτε τον Γεωργιάδη να κάνει το προσκλητήριο των νεκρών -εκτός κι αν πρόλαβαν να σας πείσουν οτι δεν υπήρξαν νεκροί στο πολυτεχνείο. Τώρα που τα φλάμπουρα της ακροδεξιάς ανεμίζουν στις ταράτσες των υπουργείων,  τώρα που τον πάλαι ποτέ πρόεδρο του χουντικού κόμματος τον προσφωνείτε «Κύριε Υπουργέ» και "Κύριε συνάδελφε", ο σοσιαλισμός σας μπήκε στ’ αυλάκι. Όχι, όχι αυλάκι, αυτή η τρύπα είναι πιο κοντή και πιο βαθιά… κι έχει κι άλλες τέτοιες γύρω της…. Με σταυρούς απάνω!

Και φτύνω μέσα της…

Share

Σχόλια  

 
#1 Αν το διαβάσετε, αποφασίστε τι να το κάνετε ...Απόστολος Ν. Σοφιανός 16-11-2011 18:05
 

2009©Kavalacity.net