Εκτύπωση

Η εμμονή με τους δικτάτορες

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 4.43 από τα 5 αστέρια)

kimΑπό τα χρόνια της μεγάλης ελπίδας βασίλευε ο πατέρας του. Από το 48 που ανέβηκε στην εξουσία ο «Μεγάλος Ηγέτης», κυβέρνησε με φωτιά και σίδερο την Βόρειο Κορέα που αυτός δημιούργησε,

στήνοντας ένα από τα πιο σκληρά για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθεστώτα. Η ανθρώπινη ζωή, η αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην διαφορετική άποψη, κονιορτοποιήθηκαν μπροστά στην ιδεολογία του κόμματος. Σαν γνήσιος δικτάτορας –κανένας τους δεν έχει ξεφύγει ποτέ από την πεπατημένη- διέταξε να γραφτούν "αυθορμήτως" τραγούδια, θεατρικά, ποιήματα, να ζωγραφιστούν εκατομμύρια πορτραίτα γιγάντια και να πλημμυρίσουν όλη τη χώρα. Σαν γνήσιος αλαζόνας άλλαξε την ιδεολογία της χώρας από τον μαρξισμό-λενινισμό σε κάτι δικό του το Juche, λαμπρή κληρονομιά της υπέροχης μοναδικότητας Του σε όλους εμάς τους ταπεινούς της γης. Και σαν να μην έφτανε μια ζωή σαν παραμύθι με δράκοντες και τέρατα για το λαό, πεθαίνοντας τους φόρτωσε και τον κανακάρη του, το μοναδικό παράδειγμα κληρονομικής διαδοχής στην εξουσία στα σοσιαλιστικά καθεστώτα ever (δεν μιλάμε βέβαια για τα δικά μας γιαλαντζί: σε εμάς είναι κανόνας).

Ο κανακάρης βέβαια έπεσε στα δύσκολα: ο καιρός των παχιών αγελάδων της ανάπτυξης είχε τελειώσει, η πλημμύρες και η πτώση της ΕΣΣΔ βύθισαν την Β Κορέα σε μια άνευ προηγουμένου κρίση από την οποία δεν είχε κάκαλα να την βγάλει. Φτώχια, λιμός από τον οποίον πεθαίνουν εκατομμύρια, πολιτική και διπλωματική ανυπαρξία, μυστικές υπηρεσίες και εθνικός τσαμπουκάς. Η πολιτική βέβαια που έχτισε το δικό του προφίλ, δεν διέφερε διόλου από του πατέρα του, ο λαός "αυθορμήτως" τον αναγόρευσε Ύπατο Αρχηγό του Κράτους. Είχε μανία με τις παρελάσεις, την ευταξία, τον συγχρονισμό, που τα θεωρούσε μέσα υποταγής των μαζών. Για να καταλάβετε τα νέα δημοκρατικά ήθη που εμφορούταν, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 8 Μαρτίου του 2009, επανεξελέγη ομόφωνα βουλευτής! Με 100% υπέρ του!

Κι αυτός φρόντισε να αφήσει κληρονόμο προωθώντας τον γερά μέσα στο εργατικό κόμμα, κι έτσι με τον θάνατο του πριν λίγες μέρες τον διαδέχτηκε ως έπρεπε κι ως ο λαός όφειλε.

Αυτήν την κληρονομική δυναστεία, αυτήν την δυναστευτική χούντα, αυτήν την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού ήθους, κάθε ιδεολογικής ταυτότητας λοιπόν, χαιρέτησε η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας. 
Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού»

Δεν έχω σκοπό να σας την πέσω κι εγώ «σύντροφοι». Δεν φαίνεται να το καταλαβαίνετε εύκολα ότι έχετε μια εμμονή στο να υμνείτε δικτάτορες. Ίσως το γεγονός ότι κρατάτε τον ίδιο ΓΓ για είκοσι-τριάντα χρόνια να μην είναι τυχαίο. Μια ερώτηση όμως -κι εδώ θα σταματήσω- δεν μπορώ να την απαντήσω: Την ίδια στιγμή που ορκίζεστε στη δημοκρατία και στο Σύνταγμα, σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκετε ιδεολογική ταύτιση με την δυναστεία Κιμ?

Share

Σχόλια  

 
#1 Σ'αυτό... και μόνο σ'αυτό.Απόστολος Ν. Σοφιανός 22-12-2011 23:30
"Ο λαός[/b] της ΛΔ Κορέας έχει[b] δικαίωμα[/b] να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστ ικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού»
"
 

2009©Kavalacity.net