Εκτύπωση

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε?

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(15 ψήφοι, μέση τιμή 4.73 από τα 5 αστέρια)

koulourisΕίμαι ο Κίμωνας κι είμαι πολιτικός! Αστέρας της δημόσιας ζωής, αυτός που γέμιζε τα δελτία που σε τρέφουνε!

Αυτός, που οι πορδές του θόλωναν τα γυαλιά των καμερών, κι η βαρβατίλα του θόλωνε το μυαλό σου και με ψήφιζες! Αυτός που έστελνες τους μπάτσους σου να τον φυλάνε νυχθημερόν και τους πλήρωνες να του κουβαλάνε τα ψώνια από το σουπερμάρκετ και τα παιδιά από το ιδιωτικό. Αυτός που θήτευσε, μεγάλος κοντά στους μεγαλύτερους, λαμπερός δίπλα στους λαμπερότερους, αυτός που συνέφαγε στα μεγαλύτερα τραπέζια, τα πιο ακριβά και τα πιο πλούσια, αυτός που σε κυβέρνησε χρόνια και χρόνια απολαμβάνοντας αμνηστία για κάθε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, απέναντι σε κάθε νόμο. Αυτός που, αν και χρόνια πάνω από τη «χύτρα», δεν αντελήφθη ποτέ ούτε ποιος έγλυφε την «κουτάλα» ούτε ποιος ευθύνεται για το άνοστο, κακομαγειρεμένο περιεχόμενο της.

Εμένα τόλμησες να σταματήσεις μικρέ μπατσάκο? Yπάλλελε που σήκωσες κεφάλι! Σκυλάκι που άλλαξες αφεντικό και έβγαλες δόντι! Γιατί? Για ένα κόκκινο φανάρι? Μα εγώ τα έφτιαξα τα κόκκινα! Για να σταματάνε οι άλλοι και να περνάει η μερσεντές μου! Εγώ τους έφτιαξα τους νόμους, και τους δικαστές που τους δικάζουν και τους φρουρούς που τους προστατεύουν. Και δεν τους έφτιαξα για να ελέγχουν εμένα! Δεν σε έφτιαξα για να με σταματάς! Αλλά για να με προστατεύεις!

Και μπορεί να σε συγχωρούσα για τον έλεγχο, την κλίση, το πρόστιμο… Αλλά έτσι όπως κάθεσαι μπροστά στις ρόδες της αστραφτερής μερσεντές μου, και δεν υποκλίνεσαι στον ήχο του ονόματος μου, και μου μιλάς ψυχρά, χωρίς ίχνος του φόβου προηγούμενων εποχών, κι ο τόνος της φωνής σου μου φωνάζει το πόσο ξέπεσα, το πόσο τιποτένιος, πόσο μηδενικό έχω απομείνει τώρα που ξέβαψε η μπογιά μου και δεν μπορώ να σε στείλω στο κουτσοχώρι… Και στο βλέμμα σου υπάρχει η υποψία ότι είμαστε ίσοι, ότι είμαι πια ένας "λαουτζίκος" που μπορεί να ελέγχεται ακόμα και για παραβάσεις του ΚΟΚ, ένας που κανείς πια δεν θα του κουβαλάει τα ψώνια… Αυτό δεν σου συγχωρώ μαλάκα μπάτσε!

Αυτός που κυβέρνησε είμαι! Αυτός που κατέστρεψε, μαζί με την παρέα Tου, την γενιά σου! Εγώ ρε! Ο Κίμωνας! Ο παντοδύναμος! Που δεν με δίκασε κανείς για την κατάντια της χώρας που μου εμπιστεύτηκαν. Που δεν με προπηλάκισε κανείς που κατάστρεψα τον «σοσιαλισμό» μέσα στο προσωπικό μου μπουρδέλο -που εσείς ονομάζατε κόμμα! Κι εσύ ζητάς ταυτότητα?

Ανιστόρητε…

Share

2009©Kavalacity.net