Εκτύπωση

Μια βαλίτσα βρέθηκε στα χέρια μας

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(11 ψήφοι, μέση τιμή 4.64 από τα 5 αστέρια)

valitsa36Την πιο κρύα στιγμή μιας κρύας νύχτας ενός κρύου χειμώνα, μια βαλίτσα βρέθηκε στα χέρια μας.

Μια βαλίτσα ζεστή, μαγεμένη, γεμάτη μουσικές, γεμάτη όνειρα. Μια βαλίτσα φτιαγμένη με ντόπια υλικά, από τα καλύτερα, δουλεμένη με μεράκι, κέφι, και πολύ κόπο για να γίνει. Μήνες δουλεύτηκε η βαλίτσα. Κι αυτός που την σχεδίασε, κι αυτοί που την στόλισαν με τα καλύτερα κομμάτια της ψυχής τους, μας την παρέδωσαν κι ομόρφυναν τα βράδια των γιορτινών ημερών που πέρασαν.

Μια βαλίτσα γεμάτη ντοκουμέντα κι αποδείξεις για την ικανότητα μιας πόλης και των ανθρώπων της να παράγουν πολιτισμό, για το ότι υπάρχουν άξια τέκνα της που μπορούν με αξιώσεις να υπηρετούν την τέχνη, αρκεί να υπάρχει όραμα και διάθεση να τους στηρίξουμε.

valitsa20Δεν έχω πολλά να πω για τους συντελεστές, όλοι τους είναι γνωστοί, και γνωστά τα έργα κι οι ημέρες τους. Να σταθώ θέλω μόνο στις γυναίκες της παράστασης:  Στην εκπληκτική Μαριάννα, έξω από τα "γνωστά της λημέρια", σήκωσε στις πλάτες της το τεράστιο βάρος του frontend της παράστασης, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των τραγουδιών, υπηρετώντας τις σκηνοθετικές επιταγές του Θόδωρου και της Γκλόριας, με την μαεστρία στην κίνηση και την έκφραση του σώματος που "διδάχθηκε" on the air από την Τζένη. Στην εννιάχρονη Έλλη, που με τη παρουσία της και τη φωνή της, άφησε το κοινό με ανοικτό το στόμα. Και κάθε χτύπο των χεριών στα παρατεταμένα χειροκροτήματα τον άξιζε και τον κέρδισε με το ταλέντο της.

Μια βαλίτσα, μας ταξίδεψε, σ΄ ένα ταξίδι όμορφο. Κι εύχομαι να συνεχίσει το ταξίδι της και σ’ άλλους τόπους, να περάσει από χέρι σε χέρι σ’ άλλους ανθρώπους. Να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα, κι όσοι την ανοίξουν, να την χαρούν όσο την χαρήκαμε κι εμείς…

Share

2009©Kavalacity.net