Εκτύπωση

Διαλέξτε...

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(8 ψήφοι, μέση τιμή 4.50 από τα 5 αστέρια)

Amfipolis2Μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ της εβδόμης ότι από τον επόμενο χρόνο η κατάργηση της γραμμής Καβάλα-Πρίνου γίνεται (θλιβερή) πραγματικότητα.

Η προσπάθεια να σβήσει η γραμμή που συνδέει ακτοπλοϊκά την Καβάλα με το Πρίνο είναι παλιά. Λίγο τα ναύλα των αυτοκινήτων που είναι εξωπραγματικά υψηλά για την τσέπη μας, λίγο τα αραιά δρομολόγια, λίγο τα συχνά απαγορευτικά σε μέρες που ο καιρός δεν τα δικαιολογεί, κατέστησαν την γραμμή άγονη και ζημιογόνα για τις εταιρίες ΑΝΕΘ και Thassos Ferries που δραστηριοποιούνται χρόνια στην γραμμή, και βλέπουν να μπαίνουν μέσα τους 10 από τους 12 μήνες τον χρόνο. Τα πλοία μεγάλα, τα πετρέλαια στα ύψη, δεν θέλει πολύ…

Οι συχνοί «πελάτες» δεν περνάνε ποτέ αυτοκίνητο! Η Σκάλα Πρίνου έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο πάρκινγκ παλιών συνήθως αυτοκινήτων που περιμένουν τον ιδιοκτήτη τους να περάσει πεζός. Κατί που πάει να γίνει τον τελευταίο καιρό και στην Κεραμωτή.

Οι συνέπειες μιας τέτοιας περίπτωσης θα είναι πολύ σημαντικές και στις δύο πλευρές της γραμμής. Η αγορά της Καβάλας

θα χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς της Θάσου, ειδικά των ανθρώπων που κυκλοφορούν χωρίς αυτοκίνητο: Όποιος έχει δοκιμάσει να κάνει την διαδρομή (πχ) Καληράχη-Λιμένας-Κεραμωτή-Καβάλα και πίσω χρησιμοποιώντας τα δημόσια μεταφορικά μέσα ξέρει τι εννοώ! Η ταλαιπωρία και η καθυστέρηση το καθιστούν απαγορευτικό. Οι έχοντες την τύχη (και τα χρήματα) να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους γι’ αυτό το σκοπό, μπορούν με την ίδια ευκολία να επιλέγουν γειτονικές πόλεις για να κάνουν τις αγορές τους.

 

Μεγάλο πλήγμα και για τους επαγγελματίες στις δυο πλευρές: Μέχρι τώρα η κάθε έλλειψη, μικρή ή μεγάλη, μπορούσε να εξυπηρετηθεί γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος από την συγκεκριμένη γραμμή. Τηλέφωνο-δεματάκι-φερρυ και σε 2-3 ώρες ο μαγαζάτορας –και κατά συνέπεια ο πελάτης- το είχε στα χέρια του. Τώρα βρείτε μου έναν επαγγελματία που θα παρατήσει το μαγαζί του, θα κάνει 90 χλμ μέχρι την Κεραμωτή για να βάλει ένα δέμα στο φέρρυ για Λιμένα…

Από την άλλη μεριά της γραμμής, στη Θάσο, εκτός από την εξυπηρέτηση της αγοράς τους, θα χάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρόσκαιρο αλλά συχνό επισκέπτη, τον επισκέπτη του Σαββατοκύριακου. Συνήθως τρέχαμε να προλάβουμε το φέρρυ των τέσσερις (οι πιο τυχεροί, αυτό των δύο) τελειώνοντας την δουλειά, για να περάσουμε λίγες ώρες στο νησί και να επιστρέψουμε την Κυριακή το μεσημέρι (αφού μετά δρομολόγια γιοκ). Αν χρειάζεται να προσθέσω βενζίνες 90 χλμ δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα προτιμήσω τους αμμόλοφους για μπάνιο.

Δεν θέλω καθόλου να αναφερθώ στις εταιρίες: αυτές κοιτάνε το συμφέρον και την τσέπη τους και αυτήν πρώτιστα θα θελήσουν να διασφαλίσουν. Τα περί εταιρίας Λαϊκής Βάσης κι άλλα χαριτωμένα, εν έτη 2012, τα ακούω και χαμογελάω στραβά. Ούτε βέβαια θα μπω στη διαδικασία να αναπαράγω σχόλια και σκέψεις –που πιθανόν και να έχουν μια βάση- ότι τα συνεταιράκια-προμηθευτές τους μπαίνουν στο καλοκαιρινό φιλέτο του Λιμένα – Κεραμωτής μόνο και μόνο για να βρουν αυτοί πάτημα και να απεμπλακούν από την ζημιογόνα γραμμή. Εφόσον δεν υπάρχει κρατική παρέμβαση (ή επιδότηση) που τις υποχρεώνει να διατηρούν την γραμμή της Καβάλας για χάρη της κοινής ωφέλειας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα την κλείσουν.

Το θέμα είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς ως πελάτες. Το κίνημα ενάντια στους μεσάζοντες έδειξε ένα δρόμο: ότι η οργάνωση των πολιτών μπορεί να επιφέρει αλλαγές εκεί που η πολιτεία και η «αγορά» κωφεύει. Υπάρχουν πολλές ομάδες, και στις δύο πλευρές της γραμμής που πλήττονται, κι είναι ώρα ν’ αναλάβουν δράση: Η συνένωση αυτών όλων των ομάδων και των απλών πολιτών σ’ ένα μποϋκοτάζ των εταιριών που δεν έχουν πλοίο στην γραμμή της Καβάλας είναι κάτι εύκολο και ταυτόχρονα δραστικό μέσο πίεσης. Με πενήντα δρομολόγια το καλοκαίρι στην Κεραμωτή είναι αστείο να περιμένουμε 15-20 λεπτά για να φύγουμε με το επόμενο της εταιρίας που έχει πλοίο στη γραμμής του Πρίνου. Σκεφτείτε μόνο τα οχήματα των επαγγελματιών να το κάνουν, τι μεγάλο μέσο πίεσης είναι, και τι μεγάλη απώλεια εσόδων για τις εταιρίες είναι. Μια τέτοια συντονισμένη δράση το καλοκαίρι που έρχεται, είμαι σίγουρος ότι θα τις κάνει να το ξανασκεφτούν. Κι αν δεν το σκεφτούν, αλλά συ-σκεφτούν, θα ανοίξει ο δρόμος για άλλες εταιρίες να μπουν στην γραμμή όταν ξέρουν ότι θα στηριχτούν από πολίτες ενεργούς, που γνωρίζουν τη δύναμή τους.

Βέβαια υπάρχει κι άλλος τρόπος: να κάτσουμε όλοι στ’ αυγά μας, να γκρινιάζουμε σαν γατιά για την ανυπαρξία κράτους και πολιτείας, για τα καρτέλ που λυμαίνονται την ζωή μας, περιμένοντας μιάμιση ώρα το λεωφορείο για Καβάλα στο ΚΤΕΛ Χρυσούπολης. Είναι κι αυτό μια κάποια λύση!

Διαλέξτε…

Share

2009©Kavalacity.net