Εκτύπωση

Από το δρόμο στο Facebook.

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(5 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
1Ρε παιδιά, βαρέθηκα! Και κάποια στιγμή πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα, μπας και περισώσουμε τίποτα από την ουσία της Αριστεράς. Προ lifestyle!

Την ίδια στιγμή που οι Χρυσαυγίτικες συμμορίες έχουν απλωθεί στις γειτονιές και τρομοκρατούν μετανάστες, έχουν επιδοθεί ταυτόχρονα και σ' έναν αγώνα ενσωμάτωσης και νομιμοποίησης των φασιστικών συμπεριφορών τους στις συνειδήσεις ενός κόσμου με σοβαρά προβλήματα αξιοπρεπούς επιβίωσης. Φτιάχνουν πυρήνες και δίκτυα, γαλάζιες στρατιές και πράσινες

πτέρυγες, πατριωτικές κινήσεις κι εθνοφυλακές, εισχωρούν σε κάθε τρύπα του κοινωνικού ιστού. Το «αντίπαλον δέος» συνεχίζει αυτάρεσκα την θεωρητική αντίσταση, με πύρινα άρθρα σε εφημερίδες και μπλοκς, με συζητήσεις επί συζητήσεων μεταξύ τύρου και αχλάδου για την ζοφερή κατάσταση των πολιτών που, κάπου κατά εκεί ή λίγο παραπάνω, σιτίζονται στα συσσίτια.

Κι εγώ γελάω με τη γλωσσική φτώχεια, την ανεπάρκεια έκφρασης  και τα επιχειρήματα τύπου Παρθενώνες-βελανίδια. Αλλά ο τύπος τα λέει από εκεί που παραδοσιακά δέσποζαν οι απλοί καθημερινοί αριστεροί: τον δρόμο! Αυτόν που εγκαταλείφτηκε ομαδόν για να φτιαχτούν μέτωπα αντίστασης και ανατροπής, να προσφέρουν στην επίλυση ιδεολογικών ζητημάτων. Την ίδια στιγμή που άρχισε να παρατηρείται τεράστια συσσώρευση σε πάνελς, καναπέδες, βάθρα, κουστούμια μπροστά από μικρόφωνα κλπ.

Η Αριστερά, από συγκρουσιακή και λαϊκή, έγινε κοινοποιητική και likeίζουσα! Κάποτε κυριαρχούσε στις γειτονιές, και σ' εποχές πιο δύσκολες από τις σημερινές, γιατί το ψωμί που έλειπε από τον γείτονα, ή το να βρεθεί γιατρός να δει το παιδί του διπλανού τους, ήταν πιο σημαντικό από την αντίσταση στον ιμπεριαλιστικό εχθρό. Τώρα, περπατάμε τους κεντρικούς δρόμους, εκεί όπου ο κεντρικός φωτισμός συσκοτίζει τα προβλήματα και τις προθέσεις, με σηκωμένα πανό, προστατευμένοι μέσα στις αλυσίδες μας. Και μετά βούρ στο Ιντερνετ να πανηγυρίζουμε με πηχυαίους τίτλους και photos προς κατανάλωση των απασχολημένων likeών ακολούθων μας.

Ίσως γι' αυτό γράφω σπάνια πια! Κι ίσως να είναι καλύτερα έτσι! Άλλωστε τι να πω, που δεν το έχεις ήδη ακούσει?

Ξυπνήστε, μου φωνάζει στον ύπνο μου ο μπάρμπα Πάνος μέσα από το χώμα!

Share

2009©Kavalacity.net