Εκτύπωση

"Να φας $k@t@, σύντροφε"

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(5 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

daniel-cohn-benditΦαντάζομαι ότι η πλειοψηφία αυτών που με διαβάζουν συνειδητά, γνωρίζουν τον «σύντροφο» Ντανιέλ! Όπως επίσης γνωρίζουν ότι ανέστειλε «προσωρινά» την ιδιότητα του μέλους του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Οικολόγων. 

Πιστός στα ιδεολογικά του προστάγματα –αν και αυτά δείχνουν να ανανεώνονται με ρυθμό μετρήσιμο σε €-  είπε ένα δυνατό και ξεκάθαρο «όχι» στο «αξιολύπητο» -κατα δικιά του δήλωση- κόμμα του, που τόλμησε να αρνηθεί την επικύρωση του Συμφώνου Δημοσιονομικής

πειθαρχίας της ΕΕ. Ακούς εκεί τα κωλόπαιδα να μην θέλουν να είναι πειθαρχημένοι…

Ο σύντροφος Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ υπήρξε ο διάσημος κόκκινος Ντάνι του Μάη του 68, μάλλον για το χρώμα των μαλλιών του κι όχι για τις πεποιθήσεις του! Κόκκινος που σιγά-σιγά πρασίνισε για να καταλήξει μπλε ολοκληρώνοντας μια ζωή πολύχρωμη στη ζεστή αγκαλιά ενός προσωπικού και ιδιαίτερου σοσιαλφιλελευθερισμού.

Από τα κινήματα για την σεξουαλική απελευθέρωση των φοιτητριών στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία, κι απ’ το «Πυρηνική ενέργεια όχι ευχαριστώ» στα χρυσοφόρα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, η ιδεολογική απόσταση υμών των ξεπεσμένων είναι ελάχιστη. Αλί σ’ αυτούς που σε πίστεψαν και έδωσαν τη ζωή τους για να έχει η δική σου μπλε, πράσινους και κόκκινους κόκκους, και ευρώ… πολλά ευρώ! Θα μπορούσα να σου γράψω εκτενώς τις αντιρρήσεις μου και την πικρία μου για το κατάντημά σου, αλλά το «να φας σκατά, σύντροφε» με ικανοποιεί. Έχει μια αυταξία, μια αίσθηση απονομής δικαιοσύνης,  που η φτωχή πολιτική μου ανάλυση δεν τις φτάνει… Κι έτσι κι αλλιώς είναι μια δίκαιη ανταλλαγή: τόσα χρόνια χορτάσαμε με τα δικά σου!

Ξεκουράσου –στις αγκάλες, πιθανολογώ, του Ολάντ-, λοιπόν, Ντάνι! Την επανάσταση, που έλεγες ότι ονειρευόσουν, δεν την  χρειάζεσαι πια… Κι είσαι αρκετά ειλικρινής πια για να μας το τρίβεις στα μούτρα. Μόνο, όταν θα συναντάς στους διαδρόμους κάτι κεντροαριστερά επαναστατάκια, δικά μας παιδιά, χαιρέτα τους αγωνιστικά, κλείνοντας τους πονηρά το μάτι… Άλλωστε οι πιθανότητες να γίνουν σαν κι εσένα ή σαν τα μπάμπαλα του Πολυτεχνείου,  είναι τελικά μεγάλες…

Share

Σχόλια  

 
#1 Απορία.Αντώνης Μαδεμτζίδης 25-09-2012 07:29
Μπάμπαλα...;
 
 
#2 ΑΠ: "Να φας $k@t@, σύντροφε"Τόλης Βουρβουτσιώτης 25-09-2012 08:04
Μπάμπαλα σύντροφε...
http://www.slang.gr/lemma/show/mpampalo_14054
 

2009©Kavalacity.net