Εκτύπωση

Ένα πιτσιρίκι είναι αραγμένο...

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(10 ψήφοι, μέση τιμή 4.50 από τα 5 αστέρια)

pitsiriki

Πως έχει μπασταρδέψει έτσι ο κόσμος κι ο καιρός? Πόσο έχει αλωθεί η ψυχή μας? Ένα μάτσο κωλόγριες –αρσενικές και θηλυκές- καλοταϊσμένες, καλοποτισμένες, το λίπος στο λαιμό και στη καρδιά να περισσεύει... Λίγες γλάστρες ξανθιές, γυαλιστερές, λουσαρισμένες, με ξεκάθαρο στόχο τα μάτια και τα σάλια των στερημένων και των παπούδων... Όλοι αυτοί μαζεύτηκαν στο πλατώ για να σε τραγουδήσουν πιτσιρίκο...

Με το τσιγάρο που δεν κάπνισες και που σου λείπει, -αυτό που δεν

σου έδωσε ο μπάτσος- με τα χορτάρια σου -σπίτι απ' όπου ποτέ δεν έφυγες για πιο ζεστά, μ' αυτά θα βγάλουν μεροκάματο οι κουστουμαρισμένοι «ρεμπέτες», κι οι ραμμένες στο Κολωνάκι τσέπες τους για χάρη σου θα γιομίσουν! Θα ενώσουν το παράπονο σου με το δικό τους, το ιδιόκτητο, το πόσο καίει η μερσεντέ θα βαθύνει το «άχ» στο λαρύγγι τους και θα ραγίσει τα κρυστάλλινα ποτήρια τους.

Κι αφού κάνουν ρεκλάμα το πόσο καλά και πρώτα περνά η ζωή στα μαγαζά που παίζουνε, πόσο καλά πουλάνε τα βιβλία που συνέγραψαν την αστραφτερή σοφία τους, θα φάνε θα πιούνε, θα ρίξουν την βόλτα τους για να πάνε κάτου τα φαρμάκια, οι καημοί, τα βάσανα σου κόσμε άπονε, ρημάδα κενωνία, μαύρο ριζικό μας, τεριρέμ!

Τότε θα έχει έρθει η ώρα σου πιτσιρίκο. Πριν σβήσουν τα φώτα από το στούντιο, πριν μας χορτάσουν τηλεοπτικώς με τα αποφάγια του πολιτισμού τους, εσένα μέλει να σου βγει καθάριο κάποιο «ψόφα»*, τίμιο, χωρίς φτιασίδια ψεύτικα κι ηθικισμούς...

Αν όχι, θα σου χουν μείνει, τυχεράκια, τ' αποτσίγαρα...

με αφορμή την τραγική εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου που παίζει αυτήν την ώρα.
*Το "ψόφα" ας μην το πάρουν προσωπικά. Ιδανικό αντίβαρο και προσωπική μου άμυνα στο "Στην υγειά σας" (αλλά κι αν το πάρουν...)

 

Share

2009©Kavalacity.net