Εκτύπωση

Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(9 ψήφοι, μέση τιμή 4.89 από τα 5 αστέρια)

14oΤο 14ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας μπορεί να είναι μικρό σχολείο αλλά, αν δεν είναι το πιο ενεργό, σίγουρα συγκαταλέγεται στα πιο ενεργά και δραστήρια σχολεία του νομού, λαμβάνοντας μέρος σε πλείστα προγράμματα και δραστηριότητες.

Συμμετέχει, λόγου χάριν, σε όλες τις δενδροφυτεύσεις του Δήμου Καβάλας καθώς και σε πρόγραμμα ανακύκλωσης. Πρόσφατα τα παιδιά του ολοήμερου μίλησαν για αυτή την δραστηριότητα τους στην εκπομπή της ΝΕΤ «Μένουμε Ελλάδα».

Η έκδοση της εφημερίδας «Ονειροκουβαλητής» βραβεύτηκε στην Αθήνα από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «COMENIUS» στα πλαίσια του οποίου

φιλοξένησε πέρσι τον Ιούνιο Φιλανδούς, Γερμανούς κι Αυστριακούς και φιλοξενήθηκε από αυτούς σε διάφορες χρονικές περιόδους τα τελευταία δύο χρόνια, ανταλλάσοντας εμπειρίες και εκπαιδευτικές μεθόδους.

Θριαμβεύει παραδοσιακά στους αγώνες σκάκι: το 2011 πήρε την δεύτερη θέση στα ημιτελικά των σχολικών ομαδικών αγώνων στην Αλεξανδρούπολη, και την τέταρτη θέση στους τελικούς του Πανελλήνιου που έγιναν στην Ερέτρια. Φέτος κατέκτησε την πρώτη θέση στους ημιτελικούς Ανατ Μακ/Θρ της Αλεξανδρούπολης στις 30-31 Μαρτίου, και ευελπιστούμε για ένα μετάλλιο στους φετινούς τελικούς.

Το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, ο άρτιος εξοπλισμός, τα ολιγομελή εξ ανάγκης τμήματα αλλά και το πάθος παιδιών και δασκάλων, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις μετά το δημοτικό επιδόσεις τους: Λόγου χάριν, τα παιδιά που πέρσι αποφοιτήσαν από την έκτη τάξη και πηγαίνουν στην πρώτη Γυμνασίου φέτος, αριστεύουν σε ποσοστό 85%.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά... Για την απογευματινή ζώνη με το σκάκι, την ζωγραφική... για τα εργαστήρια κατασκευών, για τις δεκάδες εκδηλώσεις με καλεσμένους ψυχολόγους καθηγητές παν/μίων, για προβολές ταινιών, για τις άριστα οργανωμένες γιορτές με τα παιδιά και τους γονείς...

Κι όμως! Αυτές οι επιδόσεις, αυτοί οι αριθμοί είναι ξένοι και για τους ινστρούχτορες των υπουργείων! Αυτό το σχολείο που εφέτος χορεύει σε ρυθμούς τρόικας έχοντας υποβαθμιστεί σε τετραθέσιο λόγω μη επαρκούς αριθμού παιδιών. Δεν είναι ότι η γειτονιά δεν έχει παιδιά: Είναι γιατί οι επιδόσεις και οι αριθμοί είναι εξίσου ξένοι για μεγάλο μέρος των κατοίκων του Πρ. Ηλία που πηγαίνουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολειά, αντικρίζοντας το παλιό κτήριο ή τις λυόμενες τάξεις στο πίσω μέρος της αυλής... Και το καινούργιο σχολείο, έτοιμο στις μελέτες του, σκουριάζει στα συρτάρια των υπηρεσιών, καθηλωμένο από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, εικοσιπέντε χρόνια τώρα...

Κι όμως είμαστε ακόμα ζωντανοί, δημιουργικοί και ενεργοί, αποδεικνύοντας ότι ούτε οι τοίχοι ούτε οι πέτρες ούτε οι φαντεζί βαμμένες αίθουσες «εκπαιδεύουν»: Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά...

Share

2009©Kavalacity.net