Εκτύπωση

Oohh Turci!!!

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(8 ψήφοι, μέση τιμή 4.88 από τα 5 αστέρια)

adrianoupoliΤο σαββατοκύριακο, πακετάρισα κρίση κι αφραγκιές, και μπήκα σ’ ένα εκδρομικό για Αδριανούπολη! Μια εκδρομή των αρχιτεκτόνων –άντε καλά, των φίλων των αρχιτεκτόνων- που έγινε μετά από πρόσκληση των Τούρκων συναδέλφων τους.

Παραλείποντας τα ανιαρά της διαδρομής, φτάνουμε στο Καραγατς που μας περίμενε ένας καθηγητής με τον διερμηνέα-φοιτητή του, για να μας ξεναγήσουν στις ομορφιές της πόλης!

Μετά από μια καταπληκτική ξενάγηση στο Μνημείο Λωζάννης και στο καταπληκτκό Μουσείο Υγείας του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ που έχτισε ο αρχιτέκτονας Χαϊρεττίν, μας συνόδευσαν στο πανεπιστήμιο και στην Αρχιτεκτονική Σχολή, όπου μας περίμεναν οι εκεί οικοδεσπότες. Ημέρα Σάββατο η σχολή ήταν κλειστή και άνοιξε μόνο για να μας υποδεχτούν.

Κάτι με βρωμούσε…

Μεσημεριάτικα μέρα Σάββατο κι εργάτες επισκεύαζαν κεραμίδια στην τεράστια στέγη! Με απόλυτη ησυχία, χωρίς φωνές και γκαρίσματα! Μπόρεσα να μετρήσω δέκα άτομα, ίσως να ήταν και παραπάνω, και δούλευαν όλοι! Μα καλά, δεν υπάρχουν υπεύθυνοι? Εργοδηγοί? Αρχιμάστορες που επιβλέπουν? Τίποτα? Τι ανοργανωσιά θεέ μου!

Στην εσωτερική αυλή μας μετέφεραν τις δικαιολογίες της κοσμήτορος που δεν μπορούσε να παραβρίσκεται και πόσο τάχα μου τάχα μου λυπάται που δεν μπορεί η ίδια να μας ξεναγήσει. Τρίχες! Ο δικός μας αντίστοιχος Κοσμήτορας θα ήταν στημένος από την προηγούμενη και θα περίμενε μαζί με όλα τα μέλη ΔΕΠ! Αλλά τι να περιμένεις από τους απολίτιστους… τσσσσς!

Μας διηγήθηκαν την ιστορία του κτηρίου, κατά την περιήγησή μας στους διαδρόμους, και μας εξήγησαν την σημερινή φιλοσοφία της σχολής! Κι εξακολουθούσαν να θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είναι κρατική πανεπιστημιακή σχολή. Μα καλά, για τόσο ντουγάνια μας περνάν τα μεμέτια? Ούτε μια αφίσα, ούτε ένα πανό! Ούτε ένα σύνθημα γραμμένο στους τοίχους, στους αρρωστιάρικους λευκούς μονότονους τοίχους! Ακόμα κι οι εργασίες των τάχα μου τάχα μου φοιτητών ήταν σε ειδικά σταντς με κλιπς! Κι υπήρχαν κατασκευές στους διαδρόμους που δεν τα είχε βανδαλίσει κανένας!

Το αποκορύφωμα της ξεδιάντροπης αυτής προσπάθειας ήταν όταν χρειάστηκε να πάω προς νερού μου! Μπαίνω σε μια τουαλέτα με ευρωπαϊκή λεκάνη κι όχι την τούρκικη γούρνα (φτού σας παλιομοντερνιστές! Ούτε τις παραδόσεις σας είστε άξιοι να διατηρήσετε) με ολοκάθαρο πλαστικό καπάκι, πεντακάθαρη και με χαρτί υγείας παρακαλώ!

Αυτό ήταν! Αποφασίσαμε να τους κοροϊδέψουμε εμείς και να τους ρίξουμε μέσα στον λάκκο που είχαν σκάψει για να πέσουμε! Χωρίς καμία πρότερη συνεννόηση, προσποιηθήκαμε τους έκληκτους, και προσποιητά επιφωνήματα θαυμασμού αφήναμε να φύγουν από το στόμα μας. Κάναμε ότι σχολιάζαμε τη δουλειά των φοιτητών κι αποδίδαμε τα εύσημα στο «πανεπιστήμιο». Και μας πιστέψαν, τα χαϊβάνια!!

Άντε ρε γατάκια! Κοροϊδέψτε κανα αμερικανάκι! Σε μας δεν πιάνουν αυτά!

 

 IMG 20131130 154955IMG 20131130 155008IMG 20131130 155016IMG 20131130 155308IMG 20131130 155318

Share

2009©Kavalacity.net