Εκτύπωση

Μι’ αγάπη για το καλοκαίρι

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(6 ψήφοι, μέση τιμή 4.33 από τα 5 αστέρια)

mohamedΧθες ήταν η τελευταία βραδιά του Thats Amore. Η αυλαία που έπεσε, άφησε πάνω μου την αίσθηση ενός επερχόμενου κενού. Ήταν όμορφες ώρες που περάσαμε στις πρόβες, στα νυχτέρια μας γύρω από το πιάνο, γύρω από τα κουτάκια τις μπύρες που καταναλώναμε…

 

Μάθαμε... Μάθαμε να τραγουδάμε μαζί, να παίζουμε μαζί, ν’ αντιμετωπίζουμε το απροσδόκητο μαζί. Να συμπάσχουμε.

 

Δεν μπορώ να κρίνω το αποτέλεσμα χωρίς ιδιοτέλειες: η ανταπόκριση του κόσμου που γέμιζε την κάθε παράσταση και μέρες πριν δεν έβρισκες πεζούλι να κάτσεις κάτι μου ψιθυρίζει, αλλά και πάλι δεν τολμάω. Όταν όμως έχεις κάνει δουλειά με τον μα(ε)στρο-Κανάκη, μια ορχήστρα/ένας Μότσαρτ μόνος του, με την Μαριάννα και τον Ναπολέοντα, παλιές καραβάνες, γερά μουσικά σκαριά και δουλεμένοι στα δύσκολα, την εκπληκτική Γκλόρια, γεμάτη φρεσκάδα, γεμάτη ζωντάνια, και μιαν άνεση πρωτόγνωρη για άνθρωπο που πρωτοεμφανίζεται στο «σανίδι», τον Γιάννη Κουκιά, που πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο μας οδήγησε να βγάλουμε κάτι που δεν ξέραμε ότι μπορούσαμε να το έχουμε, δεν μπορώ παρά να χαμηλώνω τα μάτια και να τους ευχαριστώ γι’ αυτές τις στιγμές.

Κι όταν ακόμα φύγει η, δύσκολα να την περιγράψω, γαμώτο, λύπη, κι όταν ξεχαστούν οι λεπτομέρειες, οι χρόνοι, τα βήματα, τα λόγια, θα μείνει η ανάμνηση της σφικτής αγκαλιάς στο τελευταίο φινάλε, και μια γλυκιά-γλυκιά ζέστη στην καρδιά.

Κι αυτή είναι η ανταμοιβή μας: Ότι είδατε, όσοι είδατε την παράσταση, από εκεί μέσα έβγαινε…

 

 

Share

Σχόλια  

 
#1 ΑΠ: Μι’ αγάπη για το καλοκαίριΧρυσούλα Βακιρτζή 05-09-2014 14:37
Ευγε για το γραπτό σου, Τόλη μου...
 

2009©Kavalacity.net