Εκτύπωση

Η οικονομική κρίση στα μάτια ενός 16χρoνου

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Μόμτσος.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

γράφει ο Αλέξανδρος Μόμτσος

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κρίση σαν ένα πρωτόγνωρο καθεστώς, που άλλοι μας ανάγκασαν να μπούμε χωρίς τη θέληση μας. Και μας αναγκάζουν να ζούμε σε αυτό όσο και αν δεν μας αρέσει.

momtsosΤο ίδιο όμως βιώνω κι εγώ, ένας 16χρονος!

Αν αρχίσεις να ρωτάς, πολύς κόσμος θα σου πει ότι οι έφηβοι δεν αντιλαμβάνονται την οικονομική κρίση, καί θέλουν απλώς να περνάει το δικό τους. Καινούριο pc, καινούριο I-phone, απερισκεψίες και σπατάλες σε καιρούς δύσκολους, και δεν τους νοιάζει  για το μέλλον αρκεί αυτοί να περνά καλά. Είναι όμως έτσι?

Δεν λέω υπάρχουν και περίπτωσεις, αλλώστε αυτές είναι που επιβεβαιώνουν και  τον κανόνα. Αλλά όχι ρε! Δεν είμαστε όλοι έτσι...

με την ίδια έννοια που εσείς οι μεγάλοι δεν είστε όλοι κλέφτες και φοροφυγάδες.

Υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών-εφήβων που τρομάζουν με το παρόν, είναι μέσα στην επικαιρότητα, διαβάζουν, ενημερώνονται!  Αγωνιούν για ένα μέλλον που είναι αβέβαιο, για ένα μέλλον που όπως λένε οι πιο πολλοί δεν θα τους προσφέρει τίποτα παρά αγωνία και ταλαιπωρία, μέσα σε έναν κόσμο διαφθαρμένο, που για να βρεις δουλειά θα πρέπει ο καλός μπαμπάκας σου να έχει γνωριμίες, μπας και μπόρεσεις και επιζήσεις, η μάλλον καλύτερα, επιβίωσεις γιατί έχουμε καταντήσει ζούγκλα! Μια ζούγκλα αλλιώτικη από τις άλλες!  Μια ζούγκλα με νταβατζήδες, το μόνο που τους νοάζει είναι να μεγαλώνουν τα μηδενικά τους στην τράπεζα, να αποκτούν περισσότερα υλικά αγαθά. Το μόνο που μας έχουν αφήσει είναι το internet. Τουλάχιστον σε αυτό ζούμε σε έναν εικονικό κόσμο, έναν κόσμο που εμείς έχουν πλάσει. Όσοι νέοι επιχειρούν να διαφύγουν τους καθαρίζει το κράτος και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Κανείς δεν παίρνει είδηση . Τι τους νοιάζει αυτούς, ένας λιγότερος ένας περισσότερος το ίδιο και το αυτό.

Να δούμε που θα πάει το χάλι μας!!!

Share

2009©Kavalacity.net