Εκτύπωση

Ο χορευτής της εξουσίας

Συγγραφέας: Μπάμπης Γαμβρέλης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Άρθρα αναγνωστών

Σας άρεσε το άρθρο?
(9 ψήφοι, μέση τιμή 4.00 από τα 5 αστέρια)
Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
είναι πολύ ζαχαρωμένα
ταιριάζουν για σοκολατόπαιδα
μα δεν ταιριάζουνε για μένα…

simitzis-gamvrelisΑπό το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο αχρείος Πάγκαλος μπορεί να κοιμάται ήσυχος, βρυχώμενος ροχαληδών εις άπταιστον γαϊδουρινήν. Βρέθηκε επιτέλους ο τοπικός αντικαταστάτης του. Ολίγον κουλτουρέ, δε λέω, αλλά με έναν τσενέ, νααααα, μετά συγχωρήσεως. Παλιός Ρηγάς και χορευτής ο περί ου ο λόγος.

Ποιος να το περίμενε αυτό από τον Κωστή. Για πότε ξέθαψε μέσα από τα εξουσιολαγνικά του τάρταρα το γλωσσικό απόθεμα της ακατάπαυστης

(και ακαταπόνητης) μπουρδολογίας του, ούτε που πρόλαβα να δω και να καταλάβω. Με πήρε και με σήκωσε με μιας ο ΠΑΣΟΚικός του οίστρος και η ρητορική του κενολογία. Και κάπως έτσι, έμαθα για την ιδεολογική μου καταγωγή και τα πολιτικά μου ορμέμφυτα. Ε λοιπόν, ναι. Κατά τον δήμαρχο, Κωστή Σιμιτσή, όλοι εμείς οι αμετανόητοι Αριστεροί διατηρούμε μόνιμη επαφή με τους ανθρώπους της εποχής του Νεάντερνταλ (καθότι…σήμα καμπάνα από τα παλαιολιθικά σπήλαια) και ότι όπου να ‘ναι θα βγούμε στους δρόμους ως άλλοι χιτλερίσκοι να κάψουμε τα βιβλία των (σαν κι αυτόν) ευαίσθητων συμπολιτών μας, μιας και (κατά τη θεωρητική του μωρία), μας είναι εντελώς άχρηστα.
Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε ο επί παντός του επιστητού μολιερικός μας αρχοντοδήμαρχος και μας έστειλε όλους εμάς (είπαμε, τους αμετανόητους Αριστερούς) να κατοικήσουμε στις βραχονησίδες της κοινωνικής απαξίωσης. Βλέπετε, η τάξη του (από πού να αρχίσω και που να τελειώσω) δεν μπορεί να μας έχει στα πόδια της εν ώρα…Κυριακού και ΑΝΤ1. Θέλει και ο Εζέλ την ησυχία του.

Γι’ αυτό σύντροφοι, μαζέψτε τα. Η Αντουανέτα από προχθές μοιράζει καλλιτεχνικό παντεσπάνι στον (ακατοίκητο) ΟSCAR. Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν. Στη γωνιά μας λοιπόν. Και στα τραγούδια μας…

Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
ποτέ δεν λένε την αλήθεια
ο κόσμος υποφέρει και πεινά
και ‘σεις τα ίδια παραμύθια.

 

ΠΗΓΗ: email (το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Νέα Εγνατία)

Share

2009©Kavalacity.net